NYE THINKPAD-MODELLER I TOPPSJIKTET

– Målet har vært å utvikle en serie maskiner som skal oppleves som det absolutt beste, som gjerne skiller seg ut.

Publisert Sist oppdatert

Det sier produktsjef Øystein Norstrøm i Lenovo. Han viser fire nye ThinkPad X1-produkter, med priser fra 14.000 kroner og oppover.

– Er det kun bedrifter som kommer til å kjøpe disse?

– I stor grad. Men det er alltid noen som vil ha det beste, så det er nok også enkelte privatkunder som kjøper dem. ThinkPad X1 Carbon har vært populært i bedrifter der det handler om image, den har tatt det norske markedet med storm og utgjør 15-17 prosent av det vi selger av ThinkPad i Norge, sier Norstrøm til fagbladet Elektronikkbransjen.

Dette er produkter for dem som ønsker seg det beste verktøyet til arbeidsplassen

Han forteller at Lenovo har god kontakt med mange detaljhandlere.

– Jeg har for eksempel nettopp vært hos SMB-avdelingene hos Elkjøp, og der er det etterspørsel etter ThinkPad, sier Norstrøm.

Han venter at mange av deres store kunder vil begynne å bruke Windows 10 i løpet av tredjekvartal, og at markedet for nettbrett da vil øke.

Lenovo lanserte ThinkPad Carbon for fire år siden; målet var å bygge den tynneste og letteste maskinen på 14 tommer.

ThinkPad X1 Carbon

– Den har gitt oss gode tall, og vi lanserer derfor i 2016 en rekke høyspesifiserte maskiner med X1-navnet. Dette er produkter for dem som ønsker seg det beste verktøyet til arbeidsplassen, sier Norstrøm.

Den første ThinkPad-modellen kom på markedet i 1992, den gang under varemerket IBM. Siden har kinesiske Lenovo kjøpt den delen av virksomheten som driver med personlige datamaskiner, men Norstrøm mener man fortsatt kjenner igjen en ThinkPad når man ser den.

Nye ThinkPad X1 Carbon veier 1,17 kilo og er 16,45 mm tynn. IPS-skjermen er på 2.560x1.440 bildepunkter, og den bruker en Intel Core I-prosessor.

– Dette er en maskin vi er umåtelig stolte av. I og med at vi har tatt bort berøringsskjermen, gjør det den litt annerledes i den nye porteføljen. Den kommer med diskstørrelser opp til 512 GB, sier Norstrøm.

Lenovo venter at Windows 10 gir nye måter å bruke datamaskiner på, og Norstrøm tror maskiner med berøringsskjerm vil drive markedet fremover.

ThinkCentre X1

– Derfor kommer vi med ThinkPad X1 Yoga og ThinkPad X1 Tablet, samt ThinkCentre X1 som er en alt i ett-maskin, sier Norstrøm.

I sistnevnte produkt har Lenovo ønsket å lage en så tynn og slank maskin som mulig.

– Vi har brukt litt andre materialer, og fått ned tykkelsen på maskinen. Vi bruker samme prosessor, disker og minne som på de bærbare maskinene, sier produktsjefen.

– At vi bruker den mobile plattformen gjør at man kan bruke den samme strømforsyning som på de bærbare, forskjellen er at denne er uten batteri. Det er også en fordel for de store kundene at vi har den samme programvaren på alle maskinene, som full Skype for business, sier Norstrøm.

ThinkPad X1 Tablet

Når det gjelder ThinkPad X1 Tablet innrømmer han at den retter seg mot et spesielt marked, siden nettbrett basert på Windows ikke har vært noen stor suksess. Denne kommer med et minne opp til 512 GB og 16 GB RAM. Den er 8,5 mm tynn, skjermen er 12 tommer og hele nettbrettet er 13,5 tommer.

– De fleste nettbrettbrukere har vært på Android og iOS. Vi har bygd denne for dem som vil ha en maskin de bruker som et nettbrett i mer enn halvparten av tiden. Den er utstyrt med en Core M-prosessor som ikke utvikler varme, der man kan velge mellom hastighetene 7, 6 og 5. Med i esken følger penn og et bakbelyst tastatur som kan justeres i ønsket vinkel med en gummilist med magneter. Prisen er fra 12.000 kroner, og hvis man gir seg med dette har man en løsning tilsvarende Surface 4 og Ipad Pro. I tillegg selger vi som tilbehør tre ulike moduler; én med ekstra tilkoplinger og innebygd batteri, en 3D-modul med 3D-kamera, og én med innebygd projektor på 100 lumens. Plassert to meter fra veggen viser den et bilde på 60 tommer, og modulen har dessuten et ekstra batteri som kun brukes av projektoren. Modulene koster fra 1.200 kroner og oppover, sier Norstrøm.

ThinkPad X1 Yoga

Han sier ThinkPad X1 Yoga er en modell mange har ventet på.

– Nå har vi laget en rendyrket maskin for forretningsmarkedet. Dette går på materialvalg, hvilke service- og kundestøtte vi tilbyr, samt løsninger som er bygd inn i produktet. Det som møter deg umiddelbart er vekt og materialvalg. Den er bygd for å kunne brukes både som en ultrabok og som et nettbrett. Den har en innebygd penn som med kondensatorer lades til én times bruk. Når man vender skjermen rundt, løftes plata rundt tastene for å beskytte disse. Ved bruk som et nettbrett reduseres strømforbruket til 50 prosent, slik at batteriene holder lenger. Prosessoren er en Intel Core I. Når man har den på fanget, justeres temperaturen automatisk slik at den ikke overskrider 37 grader. Når den står på et bord, kjører den på full kapasitet. Hvis man klapper den sammen og bærer den med seg, registrerer den at den er i bevegelse og man logges ikke ut av programmene, sier Norstrøm.

ThinkPad X1 Yoga kommer med oled-skjerm i slutten av mai, og vil bli den dyreste X1-maskinen, med en pris på 22.000 kroner.

Powered by Labrador CMS