Linksys LAPAC2600

Pressemelding fra Linksys 10. august 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Linksys lanserer AC Wave 2-Aksesspunkt med MED MU-MIMO

For små og mellomstore bedrifter

Bedre ytelse i en mer tilgjengelig prisklasse, spesielt tilpasset for SMB-markedet Linksys har nå lansert sitt første trådløse Wave 2 AC-aksesspunkt (AP) spesiallaget for små og mellomstore bedrifter – Linksys Business Pro Series Wireless-AC, Dual-band MU-MIMO Acess

Point (LAPAC2600).

MU-MIMO-teknologi (Multi-User, Multiple-Input, Multiple Output) er en del av den neste fasen av 802.11ac-standarden, kalt Wave 2, og byr på høyere båndbredde for trådløse nettverk. MU-MIMO forbedrer også den generelle effektiviteten til Wi-Fi-nettverk ved å gi dedikert båndbredde til MUMIMO- kapable enheter – som om hver enhet hadde sin egen ruter.

Med MU-MIMO vil hele kontoret samtidig kunne drive med videokonferanser, laste ned store filer og medieinnhold, synkronisere data fra lokale filservere eller skylagringstjenester, og strømme presentasjoner uten forsinkelser eller buffering.

Dagens Wave 2 -aksesspunkter er designet for behovene til store bedrifter, og havner derfor ofte i en prisklasse som gjør MU-MIMO utilgjengelig for mange. Med en veiledende pris på 4199 kr tar LAPAC2600 sikte på å tilfredsstille SMB-markedets behov.

Det nye Linksys MU-MIMO-aksesspunktet er ideelt for miljøer hvor det kan oppstå flaskehalser i det trådløse nettverket, slik som arbeidsplasser hvor folk har kontorplasser tett inntil hverandre, åpne kontorlandskap og konferanserom. Med den ekstra nettverkskapasiteten og høye datahastigheten som MU-MIMO gir får både ansatte og kunder en langt bedre brukeropplevelse.

Linksys Pro AC Dual-band Access Point med MU-MIMO (LAPAC2600)

LAPAC2600 med 4x4 Dual-Band AC (2,4 og 5 GHz) leverer teoretisk kombinert hastighet opp til 2,53 Gbps, og kommer med avanserte sikkerhetsfunksjoner og MU-MIMO-støtte for raskere og mer robust trådløs ytelse. Oppsett og styring av aksesspunktet er enkelt takket være et intuitivt webgrensesnitt, støtte for PoE+, og klyngestyring. De viktigste funksjonene inkluderer:

• Neste generasjons AC Wi-Fi tilkobling – Gir flere brukere muligheten til å overføre data samtidig, samt bedre ytelse og produktivitet i trådløse nettverk med mange brukere.

• Klyngestyring – Gir virksomheter og administratorer mulighet til å styre opptil 16 aksesspunkter gjennom ett enkelt grensesnitt uten behov for WLAN-kontroller

• Captive Portal – En fullt tilpasset landingside for bedrifter som ønsker å gi gjester en egen trådløs internettilgang, atskilt fra kjernevirksomhetens nettverk, innenfor et bestemt område.

• Fleksibel implementering – Kan settes opp som et vanlig aksesspunkt, som et WDS eller som en WGB for å utvide den trådløse dekningen.

• Enkelt å bruke med PoE+ – Med støtte for 802.3at PoE+ får du mulighet til å se bort fra eksterne strømadaptere, og heller fokusere på en optimal plassering.

• Avansert trådløs sikkerhet – Støtte for WPA/WPA2, 802.1X Supplicant Authentication, MAC- og IP-basert ACL, Rogue AP Detection, SSID-to-VLAN Mapping, Wireless Scheduling med mer.

• Beamforming – Designet for å justere, styre og overvåke retningen og formen til Wi-Fisignalene for bedre ytelse.

Ifølge ABI Research-rapporten The Importance Of Mu-Mimo In The Wi-Fi Ecosystem vil mer enn 84 prosent av alle trådløse 5 GHz-brikkesett ha støtte for MU-MIMO aktivert innen 2019. Etter hvert som stadig flere ansatte tar i bruk sine egne enheter på jobb blir MU-MIMO-utstyr stadig mer utbredt på arbeidsplassene.

– Gitt utskiftningstakten på aksesspunkter og tilstrømningen av enheter som støtter MU-MIMO vil det være fornuftig å sette opp et nettverk som tilbyr slik funksjonalitet. Med MU-MIMO kan små og mellomstore bedrifter motvirke dagens flaskehalser samtidig som de forbereder sine nettverk på fremtiden, sier Nadan Kalle, direktør for kommersielle nettverksløsninger i Linksys.

Linksys tilbyr i dag markedets bredeste portefølje av MU-MIMO-løsninger for forbrukere, og bygger nå denne teknologien inn i trådløse aksesspunkter for profesjonelle kunder. Ved bruk av et Linksys MU-MIMO-kapabelt USB-nettverkskort som WUSB6100M kan selv eldre enheter dra nytte av denne teknologien.

Pris og tilgjengelighet

Linksys Pro AC Dual-Band aksesspunkt med MU-MIMO (LAPAC2600) er tilgjengelig nå.

Veiledende norsk pris er 4199 kr.

Powered by Labrador CMS