Smappee

Pressemelding fra Smappee 18. september 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Smappee vil kutte norske strømregninger med 1,7 milliarder kroner

Smappee setter norske husholdninger i stand til å overvåke strømforbruket sitt i sanntid, og til å treffe konkrete og varige tiltak for å redusere strømregningen. Samtidig vil de bidra til å redusere den globale sløsingen med energi.

En lampe i gangen, en datamaskin på standby eller en telefon som står og lader hele dagen; strømsløsingen foregår i nesten alle norske hjem. Tilsammen utgjør dette ca. 770 kroner* i året pr. strømabonnent, uten at forbrukerne er seg dette bevisst. De fleste husholdninger er uvitende om de reelle kostnadene ved strømforbruket til apparater i standby-modus, og samtidig er nye strømslukende tekniske enheter på full fart inn på markedet. Som følge av dette betaler forbrukerne strømleverandørene ca. 1,7 milliarder kroner for mye over den årlige strømregningen*.

Smappee energimonitor (til salgs på Smappee.com og i Apple-butikker for 199 €), som nå er tilgjengelig i Norge, registrerer og måler strømforbruket for de ulike enhetene og apparatene i hjemmet, og setter forbrukerne i stand til omgående å redusere unødvendig strømforbruk. Smappee energimonitor fungerer sammen med en gratisapp for smarttelefoner og nettbrett. Smappee gjør det til og med mulig å se om du lot noe stå på da du dro hjemmefra, og slå det av via fjernstyring med Smappee Comfort PlugTM. 

Stefan Grosjean, grunnleggeren av Smappee, sier: "Kostnadene ved energisløsing er en unødvendig byrde for norske husholdninger. Målet vårt er å redusere strømforbruket i Norge ved å hjelpe folk til å endre vanene sine, få et bevisst forhold til sitt kontinuerlige strømforbruk, og oppnå bærekraftige besparelser. Smappee er forbrukerens beste energikompis. Den måler, informerer, motiverer, engasjerer og forenkler - alltid og overalt. Dette er ikke bare et produkt, men en tjeneste.”

Enkel å installere, intelligent i bruk

Smappee-monitoren installeres enkelt ved hjelp av en enkelt sensor som klemmes på hovedstrømkabelen til husholdningens strømmåler. Ved hjelp av dette ene, unike overvåkningspunktet kan Smappee identifisere og måle strømforbruket til de ulike elektriske apparatene i huset, og sende detaljert informasjon om dem. Denne informasjonen er så tilgjengelig overalt via en brukervennlig app for smarttelefon eller nettbrett (iOS / Android).

Enkle, interaktive grafer i Smappee-appen viser strømforbruk og -kostnader pr. dag, måned eller år. De ulike elektriske apparatene i hjemmet identifiseres automatisk ved hjelp av hvert enkelt apparats unike interferensmønster. Hvis brukeren har montert solcellepaneler, vil den strømmen disse leverer, være målbar. Smappee-appen viser hvor stort bidraget fra solcellepanelene er i forhold til husholdningens totale strømforbruk. Appen belønner også energieffektivitet med "premier" som kan deles med familie og venner på sosiale medier.

"Smappee forvandler en naturlig refleks til en ny vane som kan spare penger for forbrukeren og bidra til å skåne miljøet. Og fordi denne fordelen er viktig for hele verden, er vi nå glade for å kunne rulle ut denne teknologien  i Norge, etter en god start i Tyskland, Storbritannia og Benelux," sier Stefan Grosjean.

 *Ved å sette fingeren på hvor det sløses med strøm, kan Smappee energimonitor redusere strømregningen med gjennomsnittlig 12 % i en firepersoners husholdning i Norge, hvilket betyr en besparelse på ca. 770 kroner i året. Kilde : Consumer Federation; strømpriser for en gjennomsnittlig husholdning (4 personer). I Norge var det ved siste registrering 2 258 794 husholdninger i Private husholdninger etter husholdningstype - måledata fra statistisk avdeling av UNECE avlest 12. juli 2014. En besparelse på ca. 770 kroner for hver enkelt husholdning tilsvarer derfor en potensiell verdibesparelse på ca. 1,7 milliarder kroner i året.

Praktisk informasjon:

•  Smappee-settet er tilgjengelig på nettsiden til Smappee http://www.smappee.com og i alle Apple-butikker.

• Den gratis Smappee-appen er tilgjengelig på App Store eller Google Play.

• Hver enkelt Smappee energimonitor leveres med en comfort-plug™ som skal brukes til å kontrollere og administrere apparatene dine, med, ekstra enheter tilgjengelige separat.

• Pris: 199 € (inkl. mva./ intet tilleggs-abonnement påkrevet)

• Også tilgjengelig, en Smappee for trefaseinstallasjoner, for flere solcellepaneler (299 € inkl. mva.) 

Powered by Labrador CMS