Razer Edge

Pressemelding fra Razer 8. januar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Razer lanserer verdens første spillnettbrett skapt ved hjelp av crowdsourcing  

Prisbelønte Razer Edge er verdens første nettbrett utformet for og av PC-spillere.                                           

Det er et nettbrett. Det er en PC. Det er en konsoll. Det er alt på én gang: en fullblods PC og verdens kraftigste nettbrett. I tillegg har den fire innstillinger utformet spesifikt for spillere, og kan kjøre alle spill og programmer.

Razer™, verdens ledende produsent av spillmaskinvare, -programvare og -systemer med høy ytelse, annonserer nå at det svært anerkjente spillnettbrett-konseptet Project Fiona settes i produksjon og distribueres i butikkene i år, når nye «Razer Edge» kommer på markedet i Nord-Amerika, Asia og Stillehavsområdet.

Razer Edge ble introdusert i januar 2012 under CES-messen som Project Fiona – verdens første nettbrett utformet av og for spillere – og mottok CNETS' "Best of CES 2012" People’s Choice Award, Stuff magazines "Hot Stuff"-pris, IGN magazines "Best of CES"-pris samt "Best of CES"-prisen fra Laptop magazine.

"Da vi bestemte oss for å utforme et nettbrett fra bunnen av, var formålet vårt å gi mobile spillere en fantastisk opplevelse. Ved å kombinere det beste fra spilling på PC og konsoll med Windows 8 har vi skapt et ekte spillnettbrett", sier Min-Liang Tan, medstifter av Razer, administrerende direktør og kreativ leder. Han fortsetter:

"De gode tilbakemeldingene fra anmelderne og brukergruppen vår antyder at vi har gjort det rette. Nå kan vi gjøre en drøm til virkelighet og feire det sammen med det publikumet vi skapte dette banebrytende nettbrettet for."

Verdens første spillnettbrett for PC-spillere ble på Razers initiativ utformet av PC-spillere gjennom en storstilt crowdsourcing-innsats der millioner av spillere avgjorde Edge-enhetens endelige spesifikasjoner. Razer lot brukergruppen sin (og det generelle fellesskapet av PC-spillere) bestemme det endelige brikkesettet, vekt/tykkelse, funksjoner og til og med prisnivået – via selskapets sosiale nettverk (besøk www.facebook.com/razer og www.twitter.com/cultofrazer for mer informasjon).

PC-spillerne ble dermed meddesignere på det kraftigste nettbrettet i dagens marked – det eneste systemet i sin kategori som utnytter teknologi fra både Intel og NVIDIA.

En kraftig tredjegenerasjons Intel® Core™-prosessor sørger for at selv de mest avanserte, krevende PC-spillene kan kjøres uten problemer, og NVIDIA GeForce-grafikk leverer en slående visuell skarphet – et gjennombrudd for spilling på nettbrett og en gave til verdens mer enn 300 millioner PC-spillere.

"Spillere er blant de mest krevende brukergruppene når det gjelder prosessorytelse. Det er en glede å samarbeide med Razer om å tilfredsstille disse behovene ved å utforme et av de kraftigste nettbrettene basert på tredje generasjons Intel Core-produkter. Razer Edge viser hva som er mulig å oppnå gjennom nyskapende samarbeid mellom ledende selskaper i deres respektive bransjer", sier Brad Graff, direktør for kundemarkedsføring, Mobile Communications Group i Intel.

Takket være et ekte Windows 8-operativsystem med Intel-arkitektur kan aktuelle PC-spill kjøre optimalt på Razer Edge uten behov for konvertering, optimering eller omskriving av programkoden. Denne funksjonaliteten er standard for alle innstillingsmulighetene på Razer Edge, da enheten støtter et vell av formater og standarder. Det er et nettbrett, det er en PC og det er en konsoll.

Det banebrytende systemet blir tilgjengelig i to varianter: en standard Razer Edge- og en Razer Edge Pro-utgave. Basismodellen er utstyrt med Intel® Core™ i5-prosessor, NVIDIA GT640M LE-grafikkprosessor, 4GB DDR3 RAM og en 64GB SSD. Razer Edge Pro leveres med oppgradert Intel® Core™ i7-prosessor, GT640M LE-grafikkprosessor, 8 GB DDR3 RAM samt en SSD på 128 GB eller 256 GB.

Begge utgavene blir tilgjengelig i første kvartal av 2013, og Razer Edge har en startpris på 999 USD.

Razer Edge Pro vil dessuten bli tilgjengelig i en pakkeversjon som inneholder en Gamepad Controller – dette gjelder både utgaven med 120 GB og 256 GB SSD. Alle modeller selges hos en lang rekke forhandlere samt på www.razerzone.com og inkluderer en USB 3.0-port samt støtte for Bluetooth 4.0.

Fire spesifikke konfigurasjoner gir maksimal fleksibilitet for Razer Edge-brukere: Tablet mode, Keyboard Dock mode, Gamepad Controller mode og Docking Station mode.

I Tablet mode benyttes multitouch-egenskapene i Razer Edge i forbindelse med Windows 8-programmer og film- og musikkavspilling, i et tradisjonelt nettbrettformat.

En valgfri Keyboard Dock gjør at du kan bruke Razer Edge som en bærbar PC med bruk av tradisjonelt tastatur og mus, og støtter et avtakbart batteri med en kapasitet på 40 watt-timer. Dermed kan spillere bruke sitt foretrukne tastatur- og musoppsett til visse PC-titler (tilgjengelig fra tredje kvartal 2013).

En valgfri Gamepad Controller forvandler Razer Edge til en mobil konsoll som gir en intensiv, bærbar spillopplevelse. Et fullt programmerbart dobbeltkontrollergrensesnitt med analoge styrepinner med høy presisjon er unikt på nettbrettmarkedet og gjør det mulig å spille et hvilket som helst PC-spill på farten, samtidig som det gir realistisk vibrasjonsfeedback slik at spillerne kan «føle» enhver eksplosjon og rekyl. (Gamepad Controller kan forhåndsbestilles nå; veiledende utsalgspris 249 USD, tilgjengelig på www.razerzone.com).

Et utvidet batteri (kan forhåndsbestilles nå; veiledende utsalgspris 60 USD, tilgjengelig på www.razerzone.com) kan kobles til både Keyboard Dock og Gamepad Controller – og dobler batteriets levetid.

I tillegg er det mulig å koble Razer Edge til dokkingstasjonen som en del av hjemmekonsoll-innstillingen, som fungerer som en komplett skrivebords- og laderessurs med tre USB 2.0-porter, en HDMI 1.4-tilkobling, mikrofoninngang og stereoutgang. Koble Razer Edge til TV-en hjemme med flere gamepad-controllere, Razer-enheter og tag-team-spill for PC – og få en komplett hjemmekonsollopplevelse. Det er det mest tilpasningsdyktige nettbrettet i verden (dokkingstasjonen kan forhåndsbestilles nå; veiledende utsalgspris 99 USD, tilgjengelig på www.razerzone.com).

Razer Edge-nettbrettet med de mange formatene er utformet med ultrapresise akselerasjonsmålere og en ytterst følsom multitouch-skjerm. Det gir spillutviklere rike muligheter til å skape spillopplevelser basert på de hybride kontrollegenskapene. Fremtidige spill utviklet for Razer Edge-formatet forventes å dra fordel av det integrerte spillbrettet og funksjonalitetskontrollene for berøringsskjermen samt de akselerasjonsmåler-baserte bevegelsene.

Du finner mer informasjon om Razer Edge på http://www.razerzone.com/EdgePro.  

Powered by Labrador CMS