NÅ TRENGER KUNDENE WIFI-HJELP

– Vi flytter lista ett nivå opp. Det er mye nytt i forhold til funksjonalitet, spesielt på wifi-siden, med den neste bølgen av trådløs funksjonalitet.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Norden-sjef Pål Vatneberg i Netgear. På et pressemøte i Oslo presenterer han selskapets nye produkter, sammen med Lionel Paris som er marketingdirektør for konsumentprodukter i EMEA.

Paris går gjennom utviklingen trådløsteknologien har hatt fra 2009 frem til i dag, og Vatneberg mener Netgear står sterkt rustet til å møte markedets økte behov.

– Hvor flinke er handelen når det kommer en kunde inn i butikken som sliter med den trådløse dekningen hjemme?

Med Arlo Q har du alltid en direkte forbindelse til hjemmet, også når du er på den andre siden av kloden

– Det varierer veldig. Mange av dem som står i butikkene har kanskje like dårlig kunnskap som kundene sine, og vi arbeider intenst med å utdanne butikkene og gi dem nødvendig informasjon slik at de kan forklare hvor problemet, eller flaskehalsen, ligger. Det kan være en kunde som kjøper seg en ny TV, kanskje til 20.000 kroner. Hen vil gjerne strømme Netflix i 4K, så fungere ikke det, kanskje ikke engang i HD-kvalitet. De tror kanskje det er TVen det er noe galt med. Da er det viktig å få dem til å forstå at det er det trådløse nettverket som er problemet, og siden ruteren er hjertet i nettverket er den det første man må se på, sier Vatneberg til fagbladet Elektronikkbransjen.

Viktig lansering

– Hva gjør Netgear for å hjelpe butikkene?

– Først og fremst gjennom å kurse butikkpersonalet, gjerne i forbindelse med kjedesamlinger. Media er også veldig viktig; at folk gjennom disse får vite mer om hvordan de kan løse utfordringene sine, sier Vatneberg.

Han sier Netgear nå kommer med produkter som har helt ny funksjonalitet, som de i dag er alene om på markedet.

– Det er for eksempel ingen andre som støtter 160 MHz. Vi kommer også med en ruter som har 1,7 GHz-prosessor, rettet mot spill og strømming, denne er også helt unik, sier Vatneberg.

Han sier vårens lansering er svært viktig for Netgear, med nyheter både for spill og strømming samt maksimal utnyttelse av det smarte hjemmet og mange samtidige brukere.

Kjøpeviljen blir sterkere

– For spill og strømming er det Nighthawk X4S, som også kommer i en Ninjas in Pyjamas-utgave, som gjelder. For dem som vil ha det kjappeste og beste, for mange samtidige brukere, snakker vi om X8-ruteren, sier Vatneberg.

– Dette er rutere som koster henholdsvis 3.000 og 5.000 kroner. Hvordan opplever du kjøpeviljen i markedet?

– Den har endret seg veldig mye de senere årene. Snittprisene på en ruter har flyttet seg, fra 500 kroner til langt over tusenlappen. Kjøpeviljen blir sterkere etter hvert som folk innser at de trenger produkter som støtter mange samtidige enheter i det trådløse nettet, med behov for strømming av video kanskje opp i 4K-kvalitet. Snittprisen øker dramatisk nesten måned for måned, i hvert fall år for år, sier Vatneberg.

– Hva er status for Netgear i Norge i dag?

– Vi er en relativt liten og effektiv nordisk organisasjon med base i Stockholm. I Norge vil man finne Netgears konsumentprodukter på hyllene hos de store kjedene, sier Vatneberg.

Nighthawk X8

Netgears nye flaggskipruter er Nighthawk X8 AC5300. Den har 5.3 Gbps tri-band og quad-stream-teknologi, og støtter fire samtidige Full HD-strømminger samt 4K-video. Den har seks Gigabit LAN-porter; fire dedikerte og to aggregerte som skal gjøre det enkelt å koble lagringsenheter til det trådløse nettverket.

Nighthawk X8 har tre wifi-bånd (tri-band) og støtter wifi 802.11a/b/g/n/ac (2.4 GHz + twin-band 5 GHz). Maks overføringshastighet er som navnet tilsier 5.300 Mbps (2.166+2.166+1.000 Mbps). 4x4 MU-MIMO (multiple input, multiple output) betyr at flere antenner sender og mottar signalene (spatial streams). X8 har fire interne og fire eksterne antenner, og har med en patentert teknologi de første aktive antennene på en ruter, slik at disse tilsvarer 12 antenner. BeamForming-teknologien skal gi mer stabil retningstilkobling.

Nighthawk X8 har en 1,4 GHz tokjerneprosessor, 512 MB RAM og 128 MB fastminne (flash), samt én USB 3.0 og én USB 2.0 port.

Sikkerhetsprotokollene er WPA/WPA2-PSK, brannmuren SPI/NAT, samt en DoS (Denial of Service) som forsvar mot angrep. Andre egenskaper er sikker VPN-støtte, tilgang til gjestenettverk og gratis tilpassbar URL til personlig FTP-server. Pris: 5.000,-

Nighthawk X4S

Netgear Nighthawk X4S AC2600 retter seg mot spill- og strømmingsmarkedet, og kommer også i en lisensiert Ninjas in Pyjamas (NIP)-utgave. Dette er en svensk e-sportgruppe som spiller Counter-Strike: Global Offensive, og ruteren er utstyrt med en 1,7 GHz tokjerneprosessor, 512 MB RAM og 128 MB fasstminne (flash).

Nighthawk X4S har 2.6 Gbps dual-band og quad-stream-teknologi med støtte for 160 MHz båndbredde, og kan strømme innhold til fire forskjellige enheter eller 4K video. Den har fire Gigabit LAN-porter, én WAN-port og to wifi-bånd, WiFi 802.11a/b/g/n/ac (2.4 GHz + 5 GHz). Maks overføringshastighet er 2.53 Gbps (1733+800 Mbps).

I motsetning til Nighthawk X8 har den to USB 3.0 porter og én eSATA-port for eksterne lagringsenheter, samt fire eksterne retningsantenner med BeamForming-teknologi. Ellers er spesifikasjonene like. Pris: 3.000,-

Arlo Q

Arlo Q (VMC3040) er et 1080p Full HD-overvåkingskamera med lydopptak og -avspilling. Det har mulighet for toveiskommunikasjon kombinert med nattsyn, digital zoom og fjernstyring via app. Opptaket kan starte når det registreres lyder eller bevegelser, og man kan via appen snakke direkte til dem som er foran videokameraet. Det er også mulig å dele videobildet i soner, og opprette tidsplaner for overvåkningen.

– Med Arlo Q har du alltid en direkte forbindelse til hjemmet, også når du er på den andre siden av kloden. Takket være wifi-funksjonen kan Arlo Q svært enkelt kobles til hjemmenettverket ditt, sier Pål Vatneberg.

Med på kjøpet tilbyr Netgear automatisk lagring i nettskyen i sju dager av alle videoopptak som utløses av lyd eller bevegelse. Denne kan utvides med en betalingstjeneste som gir uavbrutt lagring i nettskyen av alt kameraet ser, døgnet rundt. Pris: 2.200,-

Powered by Labrador CMS