Libratone Diva

Pressemelding fra Libratone 19. september 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

DIVA by Libratone - fyldig lyd i en slank lydplanke

Den danske lydpioneren Libratone signaliserer en ny retning i markedet for lydplanker med lanseringen av Libratone DIVA. Libratones nyeste tilskudd tilfører for første gang myke, avrundede former i en ellers maskulin kategori. Som navnet tilsier, har høyttaleren også en solid ytelse. Med sin kraftige lyd og imponerende kvalitet yter Libratone DIVA rettferdighet til dine musikk- og filmvalg.

Flott lyd får en ny estetikk

I motsetning til vanlige, firkantede og sorte lydplanker, har Libratone DIVA en mykere og mer organisk formfaktor.

– Det er ingen grunn til at flott lyd ikke også skal se bra ut. Med dette i tankene, har vi utviklet en høyttaler av høy kvalitet som appellerer til både kvinnelige og mannlige forbrukere, og som passer inn i et moderne interiør, sier Jan McNair daglig leder av  Libratone.

– Til tross for slank design og et relativt lite plassbehov er Libratone DIVA meget kraftig. Fullspekket med komponenter av høy kvalitet og 225 W digital forsterkning, fyller den lett et stort rom med flott lyd.

Kombinert lydplanke og lydanlegg

Libratone DIVA er en kombinert TV-lydplanke og et trådløst musikkanlegg som er lett å kontrollere med fjernkontrollen til TV-en via IR Learning. Det finnes også en Libratone App for å velge innstilling av talelyd for å gjøre TV-programmer og filmer mer levende. Optisk inngang sikrer digital lydoverføring.

Libratone DIVA er alltid klar til å være festens midtpunkt. Takket være AirPlay og DLNA-teknologi kan brukerne strømme musikk fra trådløse enheter via Wi-Fi – eller direkte til DIVA med Bluetooth 4.0 i APT-X CD-kvalitet. Spotify Connect og HTC Connect gir sømløs integrasjon med trådløse enheter og spillelister, og Near Field Communication (NFC) gjør at tilkobling til Bluetooth går lekende lett. En kraftig innebygd subwoofer fjerner behovet for en egen basshøyttaler.

Inspirert av naturen

For å skape Libratones kjente 360-graders FullRoom™-lyd, har Libratone DIVA innebygde lydreflektorer som er formet som kamskjell.

– Lydplanker plasseres vanligvis under TV-en, men vi ønsket å heve og spre lyden slik at den skal passe til bildet. For å skape denne effekten gjorde vi som arkitekten bak operahuset i Sydney, danske Jørn Utzon, og så etter inspirasjon i naturen. Kamskjellformen til lydreflektorene sprer og løfter lydbølgene i flere retninger, og gir en fyldig 360-graders lydprofil som fyller hele rommet, forklarer Jes Moesgaard, Libratones teknologisjef og ledende akustiskingeniør.

Slank design – kraftig ytelse

Libratone DIVA er utstyrt med toppmoderne høyttalerteknologi som tilbyr en samlet effekt på 225 W: 1x75 W bass, 2x50 W mellomtone, 2x25 W diskanthøyttalere. Driverenhetene er 1x 5" bass, 2x 3" mellomtone og 2x 1" båndbaserte diskanthøyttalere. H: 15,8 cm (6,2”) B: 98,8 cm (39”) D: 10,0 cm (4”) Vekt: 5,5 kg.

Velg farge tilpasset ditt interiør

DIVA kommer i Libratones kjente Pepper Black-trekk i ull som standard. Ekstra trekk selges separat i en rekke farger som passer til enhver smak og ethvert interiør. Pris for høyttaleren er NOK kr 6.499,-, og den er tilgjengelig hos forhandlere, i nettbutikker og på www.libratone.com fra midten av oktober. Utskiftbare trekk i en rekke ulike farger kan kjøpes for kr 649,-.

Esken inneholder en DIVA høyttaler, veggfeste, strømledning og en hurtigveiledning. Brukerne kan også laste ned den gratis Libratone-appen for å tilpasse DIVAs FullRoom™-ytelse.

I Libratones familie av trådløse høyttalere finner du også Libratone ZIPP, en bærbar, batteridrevet høyttaler du kan ta med deg overalt; den allsidige høyttaleren Libratone LOOP, for vegger og hyller og Libratone LIVE, et kraftig lydanlegg som fyller selv store rom med flott lyd.