Med Dyad Pro lover Roborock at gulvvasken blir enklere. Maskinen støvsuger og vasker gulvet i samme operasjon. Foto: Roborock

ENKLERE GULVVASK MED DYAD PRO

Dyad Pro er Roborocks andre generasjon våt- og tørrstøvsuger. – Den er mer effektiv, og svært enkel i bruk, sier nordisk markedssjef Hanfeng Lu.

Publisert

Vi møter henne i juni på et pressemøte i Oslo, sammen med nordisk PR-sjef Louise Lu.

De to arbeider ved Roborocks Shenzen-kontor i Kina, og forteller at Norden er et viktig marked for dem.

– Roborock har en ledende rolle i Norden, og dette er vårt viktigste marked i Europa, sier Hanfeng Lu til fagbladet Elektronikkbransjen.

Selskapet ble etablert i 2014, og kom i 2017 med sin første robotstøvsuger med eget varemerke; Roborock S5. I 2021 kom deres første skaftstavsuger for våt og tørr rengjøring, Dyad, og i sommer kom Dyad Pro.

Hanfeng Lu (t. v.) og Louise Lu med Roborock Dyad Pro. Foto: Stian Sønsteng

Kraftigere effekt

Brukerne får mer tid til andre ting enn husarbeid

– Dyad Pro tilbyr banebrytende ytelse. Med det innovative systemet DyadPower, utviklet av Roborock, rengjøres de vanskeligst tilgjengelige områdene. Den er utstyrt med doble roterende børster, og rengjør og tørker automatisk børstene, slik at brukerne får mer tid til andre ting enn husarbeid, sier grunnlegger og administrerende direktør Richard Chang i en pressemelding.

Dyad Pro har en sugeeffekt på 17.000 Pascal (Pa), som er en forbedring fra 13.000 Pa på Dyad. Motorhastigheten er økt fra 73.000 til 110.000 rpm, og batteriet fra 4.000 til 5.000 mAh. Den har slanket seg, fra 5,2 til 4,5 kilo, og både støvsuger og vasker gulvet i samme operasjon.

I motsetning til forgjengeren har den fått en egen beholder for vaskemiddelet, som skal holde til rundt 20 vask, slik at man slipper å fylle i vaskemiddel hver gang man etterfyller maskinen med vann. Med en sensor justerer Dyad Pro rengjøringskraft, vanntilførsel og mengde vaskemiddel etter hvor skittent gulvet er. Batteriet gir en driftstid på 35 minutter, tilsvarende 278 kvadratmeter. Dette skal være 30 prosent mer effektivt enn på forgjengeren Dyad.

Fotavtrykket til basen er ikke stort større enn Dyad Pro. Foto: Roborock
På en led-skjerm kan brukeren følge med i rengjøringsprosessen. Foto: Roborock

Varmluftstørk

Dyad Pro har tre modi for ulike forhold og overflater; automatisk justering av sugeeffekt og vannmengde, Max-modus for en kraftig rengjøring med høyere trykk, og Floor Drying for sølete gulv. Vanntanken er på 0,9 liter, tanken for spillvann er på 0,77 liter, og Dyad Pro skal vaske så tett inntil veggen som én millimeter.

På en skjerm og med tale får brukeren varsler om når vannbeholderen må fylles, spillvannet tømmes, og batteriet lades. Dyad Pro snakker ikke norsk, men en rekke andre språk, inkludert svensk. Dette stilles inn i Roborock-appen, der man også kan oppdatere Dyad Pro til seneste fastvareversjon.

Etter bruk plasseres maskinen i basestasjonen, og man kan i appen velge om den automatisk skal rense seg selv, eller man kan starte dette manuelt ved å bruke en dedikert knapp på håndtaket. Dyad Pro har to renseprogram, og man kan velge hvor lenge tørkeviften med varmluft skal gå, fra to til seks timer. Rense- og tørkeprogrammene skal hindre bakteriedannelse og lukt.

Roborock Dyad Pro koster 5.500 kroner.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2023, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS