SUPER SMASH BROS. OVER HELE FJØLA

Som ventet var hovedfokus hos Nintendo på E3 Super Smash Bros. til Wii U og Nintendo 3DS, et slåssespill med kjente Nintendo-figurer.

Publisert Sist oppdatert

Nintendo droppet presseshowet sitt på E3 for andre år på rad. I stedet viste de en video via sin egen kommunikasjonskanal med fansen Nintendo Direct på åpningsdagen for E3. Hovedfokus var på Super Smash Bros., der fire spillere skal banke hverandre opp med kjente og kjære Nintendo-figurer.

Også på Nintendos stand overskygget Super Smash Bros. alt og alle. Det ble holdt konkurranse blant messedeltagerne og rett ved siden av messeområdet, i Nokia Theatre, konkurrerte hundrevis av Super Smash Bros.-spillere som ikke hadde tilgang til messa i en svær turnering arrangert av Nintendo samtidig med E3. Et samarbeid med den amerikanske elektronikkjeden Best Buy sørget for at hundrevis av Super Smash Bros.-spill var utstilt over hele USA under E3-uka, slik at fansen kunne få en forsmak på spillet som lanseres i høst.

I skyggen av Super Smash

Et samarbeid med den amerikanske elektronikkjeden Best Buy sørget for at hundrevis av Super Smash Bros.-spill var utstilt over hele USA

I skyggen av Super Smash Bros. var det plass til en håndfull andre spill samt en spennende nylansering kalt Amiibo. Inspirasjonen er åpenbart Skylanders, Amiibo er en serie lekefigurer som kan plasseres på Wii U-håndkontrolleren som så scanner en chip i figuren og overfører data mellom spillkonsollen og figuren.

På utstilling var en rekke kjente spillfigurer som Donkey Kong, Mario og Pikachu. Det mest spennende med Amiibo er at figurene ikke er knyttet til et enkelt spill, men vil være mulig å koble sammen med flere spill. Super Smash Bros. til Wii U er det første spillet der man kan aktivere figurer i spillet ved hjelp av Amiibo-leketøy, men også Mario Kart 8 skal få en oppgradering som lar deg bruke leketøyet sammen med spillet.

Splatoon overrasket

I tillegg til Amiibo hadde Nintendo en rekke nyannonserte titler med seg på årets messe. Den største overraskelsen var kanskje Splatoon som er et onlineskytespill der man skyter maling i stedet for kuler. Malingen brukes til å male omgivelsene og det laget som dekker størst areal med sin farge vinner. En original vri på den klassiske skytespillformelen.

Flere Nintendo-figurer fikk annonsert egne spill på årets messe, deriblant Yoshi’s Wooly World der hele spillverden er laget av garn, samt en Wii U-oppfølger til DS-spillet Kirby’s Canvas Curse.

Mer spennende var Mario Maker, som lar deg lage dine egne todimensjonale Mario-nivåer via en avansert nivådesigner som bruker skjermen på Wii U-kontrolleren. Her har nok Nintendo latt seg inspirere av suksessen til Playstation-spillet LittleBigPlanet.

Ny Zelda til Wii U

Men Nintendo-spillet som fikk størst suksess på årets E3 var et nytt Zelda-spill til Wii U. Svært lite ble vist fra spillet, men det lille som ble demonstrert i en video imponerte stort. I det nye spillet befinner vi oss i en helt åpen verden der spilleren kan utforske i sitt eget tempo og erobre grotter og slott i valgfri rekkefølge. Spillet er planlagt for lansering i 2015.

Nintendo 3DS var forøvrig ikke glemt, og får både sin egen variant av Super Smash Bros.-spillet til høsten, i tillegg til to helt nye Pokémon-spill.

Stort spillfokus hos Nintendo, med andre ord, med selskapets særegne familietitler.

Les også:

Sony mest på E3-hjertet

Microsoft tilbake til spillene

Powered by Labrador CMS