Eatons smartdimmer

Pressemelding fra Eaton 25. mai 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Smart dimmerløsning for alle pærer – også LED

Eatons nye smartdimmer fungerer med glødepærer, halogen, kompaktlysrør og LED.

Energistyringsselskapet Eaton (NYSE: ETN) har lansert en banebrytende, ny dimmerløsning som fungerer med alle vanlige lampetyper, inkludert glødepærer, halogenpærer, kompaktlysrør og LED-lamper som kan dimmes.

Én serie dekker alle behov

Enhetene er kompakte og enkle å installere, og fordi de passer til alle lyskilder, er smart-dimmeren er et godt alternativ for elektrikere som nå kan dekke alle sine dimmerbehov med én enkelt produktserie.

Smartdimmerne har seks innebygde dimmeprofiler som kan tas i bruk rett fra esken. Ved spesielle behov kan tilpassede dimmerprofiler angis raskt og enkelt. Dimmeren kan brukes sammen med en eller flere trådløse trykknapper eller fjernkontroll i xComfort-familien noe som gir stor fleksibilitet og mange plasseringsmuligheter.

Universalløsning med dimming fra 0 watt

Enhetene dimmer jevnt, uten flimring eller blinking allerede fra 0 watt. De lager ingen hørbar lyd og etterlater ikke restglød selv ikke når de brukes med de minste LED-lampene. De gir jevn kontroll over hele dimmeområdet og er, bygget med energibesparende teknologi.

«Lyskilder som bruker lite strøm blir stadig mer populært i norske hjem. Men at mange LED-lamper har forskjellige driverteknologi har lenge skapt utfordringer.  Noen lampetyper beskrives faktisk som nesten uegnet for dimming. Andre kunne tidligere bare styres med en spesifikk dimmertype, sier produktjef hos Eaton, Bård Ståle Kvitberg.

Fungerer med alle lamper

Problemene med LED-dimming hører nå fortiden til, da den nye smartdimmeren fungerer med nær sagt alle dimbare lamper. Dette er ikke bare en stor fordel for elektrikeren, men også for huseiere som nå får full kontroll over belysningen i alle rom, uansett hvilke typer lamper og armaturer de velger å bruke,» forklarer Kvitberg.

Trådløse brytere og gruppestyring

Når en dimmer er montert, kan den på enkelt vis brukes med én eller flere trådløse brytere som kan plasseres hvor som helst. Etter en konfigurering som kun krever et par klikk, kan en gruppe enheter styres med én enkelt trykknapp, eller én enhet kan styres med flere trykknapper. Det er for eksempel enkelt å ordne det slik at man kan skru av alle lysene i hjemmet ved å trykke på én enkelt knapp.

Eatons smartdimmer-enheter finnes som 250 W versjoner som kun er 18 mm dype, egnet for plassering i veggboks , og 250 W eller 500 W versjoner for innbygging. Alle typene har innebygd beskyttelse for automatisk tilbakestilling for å beskytte mot kortslutning, overbelastning og overoppheting.

Powered by Labrador CMS