Fabio Capocchi, EMEA-sjef for Motorola Mobility, med de tre nye Ultra 30-modellene. Foto: Stian Sønsteng

TRE NYE ULTRA-MODELLER FRA MOTOROLA

– Dette er en av de største lanseringene Motorola har hatt i Europa, sier EMEA-sjef Fabio Capocchi under lanseringen av de tre Edge 30-modellene.

Publisert

– Vi ønsker å være et selskap kundene kjenner til og foretrekker når de skal kjøpe seg en smarttelefon. Denne posisjonen skal vi oppnå med å stadig tilby de beste produktene når det gjelder design og teknologi, sier Fabio Capocchi til fagbladet Elektronikkbransjen.

De tre Edge-30-modellene heter Ultra, Fusion og Neo, og lanseringen skjer under et arrangement i Milano den 8. september. Reise og opphold for fagbladet Elektronikkbransjen er betalt av Motorola.

Motorola Edge 30 Ultra kan skilte med et 200MP-merke på baksiden. Foto: Motorola

Slik oppsummerer EMEA-sjefen de tre modellene:

– Motorola Edge 30 Ultra har den beste teknologien som er tilgjengelig i markedet, med det beste kamerasystemet med 200 MP oppløsning, den raskeste og beste ladingen, og den beste skjermen. Motorola Edge 30 Fusion har et utrolig tynt, perfekt balansert design, med symmetriske kanter og en sandblåst aluminiumsramme som gjør den vanskelig å legge den fra seg, mens Motorola Edge 30 Neo er et kompakt produkt med en skjerm på 6,28 tommer, uten at vi kompromisser på teknologien. Her har vi samarbeidet med Pantone, slik at vi kan bruke det de kårer som årets farge på mobilen, sier Capocchi.

Motorola Edge 30 Ultra

WiFi 6E-tilkoblingen på Motorola Edge 30 Ultra skal gi et nytt nivå strømmespilling med 100 spill direkte tilgjengelig via Xbox Game Pass6. Foto: Stian Sønsteng

Motorola Edge 30 Ultra har en 6,67-tommer pOLED-skjerm med 2400x1080p oppløsning og oppdateringsfrekvens 144 Hz, samt et hovedkamera med det som skal være bransjens første sensor med 200 MP oppløsning. Sensoren skal ifølge Motorola være designet for å hente inn mer lys ved å gjøre 16 piksler om til én Ultra Pixel på 2,56 μm, med blenderåpning f/1,9.

Motorola Edge 30 Ultra har den beste teknologien som er tilgjengelig i markedet

Ultravidvinkelen på 50 MP har blenderåpning f/2,2 og 114-graders synsfelt, samt en makrofunksjon som gjør det mulig å ta bilder fire ganger nærmere motivet enn en standardlinse. Portrettlinsen på 12 MP har 2x telefoto-sensor, mens selfiekameraet er på 60 MP, som ifølge Motorola også skal være bransjens høyeste.

Batteriet på 4.610 mAh kan med TurboPower-funksjonen hurtiglades på 125 watt med den medfølgende laderen, og sju minutter skal gi nok strøm til en dags bruk. Trådløs lading skjer med inntil 50 watt, og Motorola Edge 30 Ultra kan lade andre enheter trådløst med inntil 10 watt.

Mobilplattformen som er brukt er Snapdragon 8+ Gen 1, minnet er opptil 12 GB RAM og lagringsplassen 256 GB.

Motorola Edge 30 Ultra har Pantone-logoen med navnet på fargen på baksiden. Foto: Motorola

Skjermen går helt ut i kantene, og med HDR10+ skal både lysstyrke og kontrast forbedres. Lyden har Dolby Atmos, og WiFi 6E-tilkoblingen skal gi et nytt nivå strømmespilling med 100 spill direkte tilgjengelig via Xbox Game Pass6.

I kantene er det plassert lys som kan brukes til varsler, med fem fargevalg, som er synlig også når mobilen ligger med skjermen ned. Pris: 9.000,-

Motorola Edge 30 Fusion

Motorola Edge 30 Fusion har mobilplattformen Snapdragon 888+ 5G.

Motorola Mobility lanserte sine tre nye Ultra 30-modeller i Milano, blant annet ved konseptbutikken Spazio Lenovo. Foto: Stian Sønsteng

– Uansett om du spiller AI-forbedrede spill som reagerer raskere på berøring, tar bilder og videoer raskere eller opplever realistiske videosamtaler, opplever du lynraske hastigheter og muligheten til å koble deg til 5G-nettverk over hele verden, heter det fra Motorola.

Hovedkameraet er på 50 MP med OIS har lysstyrke f/1,8, og kan gjøre HDR10-videoopptak i 8K-oppløsning. I tillegg kommer en ultravidvinkellinse på 120 grader på 13 MP med lysstyrke f/2,2 og makrofunksjon bak, og et 32 MP kamera foran i et lite hull på skjermen. Quad Pixel-teknologi skal gi skarpere og mer naturtro bilder med fire ganger bedre følsomhet i svakt lys.

Motorola Edge 30 Fusion har mobilplattformen Snapdragon 888+ 5G. Pris: 6.800,- Foto: Motorola

Den kantløse pOLED FHD+-skjermen er på 6,55 tommer med HDR10+, og oppdateringsfrekvens på 144 Hz. De to stereohøyttalerene har Dolby Atmos.

Batteriet er på 4.400 mAh, og med TurboPower-lading på 68 watt skal 10 minutter lading gi nok strøm til hele dagen. Pris: 6.800,-

Motorola Edge 30 Neo

Motorola Edge 30 Neo er den første enheten som kommer i farger valgt ut som en del av et partnerskap mellom Motorola og Pantone, kjent for sitt fargereferansesystem, blant annet årets farge 2022; Very Peri, samt Aqua Foam, Black Onyx og Ice Palace. Disse fargene kan også integreres i hele brukergrensesnittet.

Slik presenterte Motorola spesifikasjonene for Motorola Edge 30 Ultra under et arrangement for pressen, før selve lanseringen i Milano. Foto: Stian Sønsteng

Enheten har en 120 Hz3 pOLED-skjerm på 6,28 tommer, og har to stereohøyttalere med Dolby Atmos. Turboladingen er på 68 watt. Hovedkameraet på 64 MP har lysstyrke f/1,8, mens ultravidvinkelen på 120 grader på 13 MP har f/2,2. Selfiekameraet på 32 MP ligger i et hull i skjermen. Mobilplattformen er Snapdragon 695 5G. Pris: 4.500,-

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2022, som ble distribuert 12. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS