FIT FOR SOMMER

Garmin kjører intens opplæring på selskapets smartarmbånd og treningsklokker under årets Elbit.

Publisert Sist oppdatert

– På de to ukene vi er på Elbit har vi full fokus på nyhetene våre, det vil si de nye produktene innen smartarmbånd-serien Vivo Active, og den nye multisportklokken som kommer ut i Elkjøp-butikkene, Fenix 3, sier Garmin-selger Knut Henriksen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han sier smartutstyr er en kategori i stor vekst, og venter et godt sommersalg.

– Wearables er den kategorien vi ser størst vekst. Jeg tror det er et stort marked for smartklokker og -armbånd i Norge. Vi er så heldige at vi har dyktige ingeniører som kommer med nyvinninger. Som nå, med GPS også i de enkleste smartarmbåndene slik at du får eksakt distanse og hastighet. Vi kommer også med litt annen type bånd med mer bling, og snakker mye om design, sier han.

Jeg tror det er et stort marked for smartklokker og -armbånd i Norge

– Hvordan har messen vært for Garmins del?

– Denne Elbit-messen har gått over all forventning. Logistikken fungerer veldig bra, og klasseromsundervisningen er kjempebra. Vi har 60 minutters klasseromsundervisning for hver gruppe, og opp til sju norske grupper disse dagene. Vi møter masse spennende mennesker som er veldig interesserte i å lære nye ting. I klasserommet kjører vi litt gruppearbeid og rollespill, og de tar det veldig bra, sier Henriksen.

Garmin er også representert i actionkamera-markedet, og selger sin Virb X gjennom Elkjøp.

– Kameraet har blant annet integrert GPS, og med G-Metrix lagres alle data i kameraet når du holder på med din aktivitet. Det viser bevegelsesinformasjon som G-krefter, retning, hastighet, lengde, høyde og intensitet, og via sensorer du også tilgang til puls, kadens med mer. Når du overfører filmen til PC etterpå, leverer disse sensordataene en historie oppå filmen din, sier Henriksen.

Powered by Labrador CMS