Daniel R. Jensen er distriktssjef i Danmark hos Nilfisk, og viser på Eldomestic håndstøvsugeren Nilfisk Handy med 25,2V. Foto: Stian Sønsteng

HÅNDSTØVSUGER I 20 MINUTTER

– Nilfisk Handy er perfekt til kjappe småoppgaver, i stedet for at man skal ta frem den store støvsugeren. 25,2V-batteriet har en driftstid på 20 minutter.

Publisert

Det sier Daniel R. Jensen, distriktssjef i Danmark hos Nilfisk, når vi møter ham på Elkjøps opplæringsmesse for småelektriske produkter; Eldomestic.

– Er det et marked for denne type produkter?

– Vi ser at håndholdte batteriprodukter selger stadig mer. De er lette å bruke, og lett tilgjengelig, hvis man skal støvsuge smuler eller annet på kjøkkenet eller stuen, og brukes nok først og fremst når man vil punktrengjøre, og ikke støvsuge et helt rom, sier Jensen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Nilfisk har både batteridrevne håndsugere, samt modeller der disse sitter på en stang. Jensen legger vekt på batteriet i den nye modellen.

– Det er et litium-batteri på 25,2V, og er det kraftigste på markedet innen håndstøvsugere, sier Jensen.

De er lette å bruke, og lett tilgjengelig, hvis man skal støvsuge smuler eller annet på kjøkkenet eller stuen

– Hvordan er det for Nilfisk å konkurrere i et marked, der du har enkelte svært sterke spillere?

– Den kanskje største aktøren har en litt annen type maskiner, kanskje med kraftigere sug og kortere batteritid. Hos oss er det omvendt. Har man bruk for å komme til flere steder samtidig, uten å lade, har man en bedre mulighet hos oss, sier Jensen.

Pakke med munnstykker

Han sier Handy er utviklet av Nilfisk i samarbeid med fabrikken. Handy er til salgs hos Elkjøp i hele Norden, for 1.500 kroner. Da følger det med tre ulike munnstykker.

– Vi har laget denne pakken som gjør at kundene får litt ekstra, og det de trenger, sier Jensen.

– Hvordan går det med Nilfisk?

– Det går fremover, og hos Elkjøp går det svært godt. For noen år siden hadde vi ikke så mange produkter inne hos dem, mens vi i dag har ti produkter inne på sentrallageret. Det er selvfølgelig en utfordring at vi ikke er så store sammenlignet med enkelte andre leverandører, og derfor ønsker vi å tilby litt spesielle produkter, kall det gjerne nisje, for eksempel støvsugere med større batterier. Vi har også svært gode garantiordninger, med fem år på mange av våre produkter, sier Jensen.

– Dere er også store innen bedriftsmarkedet?

– Absolutt. Vi er store på høytrykksvaskere, og er et av verdens største selskap innen industrirengjøring. Støvsugere har vi solgt i 110 år, og her er Danmark kjernemarkedet vårt. Det begynner å bre seg i resten av Norden, og vi er faktisk også godt i gang i Australia, sier Jensen.

Powered by Labrador CMS