Electrolux Aqua Sense

Pressemelding fra Electrolux 12. mars 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Godt springvann året rundt

Vannkvaliteten fra springen kan variere etter både bosted og sesong. Særlig på våren gjør usmak og farge på vannet at vi ofte velger bort springvann til fordel for flaskevann, et dyrt og lite miljøvennlig alternativ. Med Electrolux Aqua Sense™, en ny kanne med vannfilter som fjerner uønsket smak og misfarging fra springvann, kan du drikke springvann året rundt!

Kalkavleiringer i vann fra springen påvirker smaken på både mat og drikke. Ved å filtrere vannet, forsvinner kalkbelegg sammen med andre urenheter, og man sitter igjen med den gode smaken av friskt vann. Filtrert vann er god leskedrikk og samtidig ideelt å bruke til isbiter.

– Aquasense er en flott og rimelig løsning for de som ønsker friskt, rent vann hver dag uten å betale i dyre dommer for flaskevann når springvannet ikke holder god nok kvalitet. Flaskevann er heller ikke særlig miljøvennlig, sier kategorisjef Nina Lorentzen i Electrolux Norge.

Egne undersøkelser viser at det er flere grunner til at folk ønsker å filtrere vann fra springen. Foruten bedre utnyttelse av hjemmets egen vannkilde, vil også levetiden til andre husholdningsprodukter, som for eksempel vannkokere, forlenges. Kalkavleiringer for slike produkter gir unødig slitasje, som unngås ved bruk av filtrert vann. Vann fra springen er dessuten bedre for miljøet enn flaskevann. I de fleste land, deriblant Norge, fyller ikke flaskevannet et reelt behov, og er samtidig 2000 ganger mer energikrevende å produsere enn vann fra springen. Enda verre: 69% av alle solgte vannflasker blir kastet bort i stedet for å havne i resirkulering.

– Vår helse, yteevne og vårt utseende påvirkes av vannmengden som inntas på daglig basis. Menneskekroppen trenger rundt 2 liter vann per dag for å fungere slik den  skal. Enklere tilgang til rent, friskt og filtrert vann i hjemmet gjør det derfor lettere å drikke regelmessig gjennom hele dagen. Det fører også til redusert forbruk av brus og andre sukkerfylt drikker, sier Lorentzen.

Ulike løsninger for vannfiltrering har vært tilgjengelig på markedet en stund, men forbrukerne har verken vært tilfreds med design eller hastigheten for vannfiltrering. Derfor har Electrolux utviklet en lekker og nyskapende kanne med markedets raskeste filtrering.

PURE Advantage ™ - unik filterteknologi

Det innovative PURE Advantage ™ filteret inneholder 3M renseteknologi for å sikre høy filtreringskvalitet.

Filteret reduserer kalkavleiringer, og stoffer som påvirker smak og lukt som for eksempel klor og organiske urenheter i tillegg til enkelte tungmetaller som kobber og bly. Den nye filtreringsteknologien gjør også filtreringen raskere enn tilsvarende vannfiltere med samme ytelse.

Aquasense er enkel i bruk. Man fyller på vann akkurat som i en vanlig kanne. Vannet passerer raskt gjennom filteret og kannen blir fylt med rent vann. Et PURE Advantage ™ filter rekker til ca 150 liter vann (ca 30 dager), og bør dernest byttes for å opprettholde samme høye vannkvalitet. En indikator viser når det er på tide å bytte.

Aquasense har en veiledende utsalgspris på 179 kroner for liten kanne og 299 kroner for stor kanne. Produktene er tilgjengelige i butikkene fra 1. april.

Powered by Labrador CMS