Etter over 30 år i bransjen, starter Nils Gunnar Rage opp Elrep AS og blir sin egen sjef. Foto: Trude Håland, Jærbladet

HØYSPENT SATSING PÅ ELEKTRO-VERKSTED

Nils Gunnar Rage har jobbet med å reparere TVer og hvitevarer i 31 år. Nå blir han sin egen sjef.

Publisert

– Det er med litt skrekkblandet fryd, dette. Jeg kjenner bransjen godt og vet det er en tøff bransje å overleve i, sier Nils Gunnar Rage til Jærbladet.

Rage smiler forsiktig der han sitter ved enden av bordet i andre etasje i det som tidligere huset hans gamle arbeidsplass. Kaffen er nykokt. Ting er nesten som for noen månder siden, bare at det likevel er forandret.

Da Thv Solberg AS elektriske ble slått konkurs i sommer, ble også verksteddelen i bedriftens eget bygg på Håland slått konkurs. Som en av sju ansatte, mistet Rage jobben.

– Jeg kan jo ikke så mye annet, så da fant jeg ut at jeg bare måtte hoppe i det. Heldigvis har jeg fått hjelp og støtte fra et par andre som eier hver sin del. Det er en tøff bransje, påpeker han.

Avtaler på plass

Det er et paradoks at verdens rikeste land har verdens billigste elektronikk

Elrep AS har sett dagens lys, der Rage selv eier 70 prosent. Med på laget har han Olav Hetland og Kjetil Fintland, som har 15 prosent hver.

– Det er gode folk å ha bak seg, og de ga meg en dytt i ryggen for å få alt til, sier han.

Rage har med seg tre av sine tidligere kolleger på det nye laget, og håper det er fortsatt er liv laga for reparasjoner av TVer og hvitevarer, som er spesialitetene, i tillegg til annen elektronikk. Inventarer, verktøy og delelager er oppkjøpt fra Solberg. Foreløpig leier de lokalene.

To skal jobbe med med TV-reparasjoner og to med hvitevarer. Fordelen er at han etter tre tiår i bransjen, samt at han har vært med i styret i servicekjeden Elesco, kjenner de fleste leverandørene i markedet.

– Jeg har startet opp avtaler på nytt, og har gjennom medlemskap i den landsdekkende servicekjeden Elesco Norge fått avtale med flere butikker, blant dem Power (tidligere Expert, red. anm.) og leverandører som LG, Panasonic. Philips, Whirlpool og Electrolux, for å nevne noen.

Det er et behov

Mye salgsarbeid må gjøres innimellom slagene.

– I dag blir det ut på kundebesøk, så mange som mulig. Det er viktig å gjøre seg synlig, spesielt hos de store elektro-butikkene, slik at kundene er klar over at vi finnes, og faktisk vet at det går an å få utført reparasjoner på all elektronikk i nærområdet, sier Rage.

Alternativet er at varen sendes til reparasjon utenlands, og med det følger også et par ukers ventetid. Han ser absolutt et behov.

– Spesielt innenfor brunevare-segmentet. Vår fordel er at vi utfører servicen lokalt. Kundene anbefales å kontakte oss direkte for å unngå forsinkende mellomledd. Våre avtaler ligger hos leverandørene og vi tar servicen uavhengig av salgssted. Vi kjører hjem på ettermiddager to-tre ganger i uka og henter det som skal repareres, med retur et par dager senere. Hvitevarer repareres stort sett hjemme hos kunder.

Andre næringer

Rages «karriere» begynte med uteservice, som montering av antenner og leveranse av TVer. Butikkene hadde den gang god fortjeneste på alle produkter. I dag er situasjonen annerledes.

– Produktene har stadig blitt billigere, og mange skifter heller ut enn å reparere. Det meste av fortjenesten er nå spist opp. Det er et paradoks at verdens rikeste land har verdens billigste elektronikk, sier han.

Foruten å tilby de nevnte verksted-tjenestene, satser Elrep AS også mot andre næringer.

– Vi er inne i bilindustrien, og eksempelvis mot bedrifter som Aarbakke. Innenfor disse områdene er det dyrt å skifte ut deler, og det lønner seg derfor å reparere i stedet, sier Rage.

Stort nedslagsfelt

Han håper at god kjennskap til bransjen, og nærhet til de ulike aktørene, skal gi mye arbeid framover. Rages nysatsing er den eneste i distriktet, da tilsvarende virksomheter ligger i Haugesund og Lyngdal.

Nedslagsfeltet er med andre ord stort.

– Jeg håper vi kan sko oss på et godt rykte. Det er ingenting annet å gjøre enn å brette opp ermene, og satse på å få vokse og få dette til, sier Rage.

Artikkelen er hentet fra Jærbladet, 18. september 2017


ELREP AS

Innehaver: Nils Gunnar Rage (70 prosent), Olav Hetland og Kjetil Fintland (15 prosent hver)

Bransje: Reparasjon av elektronikk, eget verksted.

Hvor: På Håland, i Solbergs tidligere lokaler.

Ansatte: 4

Powered by Labrador CMS