BIDRAR TIL DIGITAL UTJEVNING

Bærekraftansvarlig Stina Winther. Foto: Elkjøp Norge

Elkjøpfondet og SOS-barnebyer har delt ut 356.000 kroner i utstyr og midler, og det er gitt støtte til gamingtiltak i ungdomsklubber på Østlandet.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en pressemelding fra Elkjøp Norge er det to ungdomsklubber i Oslo og en i Drammen; Riverside på Grønland, Aktivitetshuset K1 på Tøyen og Forandringshuset i Drammen, som har fått digitalt utstyr som skal bidra til å skape en møteplass for barn og unge, og det er også bidratt med telefoner, nettbrett og datamaskiner til familier.PP

– Vi vet at teknologi, internett og sosiale medier er med på å forme identitet og bringe mennesker sammen, i tillegg til at det skaper arbeidsmuligheter. Barn og unge som ikke har tilgang til digitalt utstyr, er dårligere rustet for fremtiden. Vårt samarbeid med Elkjøpfondet gjør at vi kan nå ut til flere av de mest sårbare familiene i Norge, og sørge for at de får lik tilgang til teknologi, sier Sissel Aarak, generalsekretær i SOS-barnebyer, i pressemeldingen som ble sendt ut 7. desember.

Generalsekretær Sissel Aarak. Foto: SOS-barnebyer

Her heter det også at ambisjonen er at prosjektet skal nå ut til enda flere det neste året.

Givende resultat

Det vises til Elkjøps Teknotrøbbel-undersøkelse, der én av fem nordmenn svarer i at de opplever å gå glipp av ting fordi de mangler tilgang til teknologi.

– Mange tror også at barn som mangler gamingutstyr lettere faller utenfor sosialt. Utfordringene rundt digitalt utenforskap blir ikke mindre, og SOS-barnebyer og Elkjøpfondet tar derfor grep gjennom sitt prosjekt «Digital village», heter det i pressemeldingen.

Det er givende å se hva vi har fått til på bare ett år

– Det er givende å se hva vi har fått til på bare ett år. Gjennom felles innsats har flere hundre barn og ungdommer fått tilgang til digitalt utstyr via ungdomsorganisasjoner og kommuner som SOS-barnebyer jobber med, sier Stina Winther.

Hun er bærekraftansvarlig i Elkjøp Norge, og har hovedansvaret for Elkjøpfondet.

I Elkjøps årlige Teknotrøbbel-undersøkelse svarer 28 prosent at de mener at tilgang til og kunnskap om teknologi har skapt et klasseskille i dagens samfunn. Mer enn én av tre svarer også at teknologi er så kostbart at det er vanskelig å henge med i utviklingen. Målet med samarbeidet mellom Elkjøpfondet og SOS-barnebyer er at de som trenger det mest skal få tilgang til digitalt utstyr.

Powered by Labrador CMS