VIPPS ET FJERNSYN!

– Vipps går fra vennebetaling til også å inkludere hverdagsbetaling. Elkjøp er den første elektronikkjeden som tar i bruk Vipps til varehandel.

Publisert Sist oppdatert

Det sier konserndirektør i DNB, Trond Bentestuen, i en pressemelding. For rundt ti år siden var han kommunikasjonsdirektør i Expert ASA, nå tar han og konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch hos Elkjøp Nordic hverandre i klypa i forbindelse med at kjeden tar i bruk bankens betalingsløsning i sine nettbutikker på elkjop.no og lefdal.com.

– Vipps vil forenkle selve betalingsprosessen og bedre kundeopplevelsen – særlig på nett, sier Bentestuen.

Ifølge DIBS' Norsk eHandelsrapport fra Q3 2015 får rundt 30 prosent av nordmenn som handler på nett ikke får fullført handlene sine av ulike årsaker.

Med Vipps er alt du trenger å taste mobilnummeret

– Nordmenn har klare utfordringer med å betale på nett og det ønsker vi å gjøre noe med sammen med DNB. Mange som handler på nett i dag syns man må taste inn veldig mye informasjon, og da kan det være lett å gi opp. Vipps-løsningen vil gjøre det enklere, bedre og mer kundevennlig å besøke Elkjop.no. I tillegg blir det lettere for kundene å få samlet for eksempel kvitteringer og ulike garantier. Med Vipps er alt du trenger å taste mobilnummeret, sier konsernsjef Semlitsch hos Elkjøp Nordic i pressemeldingen.

Ingen gebyrer

Når man handler med Vipps, velges Vipps-knappen. Kunden oppgir sitt mobilnummer, og bekrefter betalingen i Vipps-appen på mobilen med finger-ID eller kode. Kunden blir sendt til kvitteringssiden på elkjop.no, og det påfaller ingen gebyrer.

Vipps kan også brukes til å betale taxi, og Bentestuen lover at Elkjøp ikke er den siste forhandleren eller tjenestetilbyderen som tar i bruk løsningen.

– Det er helt naturlig at vippsing også blir en del av hverdagsbetalingen. Den største fordelen med Vipps målt opp mot konkurrentene er det betydelige antallet kunder som har Vipps. Hele 1,2 millioner nordmenn bruker i dag Vipps-appen. Løsningen meget godt kjent i markedet, og er godt likt. En Vipps-knapp hos Elkjop.no eller hos andre bedrifter trenger dermed ingen forklaring, sier Bentestuen i pressemeldingen.