DØGNÅPENT HOS ELKJØP

Elkjøp har åpnet sin første døgnåpne vareutlevering. – Hvis kundene ønsker det, kommer det flere.

Publisert Sist oppdatert

Det sier administrerende direktør Andreas Niss i Elkjøp Norge AS. Når det gjelder den nye regjeringens intensjoner om å åpne for generell søndagshandel, sier han det samme.

– Vi forholder oss til de gjeldende lover og regler. Hvis det blir søndagsåpent, og kundene våre vil ha det, vil vi tilrettelegge for det. Vi har positive erfaringer fra Sverige og Danmark, men vet ikke om de norske kundene har samme holdning til dette, sier Niss til fagbladet Elektronikkbransjen.

Søndag 6. oktober åpnet Elkjøp sitt første døgnåpne lager i Norge, ved Elkjøp Megastore Slependen i Asker utenfor Oslo. Her kan kundene hente varer de har bestilt når de måtte ønske, uavhengig av butikkenes åpningstider.

Hvis det blir søndagsåpent, og kundene våre vil ha det, vil vi tilrettelegge for det

– Nå kan man bestille produktet på Elkjøp.no og når som helst på døgnet hende det på Slependen. Vi leverte en vaskemaskin klokka 21.30 på åpningsdagen, til en meget fornøyd kunde, sier Niss.

Med en liten latter spekulerer han i om ikke flere kunder vil sette pris på å kunne hente seg en ny telefon på vei hjem, hvis de har mistet den på byen.

I de store byene

– Er det aktuelt å åpne mange slike?

– Vi tester ut konseptet på Slependen. Om kundene setter pris på tilbudet, er målet å åpne to til tre slike utleveringspunkter i alle storbyer i Norge i neste omgang, sier Niss.

Ifølge en pressemelding velger stadig flere Elkjøp-kunder å handle via tjenesten [email protected], som lar kundene reservere produkter på nett og hente dem i nærmeste Elkjøp-varehus samme dag. Sammenlignet med i fjor, er andelen mennesker som benytter tjenesten doblet.

– Det har vært en formidabel økning. I dag foretrekker halvparten av nettkundene våre denne handlemåten. Med døgnåpent lager kan vi tilby disse kundene enda mer tilgjengelighet og fleksibilitet. Nå velger du ikke bare hvor og hvordan du vil handle, men også når, sier Niss.

Når det gjelder søndagsåpne butikker, ser han for seg at dette ikke vil gjelde alle varehusene i kjeden.

– Vi har heller ikke i dag samme åpningstider for alle butikker, så det vil absolutt være regionale forskjeller, sier Niss.

Powered by Labrador CMS