Berndt Civilis i Melitta Nordic med selskapets toppmodell Barista TS Smart, fylt med bønner fra deres nye serie Café Bar. Foto: Ola Larsson

MELITTA BARISTA TS SMART OG KAFFEBØNNER

Melitta Nordic viste på Elon-messen i tillegg til kaffetraktere og espressomaskiner også kaffebønner, i serien Café Bar.

Publisert

Berndt Civilis fra Melitta Nordic viste selskapets AromaFresh, som er en kaffetrakter med innebygd kaffekvern. Den har avtagbar bønnebeholder som rommer 180 gram bønner, transparent vannbeholder og glasskanne med rustfrie detaljer.

Når det gjelder helautomatiske espressomaskiner viste Melitta sitt flaggskip Barista Smart på IFA i fjor, og den ble lansert i mars i år på det nordiske markedet. Barista Smart er - som navnet tilsier - en smart kaffemaskin, som kan styres via en app (Android/iOS) fra smarttelefon eller nettbrett.

Barista Smart har innebygd blåtann, og man skal kunne håndtere de fleste funksjonene fra smarttelefonen. Kaffemaskinen kommer i to utgaver, og flaggskipet Barista TS Smart kan lage hele 21 ulike kaffevarianter. Den har blant annet funksjonen Automatic Bean Select som automatisk velger korrekt bønnetype, fra de to separate beholderne. Om man bruker vannfilteret Melitta Pro Aqua trenger man bare avkalke kaffemaskinen én gang per år, basert på brygging av seks kopper på 120 ml per dag og bytte av filteret seks ganger i henhold til bruksanvisningen. Det filtrerte vannet forbedrer kvaliteten og smaken på kaffen og forebygger kalkavleiringer i vannsystemet, i følge leverandøren.

Den siste varianten selges kun i Norden, siden vi liker sterk kaffe

Bønner for oss

På Elon-messen ble det vist frem og prøvesmakt Melittas nye kaffebønner i serien Café Bar, som finnes i tre varianter; Medium Roast med styrke 03, Espresso Classic Roast med styrke 04 og Espresso Extra Dark Roast med styrke 05.

– Den siste varianten selges kun i Norden, siden vi liker sterk kaffe. Bønnekvaliteten kan defineres ut fra hvor mange prosent hele kaffebønner det er i kaffeblandingen, og vår kaffe har 67 prosent hele bønner, noe som er høyt, sier Civilis.

Powered by Labrador CMS