MWC 2023
Xiaomi 13 Pro er kinesernes nye flaggskip, og skilter med et kamera utviklet i samarbeid med Leica. Foto: Xiaomi

AMBISIØST FRA XIAOMI

Xiaomi vil utfordre i toppsjiktet på mobilmarkedet, og lanserte tre nye modeller under årets mobilmesse i Barcelona.

Publisert

For mange er nok det kinesiske merket best kjent for sine rimeligere modeller, men under årets Mobile World Congress (MWC) ble det klart at Xiaomi vil kjempe i toppen.

På selskapets pressekonferanse ble den nye serien Xiaomi 13 presentert, med tre nye modeller. Flaggskipet er Xiaomi 13 Pro, som utmerker seg med et toppspekket kamera laget i samarbeid med den tyske kameraeksperten Leica.

Ikke bare programvare

Under pressekonferansen bedyret XX at de ikke bare assisterte med programvare, de har også laget linsene til de tre innebygde kameraene.

Den nye serien fra Xiaomi består av Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 og Xiaomi 13 Lite. Foto: Xiaomi

I Xiaomi 13 Pro sitter 1:19-2.2/14-75 ASP-varianten med et fokusområde mellom 14-75 mm. Hovedkameraet er et 23 mm vidvinkelkamera, og de to andre kameraene tilbyr et 75 mm telefoto samt en 14 mm ultravidvinkel. Kameraets sensor, IMX989, er én tomme og er ifølge selskapet selv den største sensoren som noen gang er funnet i en smarttelefon.

Jeg er virkelig imponert av Xiaomi 13-serien

– Jeg er virkelig imponert av Xiaomi 13-serien, det er en «game changer» for meg, sa fotografen Steve McCurry fra scenen. Han figurerer i International Photography Hall of Fame, og er Leica-ambassadør.

Også mellommodellen Xiaomi 13s hovedkamera er basert på Leica Vario-Summicron-systemet, men har noe lavere kameraspesifikasjoner på henholdsvis 15 mm, 24 mm og 75 mm brennvidde.

samtidig også den dyreste mobilen Xiaomi har lansert på det norske markedet til dags dato. Spørsmålet er om den dyre mobilen er verdt pengene?

Hvis du ikke er klar for å betale den svimlende sum av 13.990 kroner for Xiaomi 13 Pro, er mange av de samme funksjonene tilgjengelige i standardmodellen Xiaomi 13, som koster noen tusenlapper mindre.

Den har ikke like stor sensor som Pro-modellen og den har generelt litt svakere teknologi på tvers av de tre kameraene, som tilbyr henholdsvis 15 mm, 24 mm og 75 mm brennvidde (eller 0,6 til 3,2x optisk zoom). Men den bruker det samme Leica Vario-Summicron-objektivet med f/ 1.8 blenderåpning og har fargeprofiler, filtre, vannmerker og portrettmodus fra Leica, for ikke å nevne den ikoniske lukkerlyden som mange kjenner fra Leica-kameraer.

Selskapet lanserte også el-scooteren Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra. Foto: Marte Ottemo

Klokker og elsparkesykkel

I likhet med Pro-modellen bruker Xiaomi 13 Snapdragon 8 Gen 2-prosessoren og har den helt nye Wi-Fi 7 med Dual Band Simultaneous Multi-Link for hastigheter på opptil 3,6 Gbps, pluss Bluetooth 5.3.

Batterikapasiteten er 4500 mAh – litt lavere enn Xiaomi 13 Pro, som har 4820 mAh.

Mobilene er laget med glass på baksiden og har IP68-sertifisering for vann- og støvmotstand.

Xiaomi har også utvidet oppdateringsperioden, så med Xiaomi 13 og 13 Pro er brukeren garantert tre Android-oppdateringer og fem år med sikkerhetsoppdateringer. Xiaomi tilbyr også gratis reparasjon det første året.

Xiaomi tar steget inn i smartklokkemarkedet med Xiaomi Watch S1 Pro. Foto: Marte Ottemo

Sammen med de to flaggskipmodellene kommer den billigere Xiaomi 13 Lite som retter seg mot ungdommen med fokus på selfies og sosiale medier. Det er to frontkameraer, et 32 MP vidvinkel og et 8 MP dybdekamera for bokeh-effekter.

Alle de tre mobilene i Xiaomi 13-serien er kommet på det nordiske markedet, priset mellom 14.000 og 6.000 kroner.

Under lanseringen hadde Xiaomi også noen andre produkter i ermet.

I tillegg til telefonene i Xiaomi 13-serien ble også øreproppene Xiaomi Buds 4 Pro, smartklokken Xiaomi Watch S1 Pro og den el-scooteren Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra lansert på det globale markedet.

Vi gjør oppmerksom på at Xiaomi betalte flyreise og hotell for redaksjonen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2023, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS