Mathias Ekman i Franke foran vaskekummer i Masterpiece-serien. Foto: Jan Røsholm

MATT SORT EN TRENDFARGE

– Både vaskekum, propp, kran og blandbatteri skal nå være matt sort, det er en trendfarge, sier Mathias Ekman i Franke Home Solution.

Publisert

– I tillegg til kummer og blandebatteri har vi flere nyheter innen ventilatorer og platetopp med integrert ventilator, sier Mathias Ekman, som er administrerende direktør i selskapet.

Vi møter ham i juni på Campus Home, som er Elkjøps nordiske opplæringsmesse på Gardermoen.

Det er populært med vaskekum, propp, kran og blandebatteri i matt sort utførelse. Foto: Jan Røsholm

Bestandsdyktige kummer

Franke tilbyr vaskekummer i flere størrelser og utførelser. En av toppmodellene har produktnavnet Mythos Masterpiece.

Vi er naturligvis stolte over at Elkjøp ønsker våre produkter til sitt eget merkenavn

– På Mythos Masterpiece-serien har vi en overflatebehandling i gullfarge eller antrasitt. På toppen legger vi en besegling, slik at vaskekummen tåler mer, og dermed holder lenger, sier Ekman.

Prisen på disse vaskekummene starter på rundt 20.000 kroner.

– En annen kjøkkentrend som er tydelig om dagen, er at alt skal være matt sort. Dette gjelder vask, propp, blandebatteri og kran, sier Ekman.

Ny koketopp

Franke viser frem en helt ny koketopp med 70 centimeters bredde. Smart FSM 709 har fire kokesoner og integrert ventilator.

Den nye platetoppen med ventilator fra Franke er 70 centimeter bred, men passer i et 60 centimeters hull i benkeplaten. Foto: Jan Røsholm

– Det unike med denne er at den er 70 centimeter bred, men passer i et 60 centimeter hull. Det betyr at du kan du bruke den gamle utskjæringen i benkeplaten, sier Ekman.

Platetoppen har energimere A++, og er tilgjengelig på markedet. Prisen er 17.000 kroner.

Franke produserer flere ventilatormodeller for Elkjøps eget merke Epoq. Foto: Jan Røsholm

Under Campus Home viser Elkjøp for første gang frem hvitevarer med deres eget varemerke, Epoq.

– Vi produserer ventilatorer for Elkjøp med merket Epoq, og er naturligvis stolte over at Elkjøp ønsker våre produkter til sitt eget merkenavn, sier Ekman.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2023, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS