HÅPER EPSONS LØSNING BLIR EN KIOSKVELTER

– Vi tror det er et stort marked for våre ekspresskiosker, når handlerne først ser inntjeningsmulighetene og servicen de kan tilby kundene.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Kai Olsen i Epson Norge, som på Photokina-messen i Køln viser frem selskapets fotokiosker.

– Det er ikke alle som ønsker å bestille bilder på nett. Med denne løsningen kan de få bildene med én gang, med mulighet til å redigere bildene på skjermen og kanskje legge på tekst til et takkekort. For den som har maskinen stående betyr den at kundene kanskje kommer tilbake, sier Olsen.

Epson gikk inn i det norske markedet i fjor, og Olsen ser for seg at små og store butikker kan ha en slik.

Enkelte vil kanskje bruke kiosken som en minilab og tilby utskrift på andre medier som et ekstratilbud

– Inngangsprisen er ganske rimelig, rundt 100.000 kroner ferdig satt opp. I en tid da mange fotobutikker blir lagt ned, er det ikke lenger så lett for folk å raskt få kopier av bildene sine. Vi tror derfor det her ligger en stor mulighet for mange, sier Olsen.

– Er det mye vedlikehold og arbeid for den som har maskinen stående?

Kan fjernstyres

– Når den er ferdig satt opp er den tilkoplet nett, slik at vi i Epson eller våre partnere kan hjelpe innehaveren. Vi har mulighet for å fjernstyre hele systemet. Når det gjelder skriverne er de veldig pålitelige; det står to SureLab D700 i hver kiosk. Enkelte vil kanskje bruke kiosken som en minilab og tilby utskrift på andre medier som et ekstratilbud. Kanskje er det kun glossy-papir i kiosken, mens man i tillegg kan tilby en annen kvalitet for en høyere pris siden dette må gjøres manuelt ved å sette i en annen papirtype, sier Olsen.

SureLab D700 selges også frittstående, og brukes blant annet til skolefoto. Hvis man har to papirruller i kiosken, med 15 og 20 centimeters bredde, kan man få utskrifter i 15x20, 15x15, 20x20, 20x25, 20x30 centimeter, og flere format, som panoramabilder.

– En kunde som skal skrive ut ti bilder vil bruke kanskje fem minutter. Menyen er informativ og enkel, med mye bilder og lite tekst, sier Olsen.

Han mener fotobutikker, detaljhandlere og rammemakere er aktuelle steder for ekspresskioskene.

– Er du forbauset over at det ikke står flere ekspresskiosker fra dere eller andre rundt om i landet?

– I grunnen. Teknologien er kommet lenger, med nytt blekk og mindre behov for rensing og vedlikehold. Systemet er veldig stabilt, forsikrer Olsen.

Powered by Labrador CMS