Tor Westerby, salgssjef i Epson Norge, viser fram selskapets nyeste LS800-projektor. Foto: Marte Ottemo

STUE-PROJEKTOR FRA EPSON

Epson lanserte en helt ny projektor under årets IFA-messe. LS800 kan stå på TV-benken og gir et bilde opp til 150 tommer.

Publisert

Det forteller Tor Westerby, salgssjef i Epson Norge, til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Vi har fokus på hjemmekino-opplevelsen, og vår helt nye EH-LS800 er en såkalt «ultra short throw»-projektor. Det betyr at den kan stå helt inntil stueveggen og likevel gi et bilde på opp til 150 tommer, sier han.

Vi ser at folk begynner å tenke på projektorer på en annen måte, ikke bare som den greia som henger i taket på kontoret

Det gir noen fordeler foran å ha en kjempestor TV i stuen, mener salgssjefen.

– Du slipper å ha en stor sort flate på veggen når man ikke ser på innhold. Vi ser at folk begynner å tenke på projektorer på en annen måte, ikke bare som den greia som henger i taket på kontoret, sier Westerby.

Epson satser fortsatt på sin EcoTank-teknologi på skrivere, og har nå hentet inn Usain Bolt som merkevareambassadør.

Epson LS800 er en «ultra short throw»-projektor, som betyr at den kan stå helt inntil veggen og likevel gi et bilde opp til 150 tommer. Foto: Epson

– Det har skjedd mye med teknologien siden vi startet for rundt åtte år siden, og vi har passert langt over 60 millioner solgte enheter, sier salgssjefen.

Pandemi og hjemmekontor har gjort at nordmenn skriver ut stadig flere bilder.

– Folk tar mye bilder og begynner å få opp øynene for at man også kan skrive disse ut hjemme. Vi har ingen direkte tall, men det selges mer fotopapir og blekk, og hjemmekontor-trenden gjør at folk også er villige til å bruke mer penger på skriveren de kjøper, sier Westerby.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2022, som ble distribuert 12. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS