Epsons egenutviklede lerret finnes i størrelse opp til 120 tommer. Foto: Jan Røsholm

EPSON MED ALTERNATIV TIL TV

Projektoren LS500, som kan plasseres nært veggen og likevel gi et bilde på opp til 130 tommer, er ifølge Epson et alternativ til den klassiske TVen.

Publisert

På PowerUp viste Epson frem flere produktkategorier, men det var en projektor som kan stå inntil veggen, samt et helt nytt lerret, som fikk mest oppmerksomhet. Konseptet er en del av Epsons nye serie med produkter under fanen «EpiqVision».

Fjerner lysrefleksjon

Tor Jørgen Westerby i Epson hadde godt besøk av Power-ansatte på standen. Foto: Jan Røsholm

– Det nye lerret vårt kom på markedet i våres, og kompletterer oss som leverandør av fullverdig alternativ til TV, sier salgssjef Tor Jørgen Westerby i Epson.

Fagbladet Elektronikkbransjen møter ham på Powers opplæringsmesse utenfor Oslo. Lerretet kommer i to størrelser, på 100 og 120 tommer. I tillegg er lerretet utstyrt med ALR-teknologi.

– ALR er en forkortelse for Ambient Light Rejection, og det betyr at lys i rommet ikke reflekteres, noe som gir bedre bilde i opplyste rom, sier Westerby.

Prisen for Epsons lerret er 10.000 kroner for 100 tommer og 13.000 kroner for 120 tommer.

Plassering inntil vegg er mye enklere, kunden slipper både signalkabler og strømkabler i taket

Projektor inntil veggen

Et annet produkt som skapte mye interesse hos Powers selgere, var projektoren Epson LS500. Denne plasseres inntil veggen, og kunden slipper da takmontering.

– Plassering inntil vegg er mye enklere, kunden slipper både signalkabler og strømkabler i taket, sier Westerby.

Projektoren LS500 har støtte for Android-TV, og kan stå inntil veggen. Foto: Jan Røsholm

Projektoren plasseres mellom 40 til 80 centimeter fra veggen, avhengig av hvor stort bilde man ønsker på veggen. Projektoren gir et bilde på opptil 130 tommer. I tillegg har Epson LS500 innebygget støtte for Android-TV.

– Android-TV gjør at det ikke nødvendig med noen ekstra dekoder, det er bare å plugge til, sette seg ned og kose seg, sier Westerby.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2022, som ble distribuert 21. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Prisen på Epson LS500 er kroner 29.900 kroner.

Powered by Labrador CMS