Pentax 645Z

Pressemelding fra Focus Nordic 15. april 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Pentax satser på stor sensor og 51,4 millioner pixler

Nå kommer en ny modell i Pentax mellomformat-serien, Pentax 645Z. Det blir flere store forbedringer sammenlignet med den prisbelønte forgjengeren 645D fra 2010.

”Det er mye ny teknologi i dette kameraet, men også mye av teknologien fra 645D er beholdt, slik som for eksempel værsikringen, som er verdsatt av brukerne”,sier Lasse Ericson hos Focus Nordic, Nordens største fotodistributør.

Mye nytt

Pentax 645Z har fått en nyutviklet CMOS-sensor med 51,4 millioner pixler, seriebildeopptak med 3 bilder per sekund, en høyoppløst vridbar LCD-skjerm og nytt avansert autofokus-system med liveview-funksjon. En meget spennende nyhet er at kameraet kan filme i Full-HD. Det i kombinasjon med den store sensoren (43,8x32,8mm) ventes å gi helt nye målgrupper for kameraet.

Prosessor og fravær av filter

Den nye CMOS-sensoren i kombinasjon med Prime III prosessoren gir meget lavt støynivå også ved høye ISO-verdier. Pentax 645Z har ISO-innstilling helt opp til 204.800. Designet uten lavpassfilter gjør at mest mulig av bildekvaliteten fra sensoren beholdes.

Hastighet som imponerer

645Z kan ta opp til 10 bilder i RAW-format (eller 30 i JPEG) ved makshastigheten 3 bilder pr sekund. Kameraet støtter de nye UHS-1 kortene og USB 3.0.

Nytt forbedret AF-system

Den nye AF-modulen, SAFOX 11 med 27 sensorer hvorav 25 av krysstype, gir en perfekt presisjon med et stort arbeidsområde -3EV til +18EV (ved ISO100 og 23º), noe som muliggjør fokusering også på motiv som ikke kan fokuseres med det menneskelige øyet. Takket være den nye liveview-funksjonen kan fotografen finjustere skarphetsinnstillingen med LCD-skjermens kontrast-detekterende AF, eller gjennom å forstørre bildet.

LCD-skjermen

Den nye vridbare LCD-skjermen på 3,2” har hele 1.037,000 bildepunkter. For å legge til rette for utendørsfotografen har skjermen en konstruksjon uten luft mellom lagene, hvilket gir mindre problemer med refleksjoner og strølys.

Filming i Full-HD

645Z filmer i Full-HD (1920x1080 i 60i/30p) med H.264 format. Den store sensoren gir fantastiske muligheter til vakker uskarphet (bokéh) ved filming. Det finnes også mulighet for intervallfilming i 4K (3840x2160 pixler i Motion JPEG eller AVI-format).

For tøffe tak

I motsetning til mange andre kameraer med denne sensorstørrelsen er 645Z også bygget for å fungere som et utendørs-kamera. Foruten værbeskyttelse er kameraet også meget robust og bygget av store deler i magnesium, som gjør kameraet relativt lett.

Smartphone-support

Ved å bruke Pentax Flu Card 16GB (ikke inkludert), kan man styre kameraet fra en smartphone og utløse det, se live-bilder på telefonen, spare og overføre.

Optisk søker

Den optiske søkeren gjengir 98% av det faktiske bildet, og det er lagt mye vekt på å gjøre den lyssterk og behagelig å se i.

Doble kortspalter

Doble kortspalter for SD-kort. Støtter også de nye SDXC UHS-1 kortene. Overføring kan skje fra kameraet via USB 3,0.

HDR

Innebygget HDR (High Dynamic Range) som også fungerer med RAW-format. Funksjonen innebærer at kameraet tar tre bilder i meget rask rekkefølge, som så automatisk legges sammen til ett. Dette gjør at riktig eksponering oppnås både i lyse og mørke partier av bildet.

Pris og levering

Kameraet kommer på markedet i mai måned og vil koste:

Powered by Labrador CMS