FOTOKNUDSEN MED INTERNASJONALE EIERE

– FotoKnudsen er solgt til nederlandske AlbumPrinter, eid av amerikanske Vistaprint, men vil fortsette bildeproduksjonen i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Cecilie Gaustad, som har tatt over som leder for selskapet etter Ole Bjørn Knudsen. Alle de 43 ansatte er med over i det nye selskapet; FotoKnudsen AS.

– Vi ønsker FotoKnudsens organisasjon velkommen og ser frem til å forene våre kunnskaper og styrker i forhold til privatkunder i Europa. FotoKnudsen AS vil bidra med et sterkt, lokalt, meget anerkjent og tiltrodd varemerke, og en organisasjonskultur med fokus på kundetilfredshet, uttaler Wouter Staatsen, administrerende direktør i Albumprinter, på FotoKnudsens nettsider.

FotoKnudsen gikk som kjent konkurs i februar 2013. Virksomheten fortsatte i selskapet FotoKnudsen Web AS, og ble en ren nettbutikk. Den 1. juli 2014 solgte familien Knudsen selskapet til AlbumPrinter Norge AS, eid av nederlandske AmbumPrinter, som igjen er eid av amerikanske Vistaprint som har sitt europeiske hovedkvarter i Bacelona i Spania. Vistaprint er notert på Nasdaq-børsen.

Vi skal fortsatt ha en sterk forankring i Bergen, med våre trofaste ansatte som yter sitt beste for å levere god service til fotoglade nordmenn

AlbumPrinter leverer fotoprodukter i det europeiske markedet via selskapene Albelli (Nederland, Belgia, Tyskland, Frankrike og Spania), Bonusprint (Storbritannia), Önskefoto (Sverige) samt norske FotoKnudsen og Allfoto.

Forankring i Bergen

– Overtakelsen kombinerer FotoKnudsens sterke merkevarenavn, kundefokus og kjennskap til norske kunders preferanser til bildeprodukter, med Albumprinters ledende ekspertise innen markedsføring, teknologi og produksjon, sier Gaustad.

– Vil kundene merke det nye eierskapet?

– Med våre nye eiere i ryggen vil våre kunder på sikt se en økt satsning på blant annet brukervennlighet, teknologi- og produktinnovasjon. Vi skal fortsatt ha en sterk forankring i Bergen, med våre trofaste ansatte som yter sitt beste for å levere god service til fotoglade nordmenn, sier Gaustad.

Hun mener selskapets nettjeneste er blant de mest utviklede innen fotobransjen, og forteller at de i dag lagrer nærmere 670 millioner bilder for kundene.

Storlaboratorium

– Vi har løpende fokus på å videreutvikle merkevaren og skape plattformuavhengige løsninger med fokus på brukeropplevelse. FotoKnudsen har Norges eneste storlaboratorium for foto. Det ligger ved vårt hovedkontor i Bergen, er blitt kraftig modernisert i de senere årene, og har fått et stort volum av digitale produkter. Vårt digitale trykkeri er ledende i Norge, og leverer blant annet fotobøker med markedets høyeste kvalitet. Vi er landets mest kjente merkevare innen bildetjenester, årlige målinger viser at hele 85 prosent kjenner merkenavnet FotoKnudsen, sier Gaustad.

Med seg i ledergruppa i det nye selskapet har hun Gjert Klausen (økonomisjef), Raymond Michelsen (IT-sjef) og Bjørn Knudsen (produkssjonssjef).

Powered by Labrador CMS