IKKE FULLT SÅ KOMPAKT SYSTEMKAMERA

– K-01 er et speilløst systemkamera og passer til all eksisterende Pentax-optikk med K-fatning.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Helge Rose i Focus Nordic når vi møter ham på fotomessen på Lillestrøm den første helgen i mars. For kompakte systemkamera generelt er det et argument at de er vesentlig mindre enn speilrefleksmodellene. Dette er ikke tilfellet for K-01. Størrelsen på huset er stor for at avstanden mellom bildebrikke og objektivfatning skal være riktig.

– Det er for å gi de samme betingelsene for K-fatningen vår som på en vanlig speilrefleks. K-01 har en stor APS-sensor, noe som i seg selv borger for at bildekvaliteten er i toppklasse. Den bakbelyste cmos-sensoren gir veldig gode resultater også i dårlig lys, sier Rose til fagbladet Elektronikkbransjen.

Prisen for huset er 5.400 kroner, med et 40 mm objektiv er prisen 6.000 kroner. Kameraet kommer i salg i slutten av mars.

Pentax Q er det minste systemkameraet i markedet per i dag

Pentax Q i andre enden

– Hvilke kunder vil kjøpe en såpass stor kompakt systemmodell?

– Selvfølgelig de eksisterende Pentax-brukerne som allerede har noe optikk, og ikke minst dem som ønsker en veldig god videofunksjonalitet. I og med at kameraet er speilløst har vi kontinuerlig autofokus, og en veldig fin funksjon er en egen mikrofoninngang som muliggjør ganske avanserte videoopptak, sier Rose.

I den andre enden av størrelsesskalaen har Pentax et kompakt systemkamera med en bildebrikke med samme størrelse som et kompaktkamera.

– Hvordan er dette blitt mottatt?

– Pentax Q er det minste systemkameraet i markedet per i dag. Vi har ikke solgt voldsomt mye, men det hadde vi ikke regnet med heller. Dette er et nisjepreget kamera som gir brukeren funksjonalitet med utskiftbar optikk i lommestørrelse, sier Rose.

Focus på tilbehør

– Hvilke tanker har du om kompakte systemkameraer i det norske markedet?

– Jeg tror vi er helt i startgropa. Vi ser at det øker for hver måned som går, så vi forventer at vi ser en klar økning fremover også. Vi merker helt tydelig at etterspørselen blir større. Det er mange som er ute etter bildekvaliteten i systemkameraet men også vil ha bærbarheten til kompaktkameraene, sier Rose.

– Her på messa på Lillestrøm har Focus Nordic en stor stand, men dere har valgt å fokusere kun på tilbehør. Når vi ser på K-01 er vi hos Fovi AS som er en forhandler for dere. Hvorfor ikke stille egne kameramodeller?

– Vi valgte denne gangen å vise oss som en meget sterk tilbehørsleverandør. Dette er en viktig del av fotobransjen, både for oss og ikke minst for forhandlerne, sier Rose.

Powered by Labrador CMS