Nikon 1 S2

Pressemelding fra Nikon 14. mai 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Alltid flotte bilder med raske og lette Nikon 1 S2

– I dag utvider Nikon utvalget av Nikon 1-systemkameraer med Nikon 1 S2. Kameraet som er like enkelt å bruke som det er å se på er utviklet for å ta bilder av motiver i rask bevegelse.

Det avanserte hybride autofokussystemet fra Nikon låser enkelt fokuset på motiver i rask bevegelse, og verdens raskeste bildefrekvens ved serieopptak1 gir lynrask «timing» og fanger bevegelser raskere enn øyet kan oppfatte. EXPEED-bildebehandlingsprosessor fra Nikon, CMOS-bildebrikke på 14,2 megapiksler og et stort lysfølsomhetsområde fra ISO 200–12 800 gir god gjengivelse av detaljer. De nye funksjonen Kreativ palett har filtre for å gi bildene særpreg.

Nikon 1 S2 tar ikke bare flotte bilder, det er også et supert filmkamera. Kameraet er et godt valg for dem som vil filme på en enkel måte. Det gir jevne og skarpe filmopptak og har funksjoner som gjør det enkelt å legge til effekter. I tillegg har det en ny funksjon for automatisk fotoopptak som lar deg ta stillbilder i høy oppløsning under filming. Nikon 1 S2 er kompatibelt med det stadig voksende utvalget av 1 NIKKOR-objektiver. Med 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 objektivet er muligheten for å ta flotte bilder aldri langt unna.

Jon Aasen, produktspesialit i Nikon Norge, sier kameraet tar flotte bilder på en enkel måte og at det er et godt valg for dem som ønsker å bedre bildekvalitet.

– Det ligger langt over smarttelefoner i bildekvalitet og har hastigheter for serieopptak som til og med overgår digitale speilreflekskameraer. Rask fasesøkende AF gjør det til et veldig godt filmkamera. Utvalget med kompakte 1 NIKKOR-objektiver fra Nikon gjør det enkelt å eksperimentere med nye perspektiver. Nikon 1 S2 er svært enkelt å bruke samtidig som det flott å se på, sier han.

Tøft, lekkert og alltid flotte resultater

Nikon 1 S2 har en CMOS-bildebrikke på 14,2 megapiksler. Resultatet er skarpe bilder og HD-film – fra motiver i strålende solskinn til mørke stemningsbilder. Den hurtige bildebrikken i CX-format med et bredt ISO-område fra 200–12 800 er utformet uten et optisk lavpassfilter og får maksimalt ut av hver eneste megapiksel. Resultatet er detaljerte bilder, selv under vanskelige lysforhold. Bildene kan beskjæres uten å miste detaljer, og filmene blir skarpe og klare. Nikon 1 S2 har EXPEED 4A dobbel bildeprosessor for imponerende bilder og HD-filmer i høy kvalitet.

Imponerende hastighet og flotte bilder av motiver i bevegelse

Nikon 1 S2 tar bilder raskere enn noensinne og gjør uskarpe bilder til historie. Dette kameraet er konstruert for å ta bilder av øyeblikk som raskt oppstår og forsvinner. Det låser fokus med imponerende hastighet og presisjon. Kameraet er raskere enn digitale speilreflekskameraer og har svært raske serieopptak: Det tar inntil 10 bilder med opptil 20 bilder i sekundet med kontinuerlig autofokus og opptil 60 b/s med fokus låst på det første bildet. Kameraet fanger øyeblikk som oppstår i et brøkdel av et sekund med hårfin presisjon takket være Nikon 1 hybrid AF-system som bruker 135 autofokuspunkter for å låse motivene raskt. Av disse punktene er 73 fasesøkende fokuspunkter – den samme typen AF som blir brukt i digitale speilreflekskameraer – jevnt fordelt over midten av bildefeltet. 

Resultatet er optimal autofokus og skarpe filmopptak. Kontrastsøkende fokuspunkter går helt ut til kanten av bildefeltet og gir imponerende skarphet, også under vanskelige lysforhold. Kameraet tar bilder uten forsinkelser. Med objektivet 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 er det enkelt å fange øyeblikk. Kameraet skrus enkelt på ved å dreie på objektivet, og det skrus av ved å trekke objektivet inn.

En brukervennlighet som gjør det enkelt å ta flotte bilder

Nikon 1 S2 er så enkelt å betjene at ingen øyeblikk går tapt. Det er konstruert for å gi rom for kreativitet – med svært god brukervennlighet og avansert teknologi som tar seg av de vanskelige oppgavene. Med den store LCD-skjermen på 3 tommer og 460 000 punkter er det enkelt både å komponere og se bilder og opptak, og kameraet er perfekt både for å ta raske øyeblikksbilder og for mer tidkrevende komponering av perfekte portretter. «F»-knappen åpner funksjonsmenyen direkte og gir raskt tilgang til innstillinger for bilde- og avspillingsfunksjoner. Enkle menyer med intuitive ikoner og smart plasserte knapper gjør det enkelt å endre funksjoner, justere nøkkelinnstillinger og bruke effekter.

Filmmagi

Filming i full HD aktiveres enkelt med ett trykk på én knapp. Nikon 1 S2 er et smart valg for dem som vil at filming skal være enkelt. Opptakene blir jevne, og det er enkelt å legge til flotte effekter som gir kinopreg. Som alle Nikon 1-kameraer kan også Nikon 1 S2 ta stillbilder med høy oppløsning under filming ved hjelp av utløserknappen. Den nye funksjonen Automatisk fotoopptak analyserer hvert eneste bilde og velger automatisk det beste bildet. Nye filmfunksjoner gjør det enkelt å skape fascinerende klipp: Rask film-funksjonen gir liv til gatescener, Rykk-funksjonen skaper en animert stop-motion-effekt og Firesekunders film inspirerer til kreativitet (du kan sette sammen åtte klipp).

Nyvinninger med Nikon 1

Nikon 1 er kjent for sine innovative funksjoner som gjør det raskt og enkelt å ta flotte bilder og enkelt forvandle det ordinære til noe ekstraordinært. Funksjonene Beste bilde er nå utvidet med Nikons nye Aktivt valg-innstilling. Med denne funksjonen kan brukeren velge mellom ti bilder i full oppløsning tatt på mindre enn ett sekund. Med den helt nye Kreativ palett-funksjonen i kameraets Kreativ-modus er det lekende lett å bruke kunstneriske filtre i studiokvalitet på bildene. Kreativ palett-funksjonen justerer lysstyrke, metning og hvitbalanse samtidig som den viser ulike effekter. Brukeren trenger bare å dreie på multivelgeren for å se endringene og bildet slik det kommer til å se ut, på skjermen.

Utvidbart system

Kameraet kan brukes sammen med Nikons utvalg av 1 NIKKOR-objektiver og muliggjør bilder med nye perspektiver. Alle originale 1 NIKKOR-objektiver gir rene bilder, og alle er optimert for filming. De har en kompakt størrelse og lav vekt uten å gå på bekostning av bildekvaliteten. 1 NIKKOR VR 30–110 mm-objektivet er perfekt for å ta bilder av motiver på lang avstand. Det kompakte 1 NIKKOR VR-objektivet med 10-100 mm zoom og vidvinkelegenskaper har et stort bruksområde, mens 1 NIKKOR VR-objektivet med 18,5 mm fast brennvidde kan brukes til å ta portrettbilder med en jevn uskarp bakgrunn, som fremhever motivet på en flott måte.  

 

Nikon 1 S2 er tilgjengelig fra juni med en veiledende pris på 4.290,-.

Oppsummering av de viktigste funksjonene:

Stor CMOS-bildebrikke på 14,2 megapiksler:rask bildebrikke i CX-format uten optisk lavpassfilter. Fanger opp fine teksturer i detalj og gir skarpe bilder.

ISO 200–12 800:Auto ISO går fra 200–6 400, og følsomheten kan økes til ISO 12 800. Avansert støyreduksjon gir klare bilder ved opptak med høy ISO.

EXPEED 4A:sikrer flotte bilder og HD-filmer i høy kvalitet.

Enkel betjening: raske, nøyaktige og smarte automatiske funksjoner. Kameraet har en LCD-skjerm på 3 tommer og 460 000 punkter, intuitive menyer og godt plasserte knapper.

Avansert hybrid AF:AF-system med 135 punkter. Hele 73 fasesøkende fokuspunkter, som raskt og presist låser fokus i actionmotiver.

Lynrask opptakshastighet:Ta ti bilder i RAW-format med opptil 20 bilder i sekundet med kontinuerlig AF eller inntil 60 b/s med fokus låst på det første bildet.

Filmmagi:filmer i full HD (1080p) (sideforhold 16:9) med en bildefrekvens på 60p.  Elektronisk VR gir skarpe filmopptak i HD-kvalitet med 1080/30p eller 720/30p og ekstremt sakte film med 400 b/s eller 1200 b/s.

Bilder under filmopptak:Ta bilder i høy oppløsning under filmopptak ved hjelp av utløserknappen, eller bruk Automatisk fotoopptak-funksjonsom automatisk tar bilder når forholdene er best mulig.

Filmfunksjoner med kinokvalitet:Sakte film, Rask film, Rykk og Firesekunders film.

Bildekontroll i sanntid: funksjon for å enkelt fryse bevegelser, endre lyssetting eller gjøre bakgrunnen uskarp og ta bilder når motivet er slik man ønsker.

Nyvinninger med Nikon 1:Beste bilde (med ny Aktivt valg-funksjon og Smart bildevalg) og Bevegelsesbilde.

Kreativ palett:Kunstneriske kreative filtre med studiokvalitet kan legges til bildene før de tas ved hjelp av multivelgeren.

Nikon 1-stilen:tøff, lekker og minimalistisk. Det lille og lette kamerahuset er tilgjengelig i hvitt (ice white), svart (matte black), rødt (lipstick red) og gult (sunshine yellow).

1 NIKKOR-objektivkit:Zoomobjektivet 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 tar flotte bilder av alle motiver når som helst.

Støtte for trådløs mobiladapter WU-1a: tilleggsutstyr som gjør det enkelt å overføre høykvalitets Nikon 1-bilder til smartenheter for umiddelbar deling.2

Valgfritt tilbehør:

Medfølgende tilbehør:

Powered by Labrador CMS