Nikon D600

Pressemelding fra Nikon 13. septmber 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon D600 – Entusiastenes fullformatkamera  

Nikon har gleden av å lansere et nytt  digitalt speilreflekskamera i FX-format med oppløsning på hele 24,3 megapiksler. Nykommeren D600 er det minste og letteste fullformatkameraet Nikon noensinne har lansert.    

D600 har en bildesensor i FX-format som tidligere kun har vært å finne på profesjonelle kameraer. Jon Aasen, Produktspesialist i Nikon Norge, sier FX-formatet gir bildene en fantastisk dybde og detaljrikdom.

– D600 vil gi flere fotografer muligheten til å utforske fordelen med fullformat og løfte fotografering til et nytt nivå.Det faktum at kameraet har mye av den siste teknologien fra våre profesjonelle kameraer, betyr at dagens lansering faktisk er banebrytende, sier han.  

Eksepsjonell dybde og fantastiske detaljer

Nikons nyutviklede CMOS-sensor i FX-format med en oppløsning på hele 24,3 megapiksler er synonymt med unik detaljrikdom og et bredt eksponeringsomfang ,også under fotografering i dårlige lysforhold. Med 14-bits A/D-konvertering og gode signal- støyforhold, gir kameraet bilder i god kvalitet med et bredt dynamisk omfang – også ved høye ISO-verdier.  

ISO-område fra 100 til 6400

Kameraet håndterer foto i dårlig lys takket være et ISO-område fra 100 til 6400 (kan økes til 25600 og reduseres til 50). Et intelligent system for støyreduksjon innebærer at du kan redusere støynivået uten at det går på  bekostning av detaljrikdommen, hvilket gir fleksibilitet under alle lysforhold. Resultatet er tydelige og støyfrie bilder selv ved høye ISO-innstillinger.  

EXPEED 3

Nikon D600 har samme avanserte bildeprosesseringsmotor (EXPEED 3) som flaggskipet D4. Uten problemer klarer EXPEED 3 å håndtere storedatamengder uten å påvirke hastighet eller kvalitet. 16-bits bildebearbeiding sikrer rike farger og fargetoner. Toneovergangene er jevnere med høy detaljrikdom og fargetone i hele skalaen opp til hvitt.  

Følsomt autofokussystem

D600 fokuserer raskt under alle lysforhold takket være AF-systemet (Multi-CAM 4800) med 39 fokuspunkter. Kameraet har arvet AF-egenskaper fra Nikon D4. AF-systemet er kompatibelt med objektiver som har blender opp til f/8 og følsomhet ned til -1 EV (ISO, 100 20oC). Dette sikrer skarpe bilder selv under svært krevende lysforhold. Kameraet har ulike AF-innstillinger som dynamisk AF-område og 3D-følgefokus.  

Filmopptak i profesjonell kvalitet

Nikon D600 har filmegenskaper som er basert på samme teknologi som D800. Et bredt utvalg med filmfunksjoner, hastigheter og brukervennlige kontrollere, gir full kontroll ved direkteopptak samtidig som at det sikrer høykvalitets fullformatsopptak.  

Det kan spilles inn film i full HD (1080p) med 30, 25 og 24 bilder per sekund. I oppløsningen 720p er tilsvarende tall 60, 50 og 25. Opptak i full HD kan vare  opp til 30 minutter. Det er mulig å spille inn film i full HD i både FX- og DX-format. Via mikrofoninngangen kan en ekstern stereomikrofon tilkobles for å sikre klare lydopptak. Det er også et eget uttak for eksterne hodetelefoner.  

Ukomprimert HDMI-utgang Nikon D600 gir muligheten til å direkte streame ukomprimert i 1080p til eksterne enheter. Utsignalet veksler automatisk til 1080i dersom en ekstern monitor benyttes. Ukomprimert data sendes ut med den bildestørrelsen og bildefrekvensen som er stilt inn, med mulighet for rent HDMI-signal uten informasjon om kamerainnstillinger.  

Avansert motivgjenkjenning

Nikon D600 sitt avanserte system for motivgjenkjenning inkluderer en RGB-lysmålingssensor på hele 2016 piksler som nøye analyserer hvert motiv for mest mulig nøyaktighet. Systemet gjenkjenner ansikter med stor nøyaktighet, og identifiserer motivets farger og lysstyrke via den optiske søkeren.  

Detaljert motivgjenkjenning brukes for å sikre mer nøyaktig autofokus, aeksponering og i-TTL blitseksponering under krevende fotografering. 3D-følgefokus  er spesielt forbedret når det tas bilder av motiver som utgjør en mindre del av bildeflaten.  

Sensormodulen og algoritmene for autofokus er nyutviklet med Nikons AF-system Multi-CAM 4800 med individuelt valgbare eller  dynamisk AF for 9, 21 eller 39 autofokuspunkter. Forenklet valg mellom AF-modus, for eksempel AF-A, AF-S og AF-C, er nå mulig uten å fjerne øyet fra søkeren.   Fullformat med bevegelsesfrihet Kombinasjon med avanserte alternativer for bildeoverføring gir brukeren friheten til å ta og dele innholdsrike bilder.  D600 er utviklet for å takle tøffe forhold med kamerahus i magnesiumlegering. Kameraet veier kun 760 gram uten batteri. Det har også samme værbeskyttelsesnivå som det profesjonelle D800.    

Effektivt strømforbruk og doble kortlesere

En oppgradering av elektronikken gjør det mulig å ta ca. 900 bilder eller 60 minutters ”live view” og filming før litium-ion batteriet må lades på nytt (EN-EL15). Kameraet har også doble kortlesere for høyhastighets SD-kort med støtte for SDXC- og UHS-I-minnekort.   Dataoverføring Nikon D600 har mulighet for høyhastighets dataoverføring med høyhastighets USB og trådløs bildeoverføring med ekstrautstyr i form av en trådløs mobiladapter (WU-1b). Kameraet reagerer lynrask samtidig som praktisk plasserte knapper gir enkel, komfortabel og fleksibel håndtering.   Kameraet starter på 0,133 sekunder og utløserforsinkelsen er redusert til ca. 0,052 sekunder. Det kan ta 5,5 bilder per sekund i FX- og DX-format.

Slitesterk lukker

Lukkeren har blitt testet med 150 000 sykluser for å sikre varighet og presisjon. Den har en lukkerhastighet på 1/4000 til 30 sekunder, og har en intelligent selvkontrollerende lukkermonitor. I tillegg er lukkermotoren utviklet for å redusere strømforbruket når uløseren heves over lengre perioder i forbindelse med filmopptak.  

3,2 tommers LCD-skjerm

Nikon D600 har en 3,2 LCD-skjerm med 921 000 punkter med bred innsynsvinkel og automatisk kontroll av skjermens lysstyrke. Skjermen sikrer lys og skarp bildevisning med større kapasitet for fargegjengivelse. En optisk søker i prismeglass med ca. 100 prosent søkerdekning og 0,7 ganger forstørrelse (50 mm f/1.4 objektiv ved uendelig fokus). En elektronisk kunstig horisont med dobbel akse gjør at søkeren eller LCD-skjermen kan brukes til å sjekke stillingen i forhold til horisontalplanet.  

Ergonomi

Knapper og hjul er ergonomisk plassert for økt brukervennlighet. Forbedringer på utløserknappeninnebærer at fingeren hviler bekvemt under lengre perioder. Kameraet har i tillegg spesielle knapper for filming, ISO, hvitbalanse, bildekvalitet og eksponering. Kameraet har også innebygde praktiske og kreative verktøy som HDR og filtereffekter.  

Intervallfotografering

Opptak med intervallutløser betyr at lukkeren utløses ved forhåndsvalgte intervaller. Tidsforkortet fotografering lagrer bilder som filmfiler for at hendelser skal kunne vises i rask avspilling med hastigheter fra 24 til 36000 ganger raskere enn normalen.  

HDR-funksjoner og Aktiv D-Lighting

Med HDR-funksjonen tas et bilde som er over- og undereksponert med et trykk på utløseren. Intervallet kan økes til 3 EV for ulike effekter, metning og tonegraderinger. Overgangen der eksponeringene møtes kan justeres til å bli mer naturlig. Med Nikons Aktiv D-Lighting bevares detaljene i både lyse og mørke partier av bildet automatisk.  

Bildekontroll og motivtyper Med Picture Control kan du selv forhåndsdefinere resultatet av bilder og film ved å finjustere parametre som skarphet, metning og nyanse. Alt direkte via en dedikert knapp. 19 scenevalg optimaliserer innstillinger som lukkertid, ISO og blenderåpning.  

Rediger i kameraet

Innebygde redigeringsmuligheter inkluderer en rekke nyttige funksjoner. Som for eksempel korrigering av røde øyne og fargebalanser, RAW-prosessering og størrelseendringer. Filtereffektene inkluderer for eksempel miniatyreffekt, fargekontur, fargeskisse og utvalgt farge. Det har også en retusjeringsfunksjon i form av fortegningskontroll, perspektivkontroll, retting av horisont og fiskeøye. I tillegg er en funksjonalitet for å redigere film integrert, noe som innebærer at start- og sluttpunkter i filmklipp kan angis for mer effektiv lagring.  

Ekstrautstyr og tilbehør

Batteripakken MB-D14 (ekstrautstyr) gjør det mulig å bruke flere batterityper, inkludert AA-batterier og Nikons oppladbare litium-ionbatteri. MB-D14 har en egen utløserknapp og et kommandohjul for mer behagelig vertikal fotografering.  

Nikon D600 er kompatibel med Nikons Creative Lighting System, og med kraftige og allsidige iTTL Speedlight-blitser som profesjonelle SB-910 og brukervennlige SB-700.  

Den trådløse mobiladapteren WU-1b (ekstrautstyr) gjør at bilder kan overføres direkte til en smarttelefon eller nettbrett. Kameraet kan fjernstyres via enheten.  

Capture NX 2 (ekstrautstyr) sikrer hurtig og kreativ bildebehandling. Den nyeste versjonen er enda raskere og er samtidig kompatibel med 64 bits for håndtering av kameraets 24,6 megapiksler.  

Camera Control Pro (ekstrautstyr) sikrer fleksibel kamerafjernstyring. Programvaren har en rekke forbedringer. I tillegg til å styre eksponering, lukkertid og blender har du en fjernkontroll for start og stopp av filmopptak og veksling mellom direktevisning, bilder og film.  

ViewNX2 (inkludert) er en alt-i-ett programvarepakke for enkel redigering, inkludert redigering av RAW-filer og D-filmer. Du får også sømløs integrasjon med my Picturetown som er Nikons tjeneste for deling og lagring av bilder.  

Nikon D600 er tilgjengelig i butikk fra og med 18.09.12, til en veiledende pris på 17 390,-.    

1 basert på CIPA-standarder

2 direktevisningsfunksjonen kan slås av automatisk innen 60 minutter for å unngå overoppheting

3 Basert på CIPA-standarder

4 Når det brukes med EN-EL 15-batterier

Powered by Labrador CMS