Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 30mm 1:3.5 Macro

Pressemelding fra Olympus 19. september 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Det kraftigste og nærmeste * makroobjektivet i sin klasse

På denne avstanden kan ambisiøse hobbyfotografer utvide det kreative repertoaret sitt til å inkludere fascinerende detaljer fra naturen som vanligvis ville vært skjult for det blotte øyet.

En annen viktig funksjon for kommende naturfotografer er objektivets så å si lydløse fokuseringsmekanisme og lette design, som i tester har gitt en forbedret AF-respons på 20-30 prosent sammenlignet med konvensjonelle makroobjektiver – en mulig avgjørende fordel for OM-D- og PEN-eiere som tar bilder på farten. M.ZUIKO DIGITAL ED 30mm 1:3.5 Macro er tilgjengelig nå, fra Photokina 2016, med en pris på 2999 kroner.

Det nye M.ZUIKO DIGITAL ED 30mm 1:3.5 Macro-objektivet finner sin plass i Olympus’ Premium-serie mellom to lyssterke stallkamerater: 25mm 1:1.8 standardobjektiv og 45mm 1:1.8, som er utviklet for portrettfotografering. Utrolig nok har nykommeren en optikk som matcher begge to. Det leverer vakker, sirkulær bokeh, så å si uten noe av den forvrengingen man ser på dårligere objektiver i 1:3.5 makro-kategorien. Det er sjelden man ser reproduksjon av denne kvaliteten ved ekstreme forstørrelser, særlig i et raskt, kompakt makroobjektiv. En ytterligere bonus er kompatibilitet med Fokusbraketteringsfunksjonen på utvalgte Olympus-kameraer, som automatisk tar flere versjoner av samme bilde med ulike fokuspunkter, slik at du kan velge den beste.

Verden under vann byr selvsagt på uendelige muligheter for makroentusiaster, og det nye objektiver er kompatibelt med Olympus’ økende tilbud av undervannstilbehør. I tillegg til vanntette undervannshus for ulike kamerastørrelser, kan dykkere sette på en antirefleksjonsriing og eget fokuseringsutstyr for manuelle justeringer under vann.

M.ZUIKO DIGITAL ED 30mm* 1:3.5 Macro Premium-objektiv

Hovedfunksjoner:

> Svært mobilt Micro Four Thirds fastobjektiv med kategoribeste * 2.5x** forstørrelse og nærgrense på kun 9,5 cm

> Eksepsjonelle makrobildedetaljer med nydelig sirkulær bokeh med minimal forvrenging, selv ved maks. forstørrelse

> Svært rask og så å si lydløs AF for øyeblikkelig fotografering med flyktlige motiver i naturen

> Ideelt for spontane håndholdte nærbilder

> Brennvidde: 30mm

> Blender: 3.5

> Nærgrense: 9.5cm

> Maks. forstørrelse: 2.5x**

> 7 linseelementer i 6 grupper

> Diameter: 57mm

> Dybde: 60mm

> Vekt: 128g

> Filterstørrelse: 46mm

Bildestabilisering: I kameraet

Alle Olympus-objektiver og –kameraer kommer med en gratis seksmånedersforlengelse av garantien * når du registrerer deg via MyOlympus på internett.

Tilbehør

> Undervannshus i PT-serien for spektakulær makrofotografering med OM-D- og PEN-modeller på dyp ned til 45 meters

> Fokuseringsutstyr (PRZR-EP07), for manuell justering av fokusering med M.ZUIKO DIGITAL ED 30mm 1:3.5 Macro-objektivet i et undervannshus

> Antirefleksjonsring (POSR-EP11), for makrofotografering under vann av ypperste kvalitet

* Per mai 2016 blant Micro Four Thirds-makro fastobjektiver på markedet, og ved bruk av Olympus’ interne testforhold.

** tilsvarende 35mm.

*** Seks måneder i tillegg til den lovpålagte garantien i kjøpslandet.

Powered by Labrador CMS