De to neste Photokina-messene arrangeres i september 2018 og mai 2019. Messen blir deretter årlig. Bildet er fra forrige Photokina, i september 2016. Foto: Stian Sønsteng
De to neste Photokina-messene arrangeres i september 2018 og mai 2019. Messen blir deretter årlig. Bildet er fra forrige Photokina, i september 2016. Foto: Stian Sønsteng

PHOTOKINA HVERT ÅR FRA 2018

Photokina-messen i Køln flytter fra september til mai. Dette fører til at det bare er åtte måneder mellom messen i 2018 og 2019, som nå blir årlig.

Publisert

Datoen for Photokina 2019 ble offentliggjort i går; 8. til 11. mai. Både i 2018 og 2019 arrangeres messen fra onsdag til lørdag, mens den frem til i fjor gikk annet hvert år fra mandag til torsdag. Neste Photokina er 26. til 29. september 2018.

Ifølge en pressemelding Koelnmesse sendte ut i mai, arrangeres Photokina hvert år som en konsekvens av at produktlanseringene skjer hyppigere i en stadig mer digitalisert fotobransje.

– I tillegg til innovasjoner innen kjerneområdene foto og arbeidsflyt, vil hele spekteret av produkter, applikasjoner og tjenester fra 2018 presenteres hvert år i Köln, heter det.

Disse endringene skal ha startet under forrige Photokina i 2016, med slagordet «Imaging Unlimited».

– Photokina inspirerte i fjor både utstillere og besøkende, og nådde nye målgrupper for bransjen, står det i pressemeldingen.

Nye produktgrupper

Rainer Führes, styreleder i den tyske bransjeforeningen Photoindustrie-Verband (PIV), sier digitaliseringen av fotobransjen åpner nye perspektiver og muligheter for verdiskapning.

– De nye datoene og at messen blir årlig, bør gjøre Photokina mer attraktiv for alle leverandører i økosystemet. Med dette viser vi bransjen, media og sluttkundene større bredde innen produkter, applikasjoner og tjenester, spesielt tilpasset den nye og unge kulturen innen fotografering og bilder, sier Führes i pressemeldingen.

Den stadig økende mengden av bilder og videoer må prosesseres og administreres, noe som fører til at arkivering, innholdsstyring og sosiale medier får større fokus

I tillegg til kjerneområdene innen fotografering og arbeidsflyt, inkluderer økosystemet ifølge pressemeldingen fra Koelnmesse virtuell og utvidet virkelighet (virtual og augmented reality, VR og AR), skytjenester, bildegjenkjenning og holografi.

– Den stadig økende mengden av bilder og videoer må prosesseres og administreres, noe som fører til at arkivering, innholdsstyring og sosiale medier får større fokus. Apper og programvare for dette er blitt uunnværlige både for profesjonelle og sluttbrukere. Photokina bør i fremtiden være en viktig internasjonal plattform for innovasjoner, heter det.

Photokina 2018Photokina 2019

Powered by Labrador CMS