FAMILIEKAMERA MED SPEIL

Nikons nye D3200 skal være speilreflekskameraet for familien og førstevalget for dem som vil oppgradere seg fra kompaktkameraet.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg vil gå så langt som å kalle D3200 for grensesprengende. Det viderefører erfaringene fra D3100. D3200 skal være det enkleste speilreflekskameraet i markedet med meget høy ytelse og avanserte brukeregenskaper, sa administrerende direktør Bjørn Mangset Nikon Norge AS da det nye kameraet ble presentert.

Nikon vil styrke seg i speilrefleksmarkedet med et kameraet, der det er lagt vekt på video i full HD-kvalitet, Nikons guide-funksjon og ikke minst bildebrikken med oppløsning på 24 megapiksler. Ifølge Nikon har den nåværende modellen D3100 vært bestselgeren blant speilreflekskameraer i Europa. Direktør Mangset la ved presentasjonen av D3200 vekt på at 2011 var et godt år for Nikon. I Europa hadde konsernet en verdivekst på 12 prosent i fjor i forhold til 2010. D3200 skal ta over og utvikle salget videre.

Familien

Jeg vil gå så langt som å kalle D3200 for grensesprengende

– Dette skal være familiekameraet som brukes både av voksne og barn. Den primære brukergruppen er fra 25 til 45 år, og vi ser at en stor prosent av dem som har fotografert med kompaktkameraer ønsker å oppgradere til speilrefleks, sier produktspesialist Jon Aasen.

Han regner med at halvparten av dem som bruker speilreflekskameraer i dag er på begynnernivå, og at nettopp disse vil ha stor glede av D3200. I størrelse er D3200 omtrent lik D3100, men det nye kameraet kommer med hus i rødt eller sort. Det nye kameraet har smart autofokus for film. Det betyr kontinuerlig autofokus og motivfølgende fokusering. Fokusfunksjonen kan også stilles inn til ansiktsprioritering.

Filmopptak kan gjøres i full HD med 24, 25 eller 30 bilder per sekund. Kameraet kan også filme i 720p og med VGA-oppløsning, da med 25 bilder i sekundet.

Bildebrikken er av type Cmos og lysmåleren kan stilles med iso-verdier fra 100 til 6.400 med muligheter til forlengelse opp til 12.800.

D3200 har innebygd mikrofon men kan tilkoples separat stereomikrofon.

Trådløs overføring

D3200 kan tilkoples det trådløse mobiladapteret WU-1a. Det skal gjøre det enkelt å sende bilder til mobiltelefoner eller nettbrett. I første omgang er mobiladapteret tilpasset Android-standarden, men Aasen opplyser at det også kommer for Ios. Mobiladapteret kan sende bilder i sanntid mens videoopptak må mellomlagres på minnekortet før eventuell overføring til mobile enheter.

Kameraet kan fjernstyres trådløst, og det er mottaker for fjernstyringssignalene på begge sider av kameraet.

D3200 har skjerm på 3,2 tommer. Det er lagt vekt på enkle symboler og forklarende tekst på alle funksjoner. I tillegg får brukeren tips om innstillinger som gir best mulig resultat for det bildet du ønsker å ta. Det automatiske systemet for motivgjenkjenning analyserer motivet og justerer fokus, eksponering og hvitbalanse.

D3200 kommer i butikk fra midten av mai. Pris for kamerahuset: 5.000,-. Pris for sett med standardobjektivet 18-55 VR: 5.800,-.

Ny vidvinkel

Samtidig med D3200 lanserer Nikon vidvinkelobjektivet AFS Nikkor 28 millimeter med lysstyrke 1,8.

– Det skal dekke behovet for et lyssterkt vidvinkelobjektiv mellom super vidvinklene og normalobjektivene, sier Aasen.

Han mener objektivet er ideelt for digitale speilreflekskameraer med høy bildeoppløsning. Det nye objektivet er utstyrt med to linseelementer som korrigerer fortegninger typisk for vidvinkeloptikk. Den

ytterste linsedelen har et spesielt belegg som skal redusere skygger og lysreflekser. Objektivet er tilpasset alle Nikons digitale speilreflekskameraer som ikke har innbygd autofokus-motor. Objektivet kommer på det norske markedet i slutten av mai. Pris: 5.800,-.

Powered by Labrador CMS