KOMPAKT, VANN- OG STØTSIKKER

– Det klassiske designet vil nok appellere til mange, så vi ser ikke bort fra at mange vil bruke det like mye i byen som på fjellet og ved sjøen.

Publisert Sist oppdatert

Det sier produktspesialist Jon Aasen i Nikon Norge om det nye Nikon 1 AW-systemet. Den 19. september lanserte den japanske kameraprodusenten det som skal være verdens første vanntette og støtsikre kompakte systemkamera; Nikon 1 AW1, som i første omgang lanseres med to objektiver; 10 mm og 11-27,5 mm, tilsvarende 27 og 31-77 mm. Hus og optikk er vanntett ned til 15 meter, tåler fall fra to meters høyde og er frostsikkert til ti minusgrader.

Cmos-bildebrikken i CX-format har oppløsning på 14,2 megapiksler og et iso-område opp til 6.400. Kontinuerlig opptak på opptil 60 bilder i sekunder og 15 bilder i sekundet med autofokus.

Til barnefamilien

Vi forventer at vi vil spise markedsandeler med de nye modellene; vi har med dette et unikt produkt

– Vi ønsker å utvide Nikon 1-segmentet. Her får man et vann- og støtsikkert kamera for ekstremsport, kanskje til og med barnefamilier som ønsker et kamera som tåler behandling. Kameraet er litt større, men det tåler mye mer. Nytt er det også at vi har plassert en avansert GPS i kamerahuset, som baserer seg på det russiske Glonass, som gir bedre posisjonering på den nordlige og sørlige halvkule - noe som bør være nyttig her i Norge, sier Aasen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Kameraet koster 6.700 kroner med 11-27,5 mm objektivet. Det er også tilgjengelig med en 10 mm i tillegg, til 8.600 kroner. Kameraet er i butikkene 10. oktober.

– Vi ser at det er økende interesse for denne type kamera. Nikon har en stolt tradisjon med å levere vanntette kameraer, med Nikonos-serien med filmbaserte modeller fra 60-tallet, sier Aasen.

Koster litt ekstra

Han sier hastigheten og bildekvaliteten man kjenner fra de øvrige modellene i Nikon 1-serien er beholdt, og man betaler bare litt ekstra for å få vann- og støtsikringen.

– Vi forventer at vi vil spise markedsandeler med de nye modellene; vi har med dette et unikt produkt, sier Aasen.

Kameraet har en egen funksjonsknapp, som sammen med den innebygde gyroen skal gjøre det enkelt å velge ulike innstillinger i menyen.

– Vi har også en egen kontrastvisning for bruk utendørs og under vann, sier Aasen.

Han karakteriserer markedet for kompakte systemkameraer som lite, og sier Nikon hadde forventet en raskere vekst i segmentet.

– Det er et spennende marked, og er nok bare et spørsmål om tid før folk tar det til seg, sier Aasen.

Powered by Labrador CMS