Nikon 1 NIKKOR-objektiver

Pressemelding fra Nikon 24. oktober 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon utvikler tre nye 1 NIKKOR-objektiver

Nikon er i full gang med utviklingen av tre nye 1 NIKKOR-objektiver til Nikon 1-kameraene. Med dette består objektivporteføljen til Europas mestselgende kompakte systemkamera av hele ni enheter.

Objektivene som er under utvikling er et 32 mm1 teleobjektiv med fast brennvidde der den største blenderåpningen er på f/1.2. Videre er et ultravidvinkel 6,7-13mm zoomobjektiv med bildestabilisator (VR2)2 og f/3.5-5.6 i utvikling. Det tredje objektivet er et lett og kompakt 10 ganger zoomobjektiv som dekker 10-100mm brennvidde3 med største blenderåpning på f/4-5.6.

– Førstnevnte egner seg godt til portrettfotografering med uskarp bakgrunn Ultradvidvinkelen er det første 1 NIKKOR-objektivet som har 100 graders bildevinkel. Sistnevnte er et lite og lett objektiv som er perfekt å ta med på reisen, sier Jon Aasen som er produktspesialist i Nikon Norge.

Mestselgende i Europa

– Nikon 1 er i Europa det mestselgende systemet i sin klasse4. De kompakte 1 NIKKOR-objektivene som kjennetegnes av kraft, hastighet og kvalitet er utvilsomt en av flere faktorer som gjør kameraserien så populær. De nye objektivene vil garantert bli varmt mottatt av alle Nikon 1-entusiaster der ute, sier Jon Aasen.

Totalt ni objektiver

De tre nye objektivene som snart lanseres kommer i tillegg til eksisterende:

Nikon vil fortsette å utvikle objektiver som utnytter muligheten og ytelsene til Nikon 1-systemet. Salgsstart, veiledende pris og ytterligere spesifikasjoner kunngjøres på et senere tidspunkt.

Powered by Labrador CMS