Nikon AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR og f/3.5–5.6G

Pressemelding fra Nikon 5. januar 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer to nye 18–55 mm DX-zoomobjektiver

Nikon utvider NIKKOR-sortimentet med to nye objektiver i DX-format som er ideelle til både fotografering og filmopptak. Objektivene AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR og AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G er kompakte, og har et zoomområde som går fra vidvinkel til normal. Dette gjør objektivene ideelle for fotografer som bruker Nikon sine digitale speilreflekskameraer for nybegynnere.

De allsidige objektivene gjør det enkelt å fange hverdagens små og store øyeblikk, og begge er velegnet til alt fra bymotiver og landskapsbilder til portretter og bilder av familiesammenkomster. Begge objektivene dekker det populære brennviddeområdet på 18–55 mm, og har en største blenderåpning på f/3.5–5.6. Dette er også de første NIKKOR-objektivene som bruker Nikon sin nye børsteløse puls-motor, som fokuserer raskt og derfor er ideell til filmopptak. AF-P DX NIKKOR 18–55mm VR har innebygget Nikon sin bildestabiliseringsteknologi, som sikrer skarpe bilder spesielt under dårlige lysforhold. Begge objektivene har en inntrekksmekanisme som gjør det enkelt å ta med. Med disse driftssikre 18–55 mm objektivene får førstegangsbrukere av digitale speilreflekskameraer den perfekte kombinasjonen av høy bildekvalitet og stor fleksibilitet til en rimelig pris, spesielt hvis objektivene kjøpes som en del av et sett.

Zurab Kiknadze, produktsjef for objektiver, tilbehør og programvare i Nikon Europe sier han på vegne av selskapet er stolt over å kunne presentere nykommerne.

– Vi har som mål at nye brukere av Nikon-systemet for digitale speilreflekskameraer, skal få en best mulig innføring i NIKKOR-optikken – noe de får med de nye objektivene. Vi har strømlinjeformet objektivene, slik at vekten er lav og konstruksjonen kompakt. Den største nyheten er at modellene er utstyrt med Nikon sin nye børsteløse puls-motor, som gjør at autofokus er vesentlig raskere og mer stillegående enn tidligere, sier han.

Ny børsteløs "puls"-motor – jevn og rask autofokus

Takket være Nikon sin børsteløse puls-motor er fokuseringen på begge de nye objektivene mer stillegående og raskere enn tidligere. Når man zoomer inn for å ta bilde kommer motivet umiddelbart og presist i fokus. Ved videoopptak gjør motoren det mulig å endre fokus fra motiv til motiv jevnt og så å si uten motorstøy. Opptaket blir ikke spolert av svake, men likevel hørbare, lyder fra objektivet når det fokuserer.

Forenklet kontroll, enkelt å ta med seg

Begge disse 18-55 mm NIKKOR-objektivene gir førstegangsbrukere en intuitiv opptaksmåte, og de er perfekte for alle som ikke har brukt digitale speilreflekskameraer før. De er kompakte, lette og svært brukervennlige. Dette er også de første Nikon-objektivene som lar brukerne veksle mellom autofokus og manuell fokusering eller som lar deg slå VR på og av ved hjelp av kameramenyen.* Det er ingen brytere på selve objektivhuset for å unngå tilfeldige endringer av innstillingene når bildet skal tas. AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR veier bare 205 g, og AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G veier 195 g. Begge objektivene kan trekkes inn når de ikke er i bruk, og de tar derfor lite plass i vesken.

Bilder av Nikon-kvalitet

Objektivene er spesielt utformet for å få mest mulig ut av den høye pikseltettheten og den avanserte bildebrikken i Nikon sine digitale speilreflekskameraer i DX-format. De to asfæriske linseelementene i hvert av objektivene minimerer sfærisk aberrasjon og andre former for fortegning. Resultatet blir bilder og filmer i høy oppløsning med sterke farger, markerte kontraster og skarpe detaljer.

Objektivene AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR og AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G er tilgjengelig i butikk fra 28. januar 2016, og har veiledende priser fra 2.590,- og 1.990,- i respektiv rekkefølge.

Fotnote

* Fungerer bare med kompatible kameraer: D5500/D5300/D3300. Kompatible kameraer kan kreve en firmware-oppdatering

Powered by Labrador CMS