Nikon AF-S Nikkor 105mm F/1.4 E ED

Pressemelding fra Nikon 27. juli 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer mote- og portrettobjektivet AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED

Nikon lanserer AF-S Nikkor 105mm F/1.4 E ED, og legger med dette til en ny juvel i serien med lyssterke objektiver med blenderåpning f/1.4, FX-format og fast brennvidde.

Som det eneste objektivet på markedet med 105mm, autofokus og største blenderåpning på f/1,4 er dette en spennende nykommer i NIKKOR-serien. AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED er et objektiv for fotografer som ønsker eksepsjonell kontroll, og som ønsker å nå nye kunstneriske høyder innen portrett- og motefotografering.

AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED er en verdig oppfølger til Nikons berømte NIKKOR 105mm f/2.5-objektiv. Uansett om fotografer jobber med naturlig lys eller i et studio, gir den helt nye optiske konstruksjonen enestående skarphet over hele bildet og fin bokeh. Brennvidden på 105 mm og en minste fokuseringsavstand på 1 m gjør det mulig å fylle bilderammen med bilder av hodet uten behov for beskjæring. Ytelsen på full blenderåpning er uslåelig, og motivet gjengis med fullkommen klarhet selv ved fotografering med største blenderåpning.

For å sikre optimal ytelse i portrettmodus har Nikons ingeniører vært ekstra nøye med oppløsningen i de ytre områdene av bildet. Som et resultat at dette reduseres sagittalt, kromatisk avvik effektivt, og punktlyskilder gjengis som myke, avrundede punkter, selv helt ut i kantene av bildefeltet. Lyset i kantene kontrolleres for å bevare lysstyrken i hele bildefeltet, selv under fotografering med største blenderåpning med fokus angitt til uendelig. Takket være det unike optiske designet, blir det en jevn overgang fra uskarphet til punktet i fokus for bokeh uten skarpe kanter. Bilder gjengis med en dybde og dimensjon.

Vegar Berg, Key Account PRO i Nikon Norge, sier objektivet er et godt tillegg til den anerkjente f/1.4-serien.

– Det bygger på arven fra tidligere objektiver helt tilbake til de aller første objektive med F-fatning og den optiske ytelsen og oppløsningen. Med det nye objektivet kan fotografer enkelt sette sitt personlige preg på portrettene de tar, sier han.

Flere hovedfunksjoner

Avrundet blenderåpning med ni blader

Ni avrundede blenderblader reduserer diffraksjon og gir tro gjengivelse av motivets deler.

Hurtig, stabilt, jevnt

En elektromagnetisk blenderåpningsmekanisme muliggjør svært stabil automatisk eksponeringskontroll – selv under raske serieopptak. Autofokuset er jevnt, stille og raskt som et resultat av Nikons autofokusmotor.

Legendarisk NIKKOR-optikk

Nanokrystallbelegget reduserer avskygninger og lysflekker. Tre glasselementer av ED-glass (ekstra lav spredning) reduserer aksial kromatisk aberrasjon. Nikons fluorbelegg beskytter linseelementene foran og bak, og gjør dem enklere å rengjøre.

AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED er tilgjengelig fra 25. august til en veiledende pris på 23.890,- nok.

Powered by Labrador CMS