Nikon AF-S NIKKOR 24-85mm f/3.5-4 ED VR

Pressemelding fra Nikon 14. juni 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Fleksibelt objektiv for fotografer på reisefot

Nikon lanserer AF-S NIKKOR 24-85mm f/3.5-4 ED VR

Nikon lanserer et nytt zoomobjektiv i FX-format med 24-85 mm brennvidde, kompakt format og integrert vibrasjonsreduksjon. Det lette og allsidige objektivet håndterer alt fra vidvinkel- til telefotografering.

Med andre ord er dette et perfekt alternativ for fotografer med FX-kameraer som har behov for et objektiv som håndterer det meste ¬ uten at det går utover bildekvaliteten. Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier ideen bak objektivet er å kombinere et nyttig brennviddeområde med en kompakt og solid konstruksjon uten at det skal gå utover bildekvaliteten. ¬ Objektivet styrker Nikons utvalg av rimelige og allsidige NIKKOR zoomobjektiver i FX-format, og er et bra alternativ for Nikon-fotografer som ønsker å være utstyrt for mange ulike situasjoner, sier han.

Klarer det meste

NIKKOR-objektivet med brennvidden 24-85 mm er utviklet for å være et spesielt kompakt zoomobjektiv i FX-format, og er ideelt for de som ønsker et objektiv som kan brukes til det meste. Det fleksible området på 24-85 mm dekker de mest brukte brennvidder for alt fra landskaps- til portrettfotografering. Du kan bruke vidvinkelen eller zoome inn på motiver langt unna uten å måtte bytte objektiv.

Skarpt og stødig

Den store brennvidden blir komplett med Nikons siste teknologi for vibrasjonsreduksjon (VRII), hvilket i praksis betyr skarpere bilder i hele zoom-området samtidig som uskarphet reduseres ¬ spesielt ved telefotografering. VR II lar deg også ta bilder med lukkertider som er opptil fire trinn lengre. Noe som betyr mer effektiv fotografering i dårlig belysning. Nikon sin antirefleksbehandling (Super Integrated Coating) sikrer god fargegjengivelse, mens ED-glass og tre asfæriske linseelementer sikrer skarpe bilder med god kontrast ¬ selv ved største blenderåpning.

Ergonomisk utformet

Kombinasjonen størrelse, vekt, pris og bildekvalitet og dets værbestandige fatning gjør objektivet til et perfekt valg for alle som ønsker presisjonsoptikk, stort brennviddeområde og lav vekt. Objektivet leveres med vesken CL-1118 og solblenderen HB-63

Objektivet er tilgjengelig i slutten av juni til en veiledende pris på 4.890,-.