Nikon AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED

Pressemelding fra Nikon 4. august 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

La kreativiteten blomstre med det nye AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED-objektivet

Nikon utvider sin allsidige f/1.8-serie med det helt nye lyssterke objektivet AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED i FX-format. Objektivet er lettere og mer kompakt enn sin profesjonelle bror.

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier at vidvinkelobjektiver kommer til sin rett når man vil utvide perspektivet.

- 24 mm har alltid vært en populær brennvidde for fotografer som er på utkikk etter et kreativt fortrinn. Det nye 24 mm-objektivet passer perfekt mellom de lanserte 20 mm- og 28 mm-objektivene fra Nikon, og gjør objektiver med fast brennvidde og f1.8-utvalget enda mer komplett. Dette er et ypperlig objektiv for å ta fengslende bilder som trekker tilskueren inn i motivet. Objektivet har fantastiske egenskaper i svak belysning, og en vakker gjengivelse av elementene som er ute av fokus, sier Jon.

Fengslende bilder

For å kunne ta bilder av dramatisk arkitektur, imponerende landskap eller tøffe gatebilder må objektivet være vidvinklet og lyssterkt. Det nye objektivet 24mm f/1.8G fra Nikon gir flotte stillbilder og video, og passer perfekt til digitale speilreflekskameraer med høy oppløsning. Den korte fokusavstanden på bare 0,23 m gir fotografen ekstra allsidighet og kreativ frihet. Med sitt kompakte og lette design er objektivet en ideell reisepartner.

Skarphet over hele bildet

Det nye NIKKOR 24mm gir enestående klarhet og kontrast over hele bildefeltet. Den optiske konstruksjonen omfatter 12 elementer i ni grupper. To ED linseelementer, to asfæriske linseelementer og Nikons nano crystal coating antirefleksbelegg sørger for skarpe bilder. Fortegning er godt kontrollert, på samme måte som mulige feil som vanligvis forekommer i utkanten av et vidvinkelobjektiv, for eksempel vignettering eller uskarpe hjørner.

FX med ultravidvinkel

Objektivet har en brennvidde tilsvarende 36 mm på kameraer med DX-format, slik at det også er praktisk for DX-fotografer. Nå kan DX-brukere glede seg over et FX-glass med høy kvalitet som er temmelig likt en klassisk 35 mm brennvidde når det blir brukt på et DX-kamera. Den tradisjonelle 35 mm brennvidden er en klassisk og populær brennvidde. I tillegg til fordelen med brennvidden, sikrer den solide men samtidig lette konstruksjonen at det passer perfekt også i kombinasjon med et DX-kamerahus.

Objektivet leveres med solblender og en myk objektivveske.

AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED er tilgjengelig fra 17. september 2015 til veiledende pris 8.190,-

Powered by Labrador CMS