Nikon AF-S NIKKOR 70-200mm f/4G ED VR

Pressemelding fra Nikon 24. oktober 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer objektivet alle har ventet på

Nikon lanserer et nytt zoomobjektiv for FX-formatet – AF-S NIKKOR 70-200mm f/4G ED VR. Dette er Nikons første fullformatobjektiv med neste generasjon bildestabilisering som kan kompensere for inntil fem eksponeringstrinn, og gjør objektivet godt egnet for proff-fotografer og entusiastiske amatørere. Et objektiv for alle situasjoner.

Etterlengtet

Jon Aasen, Produktspesialist i Nikon Norge, sier entusiaster og profesjonelle lenge har etterspurt et zoomobjektiv i teleområdet med lysstyrke f/4 og som ikke går på kompromiss når det gjelder bildekvalitet sammenlignet med de dyrere toppmodellene med blender f/2.8. For eksempel passer det utmerket til å sikre ferieminnene, dokumentere cupfinalen eller forevige en firbent venn

– Objektivet har en svært god bildestabilisator og lav vekt som ikke går  på bekostning av ytelse. Objektivet er bygget for å levere oppløsning og kontrast av beste kvalitet under forskjellige forhold. Den optiske konstruksjonen består av 20 elementer i 14 grupper. Nikons overlegne Nano Crystal antirefleksbehandling er brukt for å få maksimal fargekontrast og minst mulig motlysreflekser, sier Aasen.

Neste generasjon bildestabilisator

Objektivet har nyeste generasjon bildestabilisator (VR) og det gir fotografen muligheten til å bruke lukkertider som er fem trinn lengre enn det som ellers ville vært mulig. Videreutviklingen av Nikons VR teknologi minimaliserer virkningen av kameravibrasjoner og øker fotograferingsmulighetene  i svakt lys.

Funksjonen har tre innstillinger. Normal for vanlig fotografering, active for å minimalisere kamerabevegelser som kan oppstå når det fotograferes fra et kjøretøy i fart, og Tripod Detection Mode som reduserer vibrasjoner fra lukkerutløsningen når kameraet står på stativ.

Godt balansert

Objektivet er den ultimate kombinasjonen  av størrelse, vekt, pris og bildekvalitet. Dessuten finnes stativfestet RT-1 som gir bedre balanse på stativ og gjør det mulig med en rask og ukomplisert overgang mellom breddeformat og høydeformat.

AF-S NIKKOR 70-200mm F/4 G ED VR har en veiledende pris på 10 390,-, og er tilgjengelig i butikk fra 29.11.2012. Objektivet leveres med frontdeksel LC-67, solblender HB-60 og euti (CL-1225).

Powered by Labrador CMS