Nikon D7200

Pressemelding fra Nikon 2. mars 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer det raske og fleksible D7200

Nikon lanserer speilreflekskameraet D7200. Et hurtig, fleksibelt og fullt tilkoblet kamera for fotografering og filmopptak. En rekke funksjoner hentet fra FX-modellene gjør dette til et brukervennlig, men teknologisk avansert kamera som er et ideelt valg for ivrige fotografer.

Takket være autofokussystemet som er videreført fra Nikons legendariske proff-kameraer, er D7200 det første DX-kameraet som har funksjonell autofokus helt ned til -3 EV. Dette i kombinasjon med med kameraets brede ISO-område og raske serieopptak sikrer skarpe bilder og krystallklare opptak – selv under dårlige lysforhold. Kameraet har funksjoner for å ta bilder av stjernehimmel og opptak av jevne time-lapse filmer.

Allsidig verktøy

Kameraet har tilgjengelig et stort utvalg av kompatible NIKKOR-objektiver i DX- og FX-format. Det er også det første speilreflekskameraet fra Nikon som støtter NFC (Near Field Communication). Du kan altså velge om du ønsker å overføre stillbilder til en smartenhet via NFC eller kameraets Wi-Fi-funksjon1. D7200 er et lett kamerahus i DX-format med allsidige videofunksjoner for filmopptak. Kameraet har en egen meny for filminnstillinger, avanserte alternativer for lydgjengivelse og den nyeste generasjonen av Picture Control. Det er også kompatibelt med Nikon sin nye trådløse ME-W1-mikrofon (ekstrautstyr), som kan brukes for å ta opp klar lyd fra opptil 50 meters avstand.

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier at kameraets mange avanserte funksjoner gjør at det egner seg for fotografer på alle nivåer.

– Kameraets AF-system, lysfølsomhet og bildeprosessor gjør at kameraet passer for de fleste fotosituasjoner. Kamerat har en god ergonomisk utforming og det er tilgjengelig en rekke kompatible objektiver i DX- og FX-formatet, sier han.

Nå fotomålene dine

Kameraets bildebrikke i DX-format, EXPEED 4-bildeprosessor og et ISO-område på 100–25 600, sørger for å skape bilder med ekstremt god dynamikk, men med lite støy og flotte farger. 24,2 megapiksler gir bilder i utskriftskvalitet og gode videoopptak, selv under dårlige lysforhold. D7200 er følsomt ned til -3 EV (ISO 100, 20 °C) og har et Multi-CAM 3500 II 51-punkts AF-system, slik at fokus kan låses på motivet med stor nøyaktighet selv under dårlige lysforhold. Femten korssensorer fanger motivet med overlegen presisjon. Dessuten er en sensor i midten kompatibel med blender f/8, noe som legger til rette for flere kombinasjoner av objektiver og telekonvertere. Ta opptil 6 bilder i sekundet i DX-format og opptil 7 bilder i sekundet med 1,3x-beskjæring.

D7200 har et stort bufferminne slik at du kan ta opptil 27 12-bits RAW-bilder og opptil 100 JPEG-filer i høy kvalitet i løpet av ett raskt serieopptak.² Med 1,3x-beskjæringsmodusen får du også muligheten til å øke rekkevidden i NIKKOR-objektivets teleområde og la AF-systemets 51 fokuspunkter dekke hele bildefeltet.

Video i kinokvalitet

D7200 har videofunksjoner som er videreført fra Nikons proffkameraer, og er derfor velegnet til filmopptak. Kameraet kan ta opp filmer i full HD på opptil 25p/30p. Du kan også bytte til 1,3x-beskjæringsmodus og ta opp på opptil 1080/50p/60p. En egen filmmeny lar deg lagre alle filminnstillinger på et sted. Du kan ta opp på de doble SD-minnekortsporene, eller sende opptak til en ekstern opptaker eller skjerm samtidig via HDMI. Ta opp med automatisk ISO-kontroll i M-modus for å skape jevne overganger mellom mørke og lyse områder, bruk høylysvisning for å se nøyaktig hvor høylys er utbrent på kameraskjermen, og bruk innstillingen for Flat Picture Control for å lette fargekontrollen i etterbehandlingen.

Lydkontroll

Kameraet har avanserte lydkontroller som kan brukes for å velge lydområdet (bredt/stemme) og redusere vindstøy ved opptak med den innebygde mikrofonen. Under opptak med en ekstern mikrofon er det enkelt å forsterke effekten av videoopptaket med gode lydopptak rett fra kilden ved å bruke Nikons nye trådløse mikrofon ME-W1 (ekstrautstyr). Både mikrofonsenderen og mottakeren kan ta opp lyd. Dette betyr at du kan bruke mikrofonen separat til å ta opp lyd eller både mikrofonen og mottakeren. På denne måten er det enkelt å ta opp bare tale, fokusere på selve motivet eller ta opp en toveis samtale.

Deling på et nytt nivå

D7200 er det første digitale speilreflekskameraet fra Nikon som støtter NFC (Near Field Communication) i tillegg til WiFi. Bilder kan overføres til en NFC-kompatibel smartenhet ved ganske enkelt å berøre D7200 med enheten og overføre bildet som vises på kameraets LCD-skjerm. Den innebygde Wi-Fi funksjonen kan også brukes til å laste opp imponerende bilder via kompatible smarttelefoner eller nettbrett. Last ned Wireless Mobile Utility-appen fra Nikon gratis til smartenheten1.

Med den innebygde Wi-Fi-funksjonen kan utløseren fjernstyres via en smartenhet, og dermed er det enkelt å plassere kameraet for å gjøre opptak fra forskjellige vinkler. Ta kontroll over fotograferingen med den trådløse sender/mottaker-enheten WR-R10 og den trådløse senderen WR-T10. Du kan også kontrollere kamerainnstillingene med den trådløse fjernkontrollen WR-1. Koble til et lokalt nettverk eller et trådløst lokalt nettverk, ved å bruke dataoverføreren UT-1 (ekstrautstyr) sammen med den trådløse senderen WT-5.

Frihet til å utforske, skape og eksperimentere

Ta i bruk D7200 sitt store utvalg av funksjoner for å eksperimentere og være så kreativ som du ønsker. Under opptak kan fargebalansen og lysstyrken skyves i hvilken som helst retning. Kameraet har en skjerm på 8,0 cm (3,2 tommer) med 1 229 000 punkter. Søkeren har et organisk EL-display for tydelig og kontrastrik informasjonsvisning med lavt strømforbruk. Enten du tar stillbilder eller video, leverer Nikon sin andregenerasjons Picture Control-system nyttige verktøy du kan bruke for å få full kontroll over skarphet, kontrast, lysstyrke, nyanse, klarhet og metning. Bruk Flat-innstillingen for å få full frihet i etterbehandlingen. Kameraet bevarer alle detaljene og registrerer fullstendig informasjon om fargetoner både i områder med høylys og skygge.

Bruk Klarhet-innstillingen for å justere kontrasten nøyaktig og for å vise små detaljer. En annen kreativ funksjon er muligheten til å skape tidsforkortede filmer (time-laps) med jevne eksponeringsoverganger ved hjelp av enkle menyvalg. Lag enestående bilder av stjernehimmelen ved å bruke den kontinuerlige utløserfunksjonen og en lukkertid på 4 sekunder eller lenger. Ta opp så mange bilder som minnekortet og batterikapasiteten tillater.

Utvid dine kreative muligheter: NIKKOR-objektiver og Nikon-blitser

D7200 gir tilgang til alle Nikons objektiver i DX-format og et stort utvalg av objektiver i FX-format. Profesjonelle fotografer i ethvert felt kjenner til den høye oppløsningsevnen til NIKKOR-objektivene. Den kompakte størrelsen på objektivene i DX-format er en stor fordel når du skal ha kameraet med på reise eller ønsker å ta telebilder.

Ta bilder med 1,3 ganger beskjæringsfunskjon og du kan utvide teleeffekten med ca. 30 %. Til kreativ blitsfotografering er D7200 kompatibelt med en rekke blitser fra Nikon Creative Lighting System. Med en styringsfunksjon i kameraets innebygde blits kan du trådløst utløse og kontrollere opptil to grupper med Nikon-blitser. Få mer balanserte bilder i vanskelig lys med en kompakt blits som for eksempel SB-700. Prøv SB-500 med den innebygde LED-lampen med høy intensitet til filmopptak eller stillbilder på nært hold.

Oppsummering av de viktigste funksjonene:

24,2 megapikslers brikke i DX-format: Ta bilder med et stort dynamisk område, lite støy og rike fargegraderinger.

EXPEED 4: Løfter kameraets ytelse til et helt nytt nivå, og gir flotte resultater.

Profesjonell AF-ytelse: Multi-CAM 3500 II 51-punkters AF-system. Følsomt ned til –3 EV (ISO 100, 20 °C).

Bredt ISO-område: Ta flotte bilder under alle typer lysforhold med et kalibrert ISO-område på 100–25 600.

Raskt serieopptak: Opptil 6 b/s i DX-format og opptil 7 b/s i 1,3 ganger-beskjæringsformat. Ta opptil 27 12-bits RAW-bilder og opptil 100 JPEG-filer i høy kvalitet i løpet av ett raskt serieopptak.²

Serieopptak uten begrensninger: Fotografer med kontinuerlig utløserfunksjon og lukkertid på 4 sekunder eller lenger, og ta opp så mange bilder som minnekortet og batterikapasiteten tillater.

Intervallfilmer: Skap tidsforkortede filmer med jevne eksponeringsoverganger.

Enkel tilkobling: Med støtte for Wi-Fi1 og NFC (Near Field Communication er det enkelt å dele.

D-film: Ta opp filmer i full HD og DX-format på opptil 25p/30p, eller bytt til 1,3x-beskjæringsmodus og ta opp på opptil 1080/50p/60p. Kameraet har en egen filmmeny med alle filminnstillingene på ett sted.

Naturtro lydgjengivelse: Med avanserte alternativer for lydkontroll kan du skape filmer med profesjonell lyd.

1,3 ganger-beskjæring: Få ekstra teleeffekt, raskere serieopptak og ekstra bred AF-dekning.

Picture Control 2.0: Velg blant sju Picture Control-innstillinger. Gjør etterbehandlingen enklere med Flat-innstillingen for maksimal dynamikk. Detaljkontrasten kan finjusteres med Klarhet.

Lys søker: Søkeren har tilnærmet 100 prosent motivdekning og svært god synlighet utendørs, selv i motlys.

Skjerm med mulighet for å stille fargebalansen: 8,0 cm (3,2-tommers) RGBW LCD-skjerm med antirefleksbelegg og 1 229 000 punkter. Juster fargebalansen og lysstyrken slik du vil ha det.

Solid og slitesterk: Støvtettet og værbestandig. Lukkerenheten er testet for 150 000 sykluser.

Innebygd blits: Har intelligent i-TTL-blitsstyring og trådløs styring.

Strømsparende design: Ta opptil 1110 stillbilder og opptil 80 minutter film3 på én opplading med det kompakte, lette og oppladbare litiumionbatteriet EN-EL15.

Lagringsmedier: To SD-kortspor gir en jevn opptaksopplevelse. Begge kortsporene er kompatible med SDXC- og UHS-I-kort med høy kapasitet.

Programvare som følger med: Fortsett den kreative prosessen etter opptaket. Med egen Nikon-programvare kan du importere, arrangere, redigere og dele bilder eller filmklipp.

1. Last ned Wireless Mobile Utility på smartenheten for å bruke Wi-Fi-funksjonen. Wireless Mobile Utility er kompatibel med smartenheter som bruker iOS™ og Android™, og kan lastes ned gratis fra Google Play™ og Apple App Store™. Android, Google, Google Play, YouTube og andre merker er registrerte varemerker for Google Inc.

2. Under opptak med ISO 100 og ved bruk av et 16 GB SanDisk Extreme PRO UHS-I SDHC-minnekort (95 MB/s). Bufferkapasiteten varierer alt etter motivet som tas opp.

3. Basert på CIPA-standarder.

Nikon D7200 er tilgjengelig fra 19. mars til følgende veiledende priser:

D7200 hus                             11 690,-

D7200 med 18-105mm VR    13 790,-

D7200 med 18-140 mm VR   14 890,-

Powered by Labrador CMS