VIL BLI NUMMER 1 PÅ SPEIL

– Med det nye kameraet D4 er målsettingen vår å bli ledende på speil i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Videoen er Nikons egen presentasjon av D4.

Det slo administrerende direktør Bjørn Mangset ettertrykkelig fast da Nikons nye toppmodell D4 ble presentert.

Fire og et halvt år er gått siden Nikons forrige toppmodell D3 kom, og det er kanskje på tide med en etterfølger. Samtidig har forventningene til den nye toppmodellen uten tvil økt veldig.

Kameraet flytter grenser på lik linje med fotografene som bruker det

For proffer

Nikon D4 er laget for profesjonelle fotografer, og både distribusjon og markedsføring er lagt opp etter det. D4 har fullformat bildebrikke (36 x 23,9 millimeter). Den har en oppløsning på 16,3 megapiksler og er av Cmos-type. Noe av det viktigste i budskapet fra Nikon rundt dette kameraet er at det kombinerer en ny standard for støyregulering med en hurtighet som skiller seg fra alle tidligere Nikon-kameraer. Kameraets iso-område strekker seg fra 100 til 12.800. I tillegg kan grensene utvides ned til 50 iso og opp til 204.800 iso.

– Med Nikon D4 har vi lansert det ypperste av fotografisk verktøy for fagfolk som ønsker topp utstyr. Det utvidede iso-området med lavt støynivå gjør det mulig å ta bilder under de mest ekstreme lysforhold. Kameraet flytter grenser på lik linje med fotografene som bruker det, sier Dirk Jasper, produktsjef på profesjonelle produkter i Nikon Europa.

Kringkastingskvalitet

Nikon D4 kan ta opp video i full HD (1080p) med 30, 25 og 24 bilder i sekundet og HD-kvalitet (720p) med 60, 50 og 25 bilder i sekundet. Videoklipp kan ha en varighet på opp til 30 minutter.

Nikon har lagt stor vekt på lydoverføringen på sin nye toppmodell. I følge fabrikanten er det for første gang med et speilreflekskamera mulighet for å overføre ukomprimert lyd til eksterne opptakere og monitorer. Det skjer gjennom en HDMI-utgang. D4 har oppstartstid på bare 0,12 sekunder. Kameraet kan ta 11 bilder i sekundet med fullt format. Det har terminal både for CF-kort og XQD høyhastighetskort. Med tilbehør kan kameraet kommunisere trådløst til LAN og ethernett. Kameraet har motivgjenkjenningssystem med en RGB-sensor på 91.000 bildepunkter. Denne føleren analyserer motivet med stor nøyaktighet. Skjermen på baksiden er på 3,2 tommer og har VGA-oppløsning. Lysstyrken på skjermen blir automatisk regulert til lyset i kameraets omgivelser.

Selektiv distribusjon

Nikon D4 blir distribuert gjennom utvalgte forretninger spesialisert på salg til profesjonelle brukere.

– Det betyr at dette kameraet ikke blir solgt gjennom vanlige elektronikkhandlere, men bransjens forretninger fortsetter selvfølgelig å selge hele det øvrige utvalget av Nikon-kameraer, sier Bjørn Mangset.

Ny tele

Samtidig med at D4 ble lansert presenterte Nikon et middels teleobjektiv med modellbetegnelse AF-S 85 mm f/1.8G. Det nye objektivet kombinerer en mye brukt brennvidde med stor blenderåpning. Objektivet har et nyutviklet optisk system som skal dekke kravene til dagens digitale speilreflekskameraer. I tillegg til å være godt egent til portrett gjør den store lysstyrken at objektivet er godt egnet i balansen mellom skarphet og behov for å skille ulike deler av motivet. Vekten på objektivet er bare 350 gram. Brennvidden til redusert bildebrikkestørrelse (DX) blir 127,5 mm. Prisen er satt til 4.200 kroner.

Powered by Labrador CMS