Nikon NIKKOR 32mm f/1.2

Pressemelding fra Nikon 14. mai 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Raskt og kompakt portrettobjektiv til Nikon 1-serien

Nikon lanserer et raskt og kompakt portrettobjektiv til den populære Nikon 1-serien. Takket være liten dybdeskarphet egner 1 NIKKOR 32mm f/1.2 seg svært godt til portretter og fotografering i svak belysning. Det er i tillegg det første Nikon 1-objektivet med en fokusring for hurtig og manuell kontroll.

CX-formatobjektivet har i tillegg til kompakt design, en brennvidde som er spesielt godt egnet for portrettfotografering. Du kan ta gode portretter innen- og utendørs. Et objektiv som passer til det spontane så vel som det iscenesatte. Uansett situasjon er motivet i fokus mot en pen bokeh.

Lyssterkt

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier objektivet er det mest lyssterke objektivet i sin klasse

– Objektivet passer for alle med et Nikon 1-kamera som ønsker å utforske alle de kreative fordelene et hurtig objektiv gir,som for eksempel liten dybdeskarphet. Nikon satser på å utvikle objektiver som henter ut det beste av Nikon 1-systemet, hvilket 1 NIKKOR 32mm f/1.2 er et godt bevis på, sier han.

Høy detaljrikdom

1 NIKKOR 32mm f/1.2 har en rekkevidde og hurtighet som ikke går på bekostning av størrelsen. Brennvidden på 32 mm tilsvarer ca. 85 mm for 35 mm film – en klassisk brennvidde for portrettfotografering som gir god detaljgjengivelse. Den store blenderåpningen på f/1,2 gir fin bokeh for enkelt å fremheve hovedmotivet på en vakker måte, samtidig som det gir klare fordeler i svak belysning.

Ni linseelementer i syv grupper

Objektivet har ni linseelementer i syv grupper. Den avrundende blenderåpningen med syv blader gir vakker bokeh. Objektivet er også det første objektivet for Nikon 1-serien med Nano Crystal Coating som reduserer «ghost-effekter» og linserefleksjoner. SWM-motoren (Silent Wave Motor) sørger for rask og stille autofokus, slik at kameraet ikke fanger opp fokuslyd under filminnspilling.

Kompakt og solid

Til tross for sin store blenderåpning er objektivet svært kompakt. Det har et metallhus i høy kvalitet, og er tilgjengelig i blank sølv og halvmatt sort. Det leveres med frontlokk og motlysbeskyttelsen HB-N107. Objektivfuteralet CL-N101 er tilgjengelig som ekstrautstyr.

1 NIKKOR 32mm f/1.2 har salgsstart 14.05.2013 med en veiledende pris på 6.990,-.

Powered by Labrador CMS