Olympus OM-D E-M5 Mark II

Pressemelding fra Olympus 5. februar 2015:

Publisert Sist oppdatert

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Olympus OM-D E-M5 Mark II: DU ER FRI!

Olympus OM-D E-M5 Mark II bygger videre på sin prisbelønte forgjenger og er nå mer enn noen gang et sofistikert verktøy for den kreative, spontane fotografen og videofilmeren. Kompakt, brukervennlig, værbeskyttet og med markedets kraftigste bildestabilisering* som kompenserer opptil fem hevesteg.Uansett situasjon gir det skarpe bilder i opptil 40 megapiksler. Glem tungt og klumpete utstyr, nå kommer du langt med bare kameraet.

E-M5 Mark II har verdens beste system for optisk bildestabilisering, og gjør det mulig å ta bedre bilder når belysningen er dårlig

Olympus er ledende innen kompakt systemkamerateknologi og optikk for profesjonelle og semiprofesjonelle fotografer. Med det prisbelønte OM-D-systemet setter selskapet kontinuerlig nye tekniske standarder.

Nye Olympus OM-D E-M5 Mark II finnes i butikkene i slutten av februar i prisområdet 10499,- for kamerahus inklusive separat værbeskyttet blits. Det finnes også mange prisgunstige pakker. Du kan velge mellom sølv eller svart utførelse. Registrerer du deg på MyOlympus får du seks måneders utvidelse av den toårige forbrukergarantien.

Minimer risikoen for uskarphet og tapte bilder

E-M5 Mark II er bygd i magnesiumlegering og gir en solid, stabil følelse i hånden. Til tross for den kompakte størrelsen og lave vekten (bare 417 g) føles det betydelig mer solid enn mange av markedets betydelig større og plastliknende D-SLR-kameraer.

”Verdens mest stabile kamera” er en god betegnelse på kameraet. Det innebygde, videreutviklede 5-aksers bildestabiliseringssystemet eliminerer bevegelsesuskarphet i fem retninger. Stabiliseringen tilsvarer hele fem hevesteg og arbeider effektivt uansett objektiv. Selv i lite lys og med teleobjektiv kan du ta skarpe bilder og video med håndholdt kamera. Du behøver aldri gå glipp av et bilde eller få det ødelagt av uskarphet.

Bildeoppløsning på opptil 40 megapiksler

En annen fordel med Olympus' 5-aksers bildestabilisering er muligheten til å ta virkelig høyoppløste bilder. Bildestabiliseringssystemet flytter kameraets 16 megapikslers LIVE MOS-bildebrikke lynraskt i side- og høyderetning. Åtte bilder settes sammen til ett bilde med en oppløsning tilsvarende 40 megapiksler av kameraets kraftige TruePic VII bildeprosessor, samme prosessor som også finnes i E-M1!

Detaljrikdommen og fargegjengivelsen i bildet er imponerende, og overskrider betydelig hva som tidligere har vært mulig i denne klassen. Olympus' videreutviklede bildestabilisering muliggjør ikke bare en skarphet og bildegjengivelse som er vanskelig å slå, den innebærer også at du slipper å slepe på stativ eller gyrorigger når du filmer.

Velutviklet videofunksjon

E-M5 Mark II er perfekt for filmere som vil få spillefilmfølelse i videoene sine uten dyrt og tungt utstyr. OM-D Movie Mode gir en bitrate på opptil 77 megabit per sekund, og innspilling av film i 1080 Full HD med bildefrekvens på 60, 50, 30, 25 og 24 bilder per sekund. Med den klassiske filmmodusen 24 bilder/sek får du en flott kinofilmfølelse.

Du fokuserer raskt og bekvemt på kameraets 3-tommers berøringsskjerm. Den tiltbare skjermen med 1,04 millioner bildepunkter er også perfekt i situasjoner der du holder kameraet over hodet eller mot bakken og ikke kan se skjermen i normal modus, eller bruker søkeren.

Lett å bruke og flott ergonomi

Søkeren med 2,36 millioner bildepunkter er stor, lyssterk og slås automatisk på når du setter øyet foran den. Viktige innstillinger vises tydelig og du har hele tiden kontroll på bildet. Olympus har lagt ekstra fokus på visning av informasjon og kameraets ergonomi. Logisk plasserte kamerakontroller gjør kameraet mer funksjonelt og enklere å bruke.

Hver detalj er finjustert, for eksempel stikker Fn-knappen på oversidenog navigasjonsrattet ut litt til høyre på den nyeste OM-D-modellen. Små forandringer som gjør kameraet raskere og enklere å bruke – fremfor alt når innstillingene skal justeres under bruk. Også den ekstremt raske autofokusen forenkler det når du har det travelt – 81 målesoner, meget god funksjonalitet i svakt lys og følgefokus.

Slipp kreativiteten løs

Til tross for at E-M5 mark II er påfallende kompakt og enkelt å bruke er det fullpakket med smarte funksjoner som lar deg slippe løs all kreativiteten. Live Composite setter sammen flere bilder til ett. Perfekt når du vil fange lysets bevegelser fra kjøretøy, fyrverkeri, stjernehimmelen eller male med lys i et bilde.

Du kan ta seriebilder med en hastighet på opptil 10 bilder per sekund og dra nytte av den ekstremt raske lukkertiden på 1/16000-dels sekund. Med Digital Shift kan du gjøre perspektivkorrigering direkte på skjermen uansett hvilket objektiv du bruker – perfekt for fotografering av arkitektur. Innebygde kunstfiltre tilfører flotte effekter til bildene dine, og med innebygd Wi-Fi parkobler du raskt kameraet med smarttelefonen din. Du kan fjernstyre kameraet, geotagge og dele bildene dine på sosiale medier med gratisappen Olympus OI.Share.

Store valgmuligheter

Nye E-M5 Mark II har en lang liste med forbedringer, smarte detaljer og funksjoner som gjør det til et av markedets absolutt mest anvendelige kameraer. Med det kompakte formatet, bildekvaliteten, bildestabiliseringen, hurtigheten, den effektive værbeskyttelsen og kameraets brukervennlige funksjonalitet i kombinasjon med over 40 Micro Four Thirds-objektiver og et bredt utvalg av tilbehør, er E-M5 Mark II et system det er vanskelig å slå.

Olympus OM-D E-M5 Mark II selges som separat kamerahus (veil.10499,-) eller som kit med ulike objektiver. Det nye meget kompakte og stille objektivet M.ZUIKO DIGITAL ED 14–150 mm 1:4,0–5,6 II som gir maksimal fleksibilitet – fra vidvinkel til 10,7x tele koster veiledende 13999,-. Dette objektivet er støv- og sprutsikkert, akkurat som E-M5 Mark II. Både kamerahus alene og alle kit inkluderer batteri, lader og værbeskyttet blits med indirekte/vinklingsbar reflektorfunksjon (FL-LM3).

Tilbehør

>Batteripakke HLD-8 – forlenger batteritiden og letter fotografering i portrettmodus med en ekstra utløserknapp.

>Kameragrep ECG-2 – helt i metall som gir et mer bekvemt og stødigere grep om kameraet, spesielt når du fotograferer med lange teleobjektiver. Høretelefonuttak og rask tilgang til batteri og SD-kortplass.

>Kompakt elektronisk blits FL-600R – blits i klassisk design med innebygd konstant LED-belysning for filming. Trådløs funksjon som styrer blitsen direkte fra skjermen på kameraet.

>Undervannshus PT-EP13 – dykk med ditt OM-D ned til 45 meter. To optiske kontakter.

>Punktsikte EE-1 – perfekt hjelpemiddel når du bruker teleobjektiv og vil følge motiver som beveger seg.

>Stor, avtakbar øyemusling EP-16 – ideell for brillebrukere, skjermer effektivt strølys.

>Skreddersydd kamerabeskyttelse CS-46 FBC – body jacket med heldekkende frontfutteral for E-M5 Mark II. Futteralet skrues fast i stativfestet og frontdelen løftes enkelt opp når du skal fotografere. Underdelen (body jacket) kan benyttes separat.

Produktspesifikasjoner kan endres uten ytterligere informasjon. For aktuell og komplett spesifikasjon, se www.olympus.no

* Olympus' interne sammenliknende test av markedets kameraer med utbyttbar optikk inkl. D-SLR i henhold til CIPAs testnormer, desember 2014.

Les også:

Stabilisatoren det tredje argumentet

Les også produktnytt:

Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 8 mm Fisheye 1:1.8 PRO

Olympus STYLUS Tough TG-860

Olympus OM-D E-M1 programvareoppdatering

Powered by Labrador CMS