Olympus PEN-F

Pressemelding fra Olympus 27. januar 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Olympus presenterer PEN-F

Mange fotoentusiaster vil bekrefte at mye av gleden de får fra hobbyen sin, handler vel så mye om godt designet utstyr som den profesjonelle kvaliteten på bildene. Det nye PEN-F vil åpenbart gi begge deler. Dette er det kraftigste PEN-kameraet noensinne, og et av de vakreste systemkameraene Olympus har produsert. Til tross for begrensningene i størrelsen på det kompakte Micro Four Thirds-formatet, har PEN-F arvet mye av den toppmoderne optiske teknologien fra Olympus’ speilrefleksserie i PRO-klassen. Dette inkluderer verdens beste* femaksers bildestabiliseringssystem (tilsvarende rundt fem EV-stopp ved lav ISO), 50 megapiksel bildekapasitet og innebygget elektronisk søker med forhåndsvisning av innstillinger i sanntid. Den nye Creative Dial-skiven gir eieren tilgang til et utvidet utvalg av avanserte filtervalg. Metallskiven er en fremtredende detalj i Olympus’ design av PEN-kameraet, som blander nye og klassiske elementer med luksuriøse materialer og kvalitetshåndverk. Du ser ikke et eneste skruehull på PEN-F! Den klassiske silhuetten, utseendet, følelsen og de fotografiske resultatene PEN-F leverer, vil vekke misunnelse blant fotoentusiaster – både på gata og på nettet. Spesifikasjonene og prisen tilsier at dette blir en suksess. PEN-F kommer i sort og sølv, og lanseres medio februar 2016. Veiledende pris vil være 13.499 NOK for kun kamerahuset, 14.999 NOK som kit med M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1-3.5-5.6 EZ Pancake-objektiv og 15.999 NOK med M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:1.8-objektivet.

PEN-designet setter ny standard

Som andre Micro Four Thirds-systemkameraer er PEN-F laget for spontan og hverdagslig gatefoto uten stativ. Derfor er det mer kompakt og lettere enn langt større speilreflekskameraer. Det ser dessuten langt bedre ut, et inntrykk som forsterkes når du plukker det opp. Det har overraskende tyngde for å være et så lite kamera. Følelsen du får når du holder kameraet gir et klart budskap: Dette er et kamera for dem som setter pris på det beste livet har å by på – og som er i stand til å inkludere dette i fotograferingen sin. Olympus’ designere har lagt seg i selen for å gjøre PEN-F til et mulig stilikon, verdig den opprinnelige F-serien. Under den klassiske konturen er navnet gravert i metallhuset og den lærlignende kledningen føles luksuriøs i hånden. Til og med dimensjonene og skivenes overflate er utformet for å gjøre tilskuerne misunnelige.

Elektronisk søker

PEN-Fs ikoniske kriterier gjelder ikke bare designet. Gatefoto er mer populært enn noen gang, og det nye PEN-kameraet har en klassisk funksjon for sjangeren: Innebygget elektronisk søker som gir deg samme opplevelse som med et rammesøkerkamera, inkludert fokushjelp med fokustopper og bildeforstørrelse på 0,62x. Den elektroniske søkeren har en stor HD OLED-skjerm med en oppløsning på 2,36 millioner punkter, som gir deg forhåndsvisning av alle justeringer du gjør i sanntid, på samme måte som gjennom den nye

Nye kreative muligheterCreative Dial. PEN-Fs femaksers bildestabilisering gir deg bilder så og si uten bevegelsesuskarphet.

Den største skiven foran på PEN-F åpner de nyeste kreative funksjonene. Olympus er stolte over de mange filtrene og mulighetene kameraene deres har – og over hvor lette de er å bruke. Creative Dial viderefører dette med rask tilgang til fire innstilinger, inkludert to helt nye for PEN-F: Sorthvittprofil-kontroll (Monochrome Profile Control) og Fargeprofilkontroll (Colour Profile Control). Det første gir en graderingskurve, filmkorning, skyggejustering og sort/hvitt-filtereffekter med tre tilgjengelige forhåndsinnstillinger. Colour Profile Control har også tre forhåndsinnstillinger og påvirker graderingskurven. Det kan brukes for å justere metningen av 12 farger på 11 ulike nivåer. En bryter på baksiden av kamera gjør at du lett kan bytte mellom de ulike modusene.

Bedre oppløsning

Det er på bildekvalitet de store speilreflekskameraene håper å kunne utklasse PEN-F, men de fleste vil ikke makte det. Dette herlige kameraet er fullstappet med toppmoderne teknologi. Det godt utprøvde femaksers bildestabiliseringssystemet er stadig verdens beste*, og når det kombineres med en ny 20-megapiksel Live MOS-bildesensor uten lavpassfilter, kan du ha lengre eksponering på lavere ISO. Den nye sensoren gir 25 prosent bedre oppløsning, samtidig som støynivået er lavt og den dynamiske rekkevidden opprettholdes. Resultatet er slående, særlig med spontan, håndholdt fotografering. Noe av det som PEN-F egner aller best til.

Ultrarask respons

Responshastigheten er selvsagt viktig når du skyter på «on-the-go», og det er en misforståelse at speilreflekskameraer har raskere responstider enn tilsvarende Micro Four Thirds-kameraer. PEN-F begraver denne myten en gang for alle med kategoriens korteste tid* mellom når utløseren slippes og bildet tas. Autofokuseringen er også ekstremt rask takket være øyeidentifiseringsfunksjonen og berøringspanelet som gir deg mulighet til punktfokusering.

PEN-F gir gatefotoentusiastene enda flere fordeler. Høyhastighets serieopptak med opptil 10 bilder per sekund gjør det lett å følge motiver i rask bevegelse, og en vippbar høyoppløselig LCD-skjerm er ideell for video eller andre opptak under vanskelige forhold. Etter tilbakemeldinger fra fotografer har Olympus koblet AF-lysmåling til AF-målet, noe som gir deg korrekt eksponering uansett situasjon. En annen utprøvd OM-D-funksjon – High Res Shot er også intigrert i det nye PEN-F og dette øker oppløsningen til tilsvarende 50 megapiksler.

PEN-F støtter Wi-Fi og gratis OI.Share 2.6-appen for rask deling av bilder. Andre brukervennlige funksjoner inkluderer Supersonic Wave Filter, som automatisk rister av støv som kan komme på sensoren når du bytter objektiv – og du unngår kostbar rens. For den stilbevisste er PEN-F kompatibel med spesielt designet tilbehør samt 40 M.ZUIKO-objektiver, inkludert proffserien M.ZUIKO PRO.

Anbefalt tilbehør

>Nakkestropp i ekte lær, CSS-S120L. Et kvalitetskamera fortjener kvalitetstilbehør.

>Overtrekk i ekte lær CS-48PR. Beskyttelse for både kamera og et ekstra objektiv i et passende materiale av høy kvalitet.

>Kamerabag i ekte lær, CBG-11PR. Tidløs design og håndverket i denne skuldervesken er perfekt til PEN-F.

>OI.Share v2.6 smarttelefon-app. For sømløs bildedeling via Wi-Fi.

>Kamerabeskyttelse CS-47B. En stilig beskyttelse av kameraet mot støt og riper.

>L-grep i metall ECG-4. Øk kameraets overflate for bedre grep når du skyter raskt på gata.

Produktspesifikasjoner kan endres uten varsel. Se www.olympus-europa.com for oppdatert informasjon.

* Per januar 2016, blant kameraer med utskiftbare objektiver – inkludert speilreflekskameraer – tilgjengelig på markedet og under Olympus’ testforhold.

Powered by Labrador CMS