SCANDINAVIAN PHOTO TIL STEEN & STRØM

Anders Halvarsson (t. v.) i Scandinavian Photo og David Wilkinson i Steen & Strøm. Foto: Steen & Strøm/Torkel Vik

Scandinavian Photo flytter fra Møllergata og «ut i lyset» hos Steen & Strøm, som administrerende direktør Anders Halvarsson kaller det.

Publisert Sist oppdatert

– Mange har spådd slutten, særlig da smarttelefonene kom. Men bransjen lever og er inne i en mer spennende tid enn på lenge, sier Anders Halvarsson i en pressemelding.

Han er administrerende direktør i Scandinavian Photo, som ifølge pressemeldingen omsetter for 900 millioner i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Flyttingen fra Møllergata til varehuset Steen & Strøm skal være selskapets største investering i Norge noensinne. Her holder de til i femte etasje, i det som kalles «Tech hall», der det på tusen kvadratmeter vises kameraer, lydutstyr og videoutstyr, med flere studioer hvor man kan teste produktene.

 

Butikksjef Jeppe Aasheim ved Scandinavian Photo. Foto: Steen & Strøm/Torkel Vik

Ny kundegruppe

Nå er det også en ny kundegruppe som seiler opp som nye kunder

Halvarsson håper ifølge pressemeldingen at satsingen vil øke omsetningen deres i Norge fra 230 til rundt 300 millioner kroner.

– En del av kundene er fortsatt hobbyfotografen med natur og dyr i sikte. Men nå er det også en ny kundegruppe som seiler opp som nye kunder, heter det.

– Det er mange nå som skal skape innhold til mange plattformer. Noen gjør det for egen del, og noen gjør det for andre selskaper. Det kan være alt fra filmer til tiktok, til bilder på nettsider. Mange av disse kundene blir stadig mer profesjonelle, og trenger bedre og mer utstyr, sier Halvarsson.

 

Scandinavian Photo har tre studioer, for foto, video og lyd. Foto: Steen & Strøm/Torkel Vik

Mer synlig

Ifølge pressemeldingen ser han frem til at butikken blir mer synlig.

– Vi skal ikke bare sitte og vente på kundene. De skal trekkes hit av arrangementer og aktiviteter. Her har vi også tre egne studioer, ett for foto, ett for video og ett for lyd. De ansatte har også gått på barista-kurs, for å kunne selge kaffe i tech-baren. Her er vi midt i alt som skjer, sånn at nye generasjoner kan finne oss, sier Halvarsson.

Scandinavian Photo har flyttet til femte etasje hos Steen & Strøm i Oslo. Foto: Steen & Strøm/Torkel Vik

Steen & Strøms-sjef David Wilkinson sier dette er et strategisk viktig valg som skal være med å reposisjonere Steen & Strøm, som ifølge pressemeldingen er mest er kjent for skjønnhet og mote.

– Scandinavian Photo er den rette partneren til å drive Tech-hallen. De har stor kompetanse og er spesialister på det de driver med. Teknologi blir en stadig større del av alles liv. Da er det også naturlig at det blir en større del av Steen & Strøm, og tilbudet vi har til våre kunder, sier Wilkinson i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS