Polaroid Originals OneStep+ gir instantkameraet nye funksjoner med smarttelefon-tilkobling. Foto: Marte Ottemo

POLAROID MED MOBILTILKOBLING

Polaroid Originals lanserer OneStep+, et instantkamera som kan skilte med smarttelefon-tilkobling.

Publisert

Instant-kameraene har de siste årene gjort et comeback i markedet, og i 2017 feiret Polaroid sin 80-årsdag med å lansere varemerket Polaroid Originals og kameraet OneStep 2.

På IFA viser selskapet fram en ny modell, OneStep+, som skal gi deg flere måter å utforske analog instant-fotografering ved hjelp av en blåtann-tilkoblet app.

Syv nye modus

Blant nyhetene er muligheten til å ta dobbelteksponeringer med OneStep+ Foto: Polaroid Originals.

Et nytt portrettobjektiv kommer i tillegg til kameraets standardobjektiv og gjør at brukeren kan ta bilder med en nærgrense på bare 30 cm.

OneStep+ kan også kobles til en smarttelefon via Bluetooth og en enkel ny Polaroid Originals app. Den gir deg syv nye måter å utforske analog instant-fotografi på: Dobbelteksponeringer gir surrealistiske komposisjoner ved å ta to bilder på én og samme bilderute. Lysmåling lar deg male med lommelykt i luften. Selvutløser har opptil 25 sekunders nedtelling, mens fjernutløseren lar deg være med på dine egne gruppebilder. En lydutløser gjør at kameraet automatisk kan a et bilde når du klapper med hendene eller ved lyden av vannsprut, en bjeffende hund eller andre lyder, og manuell modus lar deg ta full kontroll over blender, lukkertider, blitsstyrke og andre kamerainnstillinger. I tillegg kommer Polaroid Original-appens skannermodus som er laget for å lese inn polaroidbilder til din smarttelefon, og lar deg justere bildekvaliteten, gjøre beskjæringer og dele bilder med en gang de er ute av kameraet.

Markedet for instant-kamera fremdeles kraftig voksende. Focus Nordic-gruppen har første halvår i år hatt en vekst på rundt 30 prosent

Batteritiden er på 60 dager, og du lader kameraet via USB. OneStep+ støtter både i-Type og 600-film. Prisen ligger rundt 1.600 kroner.

Focus Nordic er distributør for Polaroid Originals i Norge, og markedskoordinator Veronica Sand ser stor interesse for produktene.

– Slik vi ser det er markedet for instant-kamera fremdeles kraftig voksende. Focus Nordic gruppen har første halvår i år hatt en vekst på rundt 30 prosent, noe som blant annet skyldes at Polaroid Originals har relansert OneStep 2, en bestselger fra 1980-årene, sier hun til fagbladet Elektronikkbransjen.

Favner flere aldersgrupper

Markedskoordinator i Focus Nordic, Veronica Sand, ser fortsatt vekst i instant-markedet. Foto: Focus Nordic.

– Hvem er målgruppen for denne type kamera?

– Målgruppen kan deles inn i tre kategorier. De enkleste analoge kameraene er ungdom mellom ti og 16 år, kameraene som kan brukes sammen med mobiltelefon er ungdom mellom 12 og 25 år, mens de mer kreative modellene favner aldersgruppen 16 til 50 år, sier Sand.

– Hvorfor tror dere vi har sett en oppsving i interessen for denne type kamera de siste årene?

– Én grunn er at de unge som nå har vokst opp med digitale bilder syns det er gøy å få et fysisk bilde skrevet ut med en gang. En annen er retro-aspektet ved instant, som er veldig i tiden nå, sier hun.

– Hvem tror dere kommer til å kjøpe nye OneStep+?

– Aldersgruppen kan strekke seg fra kanskje 16-17 år opp til 40-50 år. Nostalgikeren kan være enda mer kreativ med OneStep+, så denne modellen passer godt til alle som har interesse for kreativ fotografering, sier hun.

– I hvilke norske kjeder kan man kjøpe kameraet?

Polaroid Originals OneStep+ gir instantkameraet nye funksjoner med smarttelefon-tilkobling. Foto: Marte Ottemo.

– OneStep+ er tilgjengelig i de fleste spesial-fotoforretninger som Oslo Foto, fotokjeder som Elite Foto og Japan Photo, samt elektronikk-kjeder som Power og Elkjøp, sier Sand.

Powered by Labrador CMS