LLB-messen 2023
Runar Kristiansen (t. v.) og Hung Hué Tang i Sony med FX6 og FR7. I bakgrunnen FX9. Foto: Stian Sønsteng

FJERNSTYRT I FULLFORMAT

– Sony FR7, verdens første PTZ-kamera med fullformatsensor og utskiftbar optikk, er perfekt i en større produksjon med våre andre kamera.

Publisert

Det sier Hung Hué Tang i Sony, når vi i midten av mars møter ham på LLB-messen i Telenor arena på Fornebu. Sammen med Runar Kristiansen viser han på utstillingsområdet til Foto.no kameranyheten som med en fjernkontroll kan panorere, tilte og zoome (PTZ).

– Dette gir et utall nye muligheter. For det første får man den beste kvaliteten, også i mørke omgivelser. Selv om det er et PTZ-kamera, er det bygd på vårt FX6-kamera, og det kan gjøre opptak i 4K helt opp til 120 bilder i sekundet. Setter man på et av våre motorzoom-objektiv, kan man fjernstyre dette fra vårt kontrollpanel RM-IP500, som kan styre over 100 PTZ-kamera, sier Tang til fagbladet Elektronikkbransjen.

Sonys bildeprofiler

De trenger et kamera med stort dynamisk omfang

Prisen på RM-IP500 er 42.200 kroner, mens FR7 koster 126.000 kroner – uten optikk.

– Hvem er den typiske kunden?

– Her på messen har vi hatt mange TV-produsenter innom. Tradisjonelle PTZ-kamera har små sensorer, som gir dårligere bildekvalitet og fungerer dårlig i mørke omgivelser. Her kommer vi med en løsning som gir proff bildekvalitet, med fullformatssensor. Kulturhus og teater kan også være aktuelle kunder, eller kirker, der det kan være dårlig lys, og de trenger et kamera med stort dynamisk omfang, sier Kristiansen.

– Det som også gjør dette til et fantastisk videokamera, er Sonys bildeprofiler. Kombinert med våre andre modeller, får man den samme bildeprofilen i en større produksjon, sier Tang.

På LLB demonstrerer Sony FR7 med en 28-135mm motorzoom, til 30.000 kroner. Prisen for en FX6 er 75.000 kroner.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2023, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS