Mobotix D25, M25 og Q25

Pressemeldig fra Mobotix 13. januar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

De nye MOBOTIX-kameraene er mer lysfølsomme og detaljorienterte enn noen gang         

Takket være den nye MOBOTIX-funksjonen for optimalisering ved dårlig lys gir de nye 5 megapiksel IP-kameraene D25, M25 og Q25 bilder med høy kontrast uten bevegelsesuskarphet, selv ved vanskelige lysforhold. De er mye mer lysfølsomme enn modellene de erstatter, og de har dobbelt så mange piksler som full HD.

Alle modellene har moderne bevegelsesdeteksjon. Den integrerte MxActivity-sensoren aktiverer opptak eller utløser en alarm kun hvis en viktig hendelse faktisk oppstår, uavhengig av om det skyldes store objekter i forgrunnen eller små objekter i bakgrunnen. Forstyrrelser som for eksempel kan oppstå av trær som vaier i vinden, skygger, skyer som driver forbi eller snøfall ignoreres på en mye bedre måte enn tidligere. Selve bevegelsessensoren konfigureres automatisk. Ved behov kan man også velge bildeutsnitt og bevegelsesretning for objektene.

De tre modellene tåler vind og vær, og de fungerer i temperaturer mellom –30 og +50°C (–22 °F til 122 °F). Den eneste forskjellen mellom kameraene er utformingen og ekstrasensorene. D25 er et kompakt domekamera for innendørs og utendørs bruk. Kameraet kan også utstyres med beskyttelse mot hærverk. M25 har mikrofon og tåler ekstreme værforhold.

Q25 gir 180-graders panoramabilder med betydelig bedre detaljer slik at et helt rom kan sikres diskret, uten blindsoner. Dette er en mye enklere metode enn å bruke flere individuelle kameraer. Både antall kameraer og kostnaden reduseres betraktelig, siden man fortsatt kan zoome inn på detaljer.

Alle nye kameramodeller har MxBus-tilkobling som gjør det enkelt å integrere flere funksjoner, som GPS-Box som gir opptakene nøyaktig tidsstempling, posisjon, temperatur og lysstyrke. Alle kameraene lagrer opptakene både internt på et SD-kort og eksternt på en USB-pinne, eller via IP-nettverk til NAS-harddisker med tilnærmet ubegrenset lagringskapasitet.

Tilleggsinformasjon:

MOBOTIX-app

Med MOBOTIX-app til iPhone* og iPad* kan brukere både se hendelser i sanntid og også se gjennom opptak, uansett hvor de befinner seg i verden. Kameraet komprimerer opptakene automatisk ved ekstern visning slik at du fortsatt kan se gjennom videostrømmer med høy kvalitet hvis du har dårlig nettilkobling og lav overføringshastighet.

Desentralisert konsept

Alle kameraene lagrer opptakene både internt på et SD-kort og eksternt på en USB-pinne, eller via IP-nettverk til NAS-harddisker med tilnærmet ubegrenset lagringskapasitet. De "desentraliserte" opptakene på selve kameraene via nettverket gjør at man kan bruke opptil ti ganger flere kameraer per server sammenlignet med konkurrentenes sentrale, VMS-baserte opptaksmåte. Det er ikke behov for datamaskiner eller ytterligere programvare. Selv når et stort antall kameraer brukes, kan denne "desentraliserte" løsningen gi betydelig lavere lagringskrav siden hvert kamera kan redusere videofilene til den bildefrekvensen og bildestørrelsen som er nødvendig for lagring uavhengig av sanntidsfilmen.

MOBOTIX panoramabildeteknologi

Hemisfæriske Q25 gir 180-graders panoramabilder med enda bedre detaljer. Denne teknologien for panoramabilder er utviklet av MOBOTIX og bruker ett kamera til å sikre et helt rom på en diskret måte, uten blindsoner. Det gir bedre oversikt enn flere individuelle kameraer samtidig som man kan zoome inn på detaljer. Dette gir betydelig lavere kostnader, og det er ikke lenger behov for å bruke mange kameraer. I motsetning til konkurrentenes løsninger gjøres bildekorreksjoner i MOBOTIX-kameraet, ikke senere i en datamaskin. Dette reduserer bildedataene drastisk før de overføres og lagres. Denne "desentraliserte" MOBOTIX-løsningen gir redusert nettverkstrafikk og gjør at man kan vise flere titalls kameraer på en datamaskin eller en smarttelefon.

*iPhone og iPad er varemerker som tilhører Apple Inc. i USA og andre land.

Powered by Labrador CMS