GAGGENAU MED MAAEMO PÅ LAGET

Gaggenau har fått med seg den danske toppkokken Espen Holmboe Bang på laget, som ny ambassadør for merket.

Publisert Sist oppdatert

Danske Esben Holmboe Bang leder den norske restauranten Maaemo i Oslo. I 2012 ble den kåret til Norges beste restaurant og som eneste i landet utmerket med to Michelin-stjerner.

Holmboe Bang er kjent for å kun bruke økologiske ingredienser, og 85 prosent skal komme fra lokalregionen.

Nå er kokken blitt ny Gaggenau-ambassadør.

Stilen vår reflekterer den rå naturen, klimaet og landskapet i Norge

Med sine 31 år regnes Esben som en av de yngste stjernekokkene. Den unge dansken begynte sin karriere i oppvasken i en liten restaurant i Danmark. Han så begeistret på hva kokkene drev med og begynte å eksperimentere med økologiske ingredienser.

Senere arbeidet han sammen med Jakob Mielcke hos Mielcke & Hurtigkarl, en gourmetrestaurant i den danske byen Frederiksberg, som også regnes som inspirasjonskilde for andre skandinaviske toppkokker. Esben Holmboe Bang samlet ytterligere erfaringer på Le Canard i Oslo og på Feinschmecker, to restauranter med fransk-inspirert kjøkken. 

I desember 2010 åpnet teamet rundt Esben Holmboe Bang restauranten Maaemo på Grønland i Oslo, og her er det grønnsakene som bestemmer menyen. Det betyr friskt eller lagt i lake som pickles, alt etter årstid og dekorert med bær og krydder. I tillegg tilbys lam og vilt fra lokale skoger eller fisk og skalldyr fra fjordene rundt Oslo. Tilberedelsen er innovativ, autentisk og man tenker alltid på å fremheve ingrediensenes naturlige aromaer. Derfor er også Gaggenau kombi-dampovnen alltid i bruk i restauranten, heter det i pressemeldingen 

– Stilen vår reflekterer den rå naturen, klimaet og landskapet i Norge, sier Esben Holmboe Bang i en pressemelding. Maaemo er et gammelt finsk ord som betyr «Moder Jord».

Powered by Labrador CMS