Niclas Juul i Samsung viser på IFA blant annet Fold4, Flip5 og Watch6. Foto: Stian Sønsteng

FULL BREDDE FRA SAMSUNG

– Mottakelsen av Galaxy Z Fold5 har vært svært god. Folk har vent seg til det foldbare formatet, og skjønt at dette er et holdbart produkt.

Publisert

Det sier Niclas Juul, nordisk opplæringsansvarlig i Samsung, når vi i september møter ham på IFA-messen i Berlin.

Her viser han også mobilen Flip5, smartklokken Watch6 og nettbrettet Tab S9 i tre størrelser.

– Vi tilbyr full bredde, og alle nyhetene er kraftig forbedret, med sterkere prosessorkraft og nye funksjoner, sier Juul.

Han sier kundene med Fold5 får to produkter i ett.

 

Full pakke: Fold4, Tab S9, Flip5 og Watch6. Foto: Samsung

Galaxy Z Flip5

– Foldet sammen, er den som en vanlig mobil. Åpnet, gir den nettbrettfølelse. Med Flip4 går du en liten telefon, som samtidig har en stor skjerm. Denne velges gjerne av de litt yngre, og de som ønsker å skille seg litt ut, sier Juul.

Han legger vekt på at frontskjermen på årets modell nesten er 300 prosent større enn på Flip4.

Utfoldet skal Fold5 være som et lite nettbrett. Frontskjermen på Flip5 er nesten 300 ganger større enn på Flip4. Foto: Samsung

– Denne kan brukes til flere ting, med all verdens widgets. Siden denne skjermen er plassert ved siden av hovedkameraet, er den perfekt til selfier, sier Juul.

Resultatet er fantastisk, på både front- og bakkameraet

S23 Ultra er Samsungs toppmobil.

– Den har vårt beste kamera, med blant annet ti ganger optisk zoom. Også Fold5 og Flip5 tar fantastiske bilder, og vi bruker kunstig intelligens (KI/AI), som gjenkjenner motivet og velger de beste innstillingene. Resultatet er fantastisk, på både front- og bakkameraet. Siden kameraet er noe av det folk bruker mest på mobilen, har vi lagt til rette for at resultatet blir best mulig, både ved full automatikk eller med de avanserte manuelle innstillingene, sier Juul.

Utfoldet skal Fold5 gi nettbrettfølelse. Foto: Samsung
Frontskjermen på Flip5 er nesten 300 ganger større enn på Flip4. Foto: Samsung

Både Flip5 og Fold5 har et støtdempende lag på hovedskjermen, IPX8, Armor Aluminium-rammer, Corning Gorilla Glass Victus 2, og Flex Hinge-hengsler. Prisene starter på 13.000 og 21.000 kroner.

 

Galaxy Watch6

På smartklokken Galaxy Watch6 er den roterende kransen tilbake.

– Dette har vært etterspurt, og ved å vri på utsiden av klokken manøvrerer man enkelt i menyen. Nå kommer vi også med remer som kan byttes ut med ett klikk. Sensorene er forbedret, slik at for eksempel søvn og trening registreres mer nøyaktig. Batteritiden er opptil 40 timer, avhengig av hvilke apper og funksjoner du bruker, og prisene starter på 3.800 kroner, sier Juul.

Watch6 i 44mm størrelse. Foto: Samsung

 

Galaxy Tab S9

Galaxy Tab S9 kommer i størrelsene 11, 12,6 og 14,6 tommer, med priser fra 11.000 kroner.

– Alle har fått vår dynamiske amoled-skjerm. De har Armor Aluminium, som er det sterkeste materialet vi har brukt på våre premiumnettbrett, og er IP68-sertifisert. Skjermen er dekket med gorillaglass, og de veier nærmest ingenting, sier Juul.

I tillegg til å brukes som vanlige nettbrett, har de en PC-modus for bruk med tastatur.

– Interessen for nettbrett er økende. De brukes til underholdning, til arbeid og da gjerne i kombinasjon med mobil og datamaskin, og mange familier bruker det samme nettbrettet. Da kan man legge inn flere ulike brukere, slik at den enkelte har tilgang til innholdet og programmene som brukes, sier Juul.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2023, som ble distribuert uke 41. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS