SAMSUNG VENTER MER AV S7 ENN S6

– Mobildelen er for Samsung den sterkeste, største og mest lønnsomme. For oss er lanseringen av S7 og S7 edge derfor den viktigste i 2016.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Even Amdal, sjef for Samsung i Norge, når vi møter ham på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona i februar. Han karakteriserer Galaxy S7 og S7 edge som fullstøpte produkter.

– I år tar vi det spranget fra forgjengeren til det nye flaggskipet vi faktisk trenger, og vi håper og tror kundene ønsker produktet. Ordrene vi har fått inn er vesentlig høyere enn ved lanseringen av S6 i fjor, så gleder oss veldig til S7 kommer på markedet i Norge den 11. mars, sier Amdal.

– Hva er årsaken til at mottakelsen er så mye bedre enn den var for S6?

S7 er et vesentlig bedre produkt, blant annet med plass til eksternt minnekort, et fantastisk kamera, samt at telefonen er vanntett etter IP68-normen

– Vi gjør en veldig artig ting i forbindelse med lanseringen, der vi gir med VR-brillene Gear VR til dem som forhåndsbestiller en S7. Men det viktigste er at S7 er et vesentlig bedre produkt, blant annet med plass til eksternt minnekort, et fantastisk kamera, samt at telefonen er vanntett etter IP68-normen, sier Amdal.

Han mener S7 er perfekt for det norske markedet.

– Dere gjorde det ikke så bra med S6 som dere hadde håpet?

– Vi gjorde det bra med S6, og veldig bra med S5 også, men er helt trygge på at S7 kommer til å selge mer enn S6, sier Amdal.

Smarttelefonen kommer i to versjoner; S7 og S7 edge, der den siste har avrundede sider. Amdal sier Samsung i Norge kommer til å selge mest av den sistnevnte, som koster 1.100 kroner mer.

– Vi så dette også med S6, at edge er noe våre norske kunder ønsker seg, sier Amdal.

Gåsehud

Han trekker frem at takten på å bytte mobiltelefonen er blitt lenger, og mener at Samsung med S7 nå gir kundene mange grunner til å kjøpe denne.

– Det er mange S5-brukere der ute, og andre med telefoner fra andre leverandører, som er i kjøpsmodus. Vi skal også selge S7 på en del artige måter sammen med våre samarbeidspartnere, sier Amdal.

Han ønsker ikke å avsløre hvilke aktiviteter Samsung her har på gang.

– Da du satt i salen under lanseringen av S7 her i Barcelona, hva følte du da?

– Det er ekte følelser når du får gåsehud, og føler deg ekstremt stolt. Dette selskapet er unikt, og da du ser Mark Zuckerberg i Facebook stå på scenen og identifisere seg med oss, er det en stor opplevelse. Produktet i seg selv, og hva ingeniørene våre nok en gang har fått til, gjør at 2016 tegner til å bli et artig år, sier Amdal.

Han trekker også frem opplevelsen der 5.000 mennesker i salen tok på seg VR Gear-brillen og så deler av lanseringen der. Alle fikk med seg brillen hjem.

Lyssterkt kamera

Storkundesjef Tor Slørdal mener Samsung med S7-modellene har lyttet til tilbakemeldingene de har fått fra kundene.

– Vi har tatt med oss det beste av det vi har gjort tidligere; de tåler vann, minnekortet er igjen på plass, vi har et mye større batteri, og ikke minst er kameraet blitt veldig mye bedre, sier Slørdal.

Galaxy S7 og Galaxy S7 edge er ifølge en pressemelding fra Samsung de første smarttelefonene med Dual Pixel-kamera. Denne teknologien skal gjøre at autofokus skjer mye raskere.

I Barcelona demonstreres kamerafunksjonen i et mørkt rom, der S7 lykkes i å ta bilder der øyet knapt nok ser motivet. Kameraet på 12 MP har lysstyrke F1,7. Med Motion Panorama er det mulig å ta panoramabilder med bevegelser i bildet.

Slørdal sier mottakelsen i kanalene er svært gode.

– Mange sier vi har krysset av alle punktene på en sjekkliste, at vi leverer et komplett produkt som vekker følelser. S7 er blitt en telefon som ser bra ut, og har alt den skal ha, sier Slørdal.

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 har 2,3 GHz Quad + 1,6 GHz Quad Octa core-prosessor. Skjerm: 5,1 tommers Quad HD 2560x1440 (577ppi) Super Amoled-skjerm. Batteri: 3.000mAh, med hurtiglading via ledning eller trådløst, kompatibelt med WPC og PMA. Størrelse: 142x69,6x7,7 mm. Vekt: 152 gram. Pris: 7.300,-

Samsung Galaxy S7 edge

Samsung Galaxy S7 edge har 2,3 GHz Dual + 1.6 GHz Dual, Quad core-prosessor. Skjerm: 5,5 tommers Quad HD 2560x1440 (534ppi) Super Amoled-skjerm med bøyde sider. Batteri: 3.600mAh, med hurtiglading via ledning eller trådløst, kompatibelt med WPC og PMA. Størrelse: 150,9x72,6x7,7 mm. Vekt: 157 gram. Pris: 8.400,-

 

Optimert for spill

Felles for begge modeller: 4GB RAM-minne (LPDDR4) 32GB (UFS 2.0) samt mulighet for opptil 200 GB med microSD. Frontkameraet på 5MP (F1.7), bakre kamera: Dual Pixel 12MP (F1.7). Android 6.0 Marshmallow. WiFi: 802 11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO Mobile hotspot, Bluetooth v4.2 LE, ANT+ USB 2.0, Location samt støtte for betaling med NFC og MST. IP68-sertifisering, klar for Samsung KNOX. Farger: sort, hvit og gull.

Ifølge pressemeldingen skal oppdateringene av program- og maskinvare optimere spillytelsen på S7-modellene. Telefonene er også utrustet med et kjølesystem som skal forhindre overoppheting under spilling, og med

Game Launcher kan man styre batteriforbruk og minimere varsler. Det er også mulig å gjøre opptak fra spillene, og aktivere skjermdeling for å spille med andre.

De som forhåndsbestiller S7 før 10. mars får med Gear VR på kjøpet, og de som bestiller før 5. mars  får telefonen tre dager før offisiell salgsstart som er 11. mars.

– Hvilke forventninger har dere til salget av VR-brillene?

– Dette er en litt annen og rimeligere VR-brille enn enkelte av konkurrentene har. Tilbakemeldingene fra markedet så langt er svært gode. Det virker som VR fenger mange, sier Slørdal.

Gear 360

Gear VR er laget i samarbeide med Oculus, som er eid av Facebook.

– Dette betyr at vi har tilgang til deres innhold, uten at man må ha tilgang til en datamaskin. Man plasserer enkelt og greit telefonen i brillen, dette er en rimelig inngang for å oppleve VR, sier Slørdal.

Samsung lanserer også et 360-graders kamera; Gear 360.

– Dette er et kamera som gjør at alle kan filme i 360 grader, og er en del av økosystemet til Samsung. Du kan ta bilder eller filme, og dele dette på Facebook eller Youtube, eller se opptaket i Gear VR, sier Slørdal.

Det er ikke klart når kameraet lanseres, eller hva som blir prisen. Kameraet har to linser på 15 megapiksler, som hver filmer i 195 grader. Lysstyrken er F2,0, vekten 153 gram inkludert batteri.

– Innholdet sendes til S7, som limer sammen innholdet. Overføringen skjer via Wifi Direct, støttet opp med blåtann og NFC for selve oppkoplingen. Du kan også bruke et minnekort, og flytte det til S7, til et nettbrett eller datamaskin. Kameraet er litt mindre enn en tennisball, og har en batteritid på to og en halv time. Det er IP 53-sertifisert, og det følger med en liten fot, sier Slørdal.

Powered by Labrador CMS